Första veckan..


Nu har första veckan gått och allt är bra! Väldigt fort har det gått! Knappt hunnit med. Inte hinner jag eller kan jag skriva så mycket heller om dagarna eftersom att jag inte har någon uppkoppling. Utan uppkoppling så är det ju inte så lätt liksom. Men nu sitter jag iaf i soffan i vårt lilla kryp in och surfar via mobilen. Inte speciellt billigt! Hoppas verkligen att det löser sig snart så att man kan ha någon vettig uppkoppling. Detta är väl inte drömmen precis! Men men ;)

Hur som helst så har första veckan gått och den har varit riktigt bra! Massor som man skall lära sig och sjuk många intryck. Jag som knappt öppnat en vinflaska innan skall nu både kunna öppna den och servera på ett fint sätt. Ohlala.. Det är änna fin servering och hög service som gäller.. Måste lära mig en massa namn på druvor och vart dom kommer ifrån med mera. Menyn ska sitta i ryggraden och tusen saker till. Det är faktiskt riktigt kul!

Igår firade vi av första veckan här genom att öppna en våra vinboxar och slå klackarna i taket. Vandrade ner till "byn" och trillade in på något ställe där. Namnet fick jag aldrig riktigt med mig. Men det var riktigt kul iaf! Grannen följde med dom med. Men en av dem tappade vi bort. Hittade honom som tur var! Letade på vägen hem och där satt han i en liten snödriva. Fick bli till att bära honom hem... Min rygg värker idag men alla är hemma trygga och glada. Huvudsaken!

Vad mer kan man hitta på att säga om detta? Imorgon när ja ger mig ut skall jag ha med mig min kamera så att jag sedan kan lägga upp massor av bilder. Utsikten från jobbet. Bilder från vårat lilla hem och tusen andra bilder med typ..

Jaha.. Men jag tror att det summerar denna veckan som har varit ganska så bra detta :)
Det händer sjukt mycket men ändå inget alls ibland. Hur konstigt det där nu lät..

Min norska blir bättre var dag och även min engelska. Mycket lärorikt äventyr det här.. Undrar just vart det kommer att sluta..

Lång vinter kvar.. Kommer garanterat att kunna hinna hända mängder av grejer denna vinter. Spännande!Har kanske landat...

Så nu efter att inte ha skrivit på en halv evighet så hinner jag äntligen skriva några rader iaf. Snart är det faktiskt dax att sluka det sista kaffet, klappa ihop datorn och ladda inför ännu en kväll på nya jobbet.
Men innan dess måste jag väl säga att jag tror det mesta har gått bra. Lägenheten är är ur städad och jag har flyttat. In i vårat nya lilla kryp inte som vi gjorde en total makeover på innan vi kände oss som hemma. Har ännu inga bilder men det blev helt ok! Trist nog är det så litet så att vi måste planera våra förflyttningar och det saknas dörr mellan sovrummet och resterade.  Lite trist men ingen katastrof. Så har livet det "nya" livet här upp på fjället börjat.
Utsikten från vårt jobb är helt otrolig men att ta sig upp dit är en mardröm för en som är höjd rädd som jag :S  Men å andra sidan sååå värt det när man väl kommer sig upp! Me like! Önskar dock att jag hade en bättre kamera så att jag kunde få med mig lite mer av det som jag ser. Kommer inte jätte långt med min lilla mobil eller kameran som jag alltid glömmer hemma. Där av dåligt med bilder men lite har jag hunnit få till iaf..
Utsikten när man kliver ut genom dörren genom vårt lilla kryp in.. Men det finns så mycket mer!
Fast det hinner jag inte visa precis nu.. Men det kommer. Precis som allt annat ;)
Snakkes ;)

Spotify

http://www.gratispremium.com/?ref=718616

Måste bara testa... OM jag lyckas få ett par personer att gå med här så får jag Spotify och de personerna får i sin tur också chansen till att få Spotify. Det tycker jag låter som en bra grej ;)

Så nu kör vi tycker jag.. Alla skall ha musik hemma :)


Tid i Bilder..

Så här kan det se ut när man festar till det lite..
Så här kan det se ut när man håller på att packa en massa lådor inför en flytt..
Så här kan det se ut när man får ett tack ifrån en vän :)

Ta sig i kragen kanske?


Haha.. Nu har jag gjort det igen! Alltså vill säga inte gjort det alls egentligen. Jag har inte bloggat på flera dagar. Fast att det händer massor och jag har en hel del som jag skulle vilja skriva om så känns det som att jag inte riktigt får tiden till att räcka till det..

Någon annan än jag som känner att dom lider av samma problem?


När skrev jag sist och vad skrev jag?


Förra helgen var jag på dop hela dagen. Ett jättefint dop! Leon min Donnas och hennes karls lille son blev döpt. Allt gick jätte bra och han skötte sig galant! Jag fick även äran att sjunga på dopet. Nervöst så man kan inte föreställa sig men det gick jätte bra. Kändes riktigt skönt. Tänk att kunna bidra med något sådant som betyder så mycket för en annan. Det kändes riktigt bra! Glad att jag gjorde det för att jag vet hur mycket det betyder för dig!

Sen då?


Förra veckan under veckan så var det ju jobb nästan alla dagar, inte jätte spännande! Massa kö och en hel del folk som bara gnäller! Många var glada med men en del kan ju få en att få fnatt mer eller mindre. Folk säger jag bara ;)


Denna helgen har vi har vi haft tjejfest.. Alla tjejer samlade för att vi skulla få chansen att umgås ordentligt innan jag och Zandra ger oss av. Nästan sex långa månader borta ifrån vänner och familj. Min familj har jag ju visserligen ännu längre bort än så. Men ändå, lång tid ifrån det som jag den senaste tiden har kallat hem. Vi hade då iaf en jätte trevlig kväll tillsammans allihop. Lyckades dock tappa bort varandra när vi väl kom oss ut bland andra människor men det är väl ganska så vanligt?! Presenter fick vi med :) Får lägga upp lite bilder senare från hur det såg ut efter festen och den goa chokladen som jag fick av Linda :) Tack igen min vän!


Nu är jag åter på jobb denna veckan. Det blir mån, tis och ons sedan är det bara packa och städa som gäller den resterande tiden. Allt måste verkligen göras nu! Skall gå igenom i mitt huvud igen om det är något jag glämt säga upp med. Tror inte det, hoppas verkligen inte det! Åh!


Fjärilarna i magen ger sig verkligen till känna nu! Lämna hemmet igen.. Det är många år sedan jag gjorde en sådan här flytt sist. Inte har jag kommit hem på riktigt efter den igen heller. Undrar just hur det blir denna gång?? Har ingen aning om hur det kan tänkas bli senare. Men jag har ju här likadant som jag har hemma band som jag aldrig kommer att vilja klippa. Vissa vänner släpper man aldrig oavsett avståndet! Men sen om jag landar på samma ställe igen eller ej det vet jag inte..


Press, stress och SAKNAD!

Vet inte varför men på nåt konstigt vis så känner jag mig pressad. Skum känsla. Känns verkligen som att det är något som jag har glömt plus att det är tusen andra saker som jag skall komma ihåg och hinna. Sjukt är det! Dom senaste dagarna har endast bestått av jobb och packning. Blev in kallad till trafiken igår och kommer att vara där veckan ut. Gott att få jobba lite igen. Men oj så många det är som har ringt. Inte är det kul heller när det inte finns jätte mycket info att ge till dem som skall åka då vi ingen info har alla gånger. Känns sådär bra måste jag säga. Men det är bara att försöka leka detektiv och leta bäst det går på alla ställen man kan tänka sig. Ger man sig inte får man fram någorlunda svar och resvägar iaf. Tänk vilket kaos lite snö kan skapa. Förstår inte riktigt det där. Det är ju trots allt så att den kommer varje år. Varför är man inte beredd?
Gaaah! Är väl det enda man kan säga om det..
Packningen går framåt, så det känns ganska så skönt. Inte lika mycket kvar längre som skall ner i alla lådor. Det minskar sakta men säkert. Men nu måste jag ju börja planera istället vad det är jag skall ha med mig. Vad är nödvändigt och vad är bara överflödigt. Skall ju trots allt vara borta i ett par månader så man kan inte ha för lite med sig men inte heller för mycket. Himla "mek" det där vill jag lova!
Nu skall jag inom kort ramla ihop i sängen för att ta tag i en ny dag imorgon. Försöka få tag på lite fler kartonger och få ännu mera gjort. Verkligen inte många dagar kvar. Hu!
Men innan jag skall sova ska jag se om jag kan finna mig ett vettigt sett att ta mig en tur till lilla mamma.. Jag vill verkligen hinna hem en sväng. Det är trots allt över ett år sedan jag träffade min mamma sist. Närmare bestämt bestämt 16 månader sedan jag såg henne. Plus att en av mina bästa vänner fått ett tillskott till familjen som jag gärna vill träffa innan jag åker. Kommer ju som sagt att vara borta lääänge.. Skulle jag inte åka nu kommer det att dröja minst 22 månader innan jag träffar dom. Det är verkligen JÄTTE LÅNG TID!
Tro det eller ej.. Men jag har faktiskt hemlängtan.. Krama mamma längtan har jag!

Vinterland

När jag vaknade för ett litet tag sedan så var det helt vitt utanför fönstret. Snön bara yr runt i luften. Det bara virvlar runt. Känner inte alls för att ge mig ut på jakt efter kartonger idag. Känner snarare för att sätta mig i ett hörn med en filt och en kopp varm choklad och bara vänta på att tiden skall gå. Men det har jag inte alls tid till. Har ju inte ens haft tid att sitta här och skriva på ett par dagar. Finns så många många saker som jag skall hinna innan det är dax att åka. Det närmar sig med storm steg. Varje dag gör tiden för förberedelser bara kortare och kortare. Det börjar kännas i magen att det närmar sig. Nervös är nog ordet! Hoppas verkligen att allt kommer att gå bra. Längtar samtidigt som jag inte vill åka alls. Lämna ett vinterland för ett annat vinterland. Men jag gissar att det andra vinterlandet har bra mycket mer snö än det jag sitter i just nu..
Längtar faktiskt tills jag får se det landskapet.. Berg och dalar helt täckta i snö. Spännande skall det bli! Mysigt men också med all säkerhet slitsamt..

Lyckliga jag!


Japp! Även fast att det känns som att jag skall stressa sönder mig för att det finns så mycket som jag vill göra så känner jag mig ändå glad. Känner ett lugn inombords på nåt sätt. Borde vara uppe i varv 2000 men det är jag inte. Får bara ta det i den takt som det kommer.

Fick gjort lite av det som jag skulle göra igår. Packade lite lådor och fixade. Det är först dom gångerna som man packar lådor som man fattar hur mycket grejer man har. Det är ju då man tar fram allt dom man innan gömt i skåpen. Sånt som man inte sett. Insåg igår att jag visst hade massor av gardiner. Det trodde jag faktiskt inte. Men det hade jag uppenbarligen. Inte illa det inte! Kan nästan ha ett stort hus och har gardiner till alla fönster :)
Faktiskt både sorgligt och roligt att packa ner allt. Trist eftersom att jag vet att det ska ligga i lådor så länge innan jag får upp det igen. Men roligt eftersom att jag vet att det närmar sig med storm steg. Sedan att jag kommer kunna packa upp allt senare och det var ju så mycket fint som jag hade. Kommer att bli kul att inreda ett nytt hem.

Men nu är det daxs att leka hårsalong igen.. Donnan skall få mera hår :)
Riktigt skoj faktiskt! Kanske att det skulle kunna vara nåt för mig?! Vem vet?

Nee nu kör vi!

 

Just det.. Lycklig var jag bara för att jag kom på att det finns så mycket bra. Sånt som man glömmer att tänka på. Sånt som man kanske inte värderar alla gånger. Man har såå mycket som man kan vara glad för som man inte alltid tänker på..

Värdera det du har även om du inte ser det! Vänner kan gömma sig bakom molnene precis som solen och en skatt kan finnas gömd och glömd i ett hörn..


Att göra

Allt för mycket! Gah! JUst nu vet jag precis vad jag borde göra. Jag borde sova. Men resten av min att göra lista är så lång så jag vet inte alls vart jag ska börja.
Massa måsten som jag verkligen måste ta tag i. Orkar knappt tänka på allt, men ska det göras så ska det göras. Kanske att man borde ta tag i den första delen av det hela. Det där med att sova..

Nåt annat jag borde göra är kanske att förska blogga lite mera än bara någon gång ibland och sedan jätte mycket.. Hm.. Mer lagomt flyt hade säkert inte skadat. Fast det får nog bli en annan dag det. Nu är det allt sängen som kallar.

En får ju passa på att använda den så mycket som möjligt nu när jag inte kommer att se den på ca 6 månader. Kan ju inte precis släpa med mig en säng hela vägen till Hemsedal.

No no.. Nog med bekymmer hur jag ska få med allt annat som jag vill ha med mig. Inklusive en frys som jag inte har men som jag vill ha. Det där jäkla frys problemet måste lösas. Ett hem som inte har det minsta lilla frys utrymme kan ju bli lite jobbigt. Förvara mat? Nee varför då?

Jaja.. Det där huvudbrytet får vänta tills en annan dag..

Natti natti


RSS 2.0