Bad day..

Inte alls nån bra start på dagen.. Nee inte ett dugg! Såå irriterad jag blev..
Normunds som han heter.. Vet inte vad man ska kalla honom, lr vad han har för jobb egentligen.. Men hur som hellst så ringde den norrmannen å väkte mig för att berätta att mitt skattekort inte har kommit..
Jag som ändå frågade honom när jag var där för flera veckor sedan om mitt skattekort hade kommit och det sa han att det hade.. Så jag tänkte att det var ingen fara.. Allt är jätte bra.. Men nee.. Så nu sitter jag här å funderar på vad jag ska göra då.. Måste åka till det där jäkla kontoret igen.. Blää!! Förstår inte varför sånt ska drabba mig..
Lönen verkar som att jag kan få ändå.. Men jag vet inte.. Norska å en nyvaken Anna.. Det går inte hand i hand..
Måste få tag på det jäkla kortet iaf.. På nåt sätt.. Å sen uppe på det så får jag inte mitt traktamente denna månad..
För att dom säger att dom inte fått papperna.. Inte ens en annan tjej som jag jobbar med har fått sitt fast att hon skickade in sina papper två dagar innan mig.. Jag fattar inte grejjen.. Men vilket fall som helst så blev det ingen bra morgon!

Trötta fötter..


Jobbat å sått.. Jobbat å gått..
Nästan så kan man säga att det har varit.. Först så jobbar jag ju.. Å då står jag upp hela dagen.. Står å står hela tiden.. Vill lova att det blir varmt om fötterna.. Även fast att man har skor som man tror inte ska göra nån skada så gör dom det! Jag har skav på ställen som jag inte ens anade att man kunde få..
På ovansidan foten.. Ska man ha skav där kanske??  Jag tycker väl egentligen inte att man ska ha skav alls..
Men det verkar som att det e svårt att undvika.. Har sabbat mina fötter totalt känns det som sen jag kom hit..
Sen var det de där med att gå också.. Det finns ju inte så mycket att göra i den här staden om man inte är gjord av pengar.. Så en annan liten hobby som jag har skaffat mig är att vara ute och gå.. Det är verkligen jätte härligt..
Det är väl inga jättesnabba promenader som vi har.. Det är mest att strosa omkring och titta på saker..
Å så var det fötterna igen.. Dom gillar inte att jag går så mycket heller.. Inte i dom skorna som jag har iaf..
Idag kom jag kanske på lösningen.. Det var meningen att jag och Sara skulle köpa skor.. Hon två par å jag ett..
Men när vi väl var där så ville Sara ha tre par iaf.. Då blev jag lite kluven.. Men det slutade dessvärre med att jag köpte tre par jag med.. Men det kan ju även vara min räddning..
Tre par skor för 198:-
Det tror och hoppas jag att det var värt!!


 



 

Den sista av dom skor som jag köpte fanns inte med : ( 
Men det var iaf en liten sandal.. Även den en som det inte är riskt att man svättas om fötterna i..
Så håll nu tummarna åt mig! Inget mer skav!

Mamma dag..


Ja så va det ja.. Alla mammors dag.. Stora mammor, små mammor, långa mammor, korta mammor..
Så GRATTIS till alla mammor där ute, speciellt min egna lilla mamma! : )
 
Nu är jag åter i Norge iaf.. Illa illa.. Hoppas verkligen att dom ringer från nåt av alla dom jobben som jag har sökt..
Det hade varit underbvart om dom kunder höra av sig så att jag slapp sitta här å kura i en säng..
Men men.. Det blir nog bra det här med.. Hoppas på att det inte blir såå länge till som jag jobbar i Norge iaf..
Inget fel på Norge så.. Men jag vill hem! Hem hem hem..

Bussresan gick bra å allt var väl trevlig idag.. Typ.. Ta åt sig den som behöver! Hm..
Ne nu är det sängen som gäller.. Måste sova! Jobba imorgon.. Igen..

Solen


Ja sol var det allt när jag klev upp ,så glad jag blev då! Tycker om sol! Men det måste grejjas innan man kan lägga sig i solen. .Fixa med disken, hänga tvätten och starta ny maskin.. Lägga kycklingen i klet så att den ska smaka gott.. Ja det va ju inte så mycket.. Men nog med grejer för att det skall ha hunnit komma en massa moln när jag ska lägga mig och läsa min bok.. Ååå! Så irriterande.. Men Emma kom å höll mig sällskap iaf..
Fast det tråkiga va ju då att hon tappade sin mobil i mitt kaffe.. Det var bara botten skvätten kvar.. Men ändå gick nallen sönder.. Så det vara bara att åka till torp å köpa en ny.. Hon var lagomt nöjd vill jag lova.. Men fick iaf en fin nalle..
image177

Nu blir det till att laga middag.. Sen har jag inte en aning om vad som kommer att hända.. Hoppas på att det blir något bra av det iaf!

Tjohooo... !

Skoor..

Det finns ju sååå mycket skor som man skulle vilja ha.. DRÖMMA går ju iaf :)

image176

Mm.. En massa fina saker är det! Älskar skor ju.. Vill vill!

www.skopunkten.se



Lilla Stugan

På Begäran..

Ja eller vad man kan säga.. Det känns lite så iaf.. Har listat ut att det finns dom som vill veta hur det ser ut där jag är.. Spenderar min tid å bara filosoferar.. Så nu har jag pillat ihop lite bilder som jag ska hoppas funka..
Det blir väl så att man får ett "humm" om hur det ser ut iaf.. Få se va han som bor säger när han ser det här inlägget :P Haha.. Det kan ju vara kul med hans reaktion..

Så då e det titta daxs..

   image172
Hallen..

image173
Vardagsrum/sovrum

image174
Toa..

   image175
Köket : )

Snabbvesit här då.. Bilarna står ute, poolen och tennisbanan finns några meter längre ner..
Haha.. Not! Men för er som har sett på Mtv så är ni med på vad jag menar..

Bye bye!


Lat dag : )


Jo en lat dag det är vad det har varit.. Har försökt att ligga å rulla mig i solen idag.. Det har varit väldig väldig molnigt.. Men mellan molnen så fanns solen : ) Så det gick ju ganska så bra ändå.. Senare på eftermiddagen så kom Amanda förbi en sväng, å Emma tittade förbi hon med.. Lite kaffe å strunt prat i solen blev det av det.. Mamma Eriksson tittade även hon förbi lite snabbt innan hon skulle åka hem.. Sen så blev det lite matlagning å sånt kul..
Jag å Amanda lagade mat å städade medans Tobias klippte gräs och tvättade utemöbler.. Fast vi var alla så hungriga när det var klart så det fanns ingen tid för matbild idag.. Men det blev "pizza omelett" med stekt potatis och korv till det..
Det var väl ungefär det som hände idag.. Igår var ju stora CV dagen så nu gäller det bara att hålla tummarna och hoppas på att det går vägen : )

image169
image170
image171

HM

Jag har nog på tok för mycket ensam tid just nu.. Men det e gott att vara ledig : )
Man får massa tid att pilla med saker.. Se vad jag knåpade ihop.. Å lyckan är att jag har fått presentkort just på HM!!
image168

Lite smått å gott som jag gärna skulle förgylla min garderob med.. Får se om det blir nåt..

www.hm.se

Dagen idag..


Upp å hoppa va det.. Med te å dator igång så e det bara att starta..
Börjar med att bråka med min inloggning på ams, så jag fick ta å maila med min kontakt på ams. Sen så var det inga bekymmer längre.. In å titta lite, hämta lite datum och så. Sen var det bara att sätta igång å skriva. Resultatet kan ni ju se (CV). Efter det in till stan och gå på nån skum rekryterings träff..
Hem å kopiera lite papper som jag lämnade på hotell Carlia i hopp om bättre tider : )
Innan jag lämnade papperna till Carlia så tog jag en snabb fika med Amanda, tjejsnack! Alltid trevligt : )
image166

Så var det med det.. Efter fikan var det bara raka vägen hem å laga lite mat..
Så såg den ut när den var klar..

image167

Snabb, kort summering av dagen det..
Nu blir det vila å film skulle jag nog gissa..

CV




Hej hej!

Anna heter jag och är en pigg och glad tjej. Jag kommer från början från norra Sverige. En lite by som heter Graninge. Flyttade söderut för att gå i skolan och har efter det blivit kvar.
Bland det värsta jag vet är att sitta hemma och inte ha något att göra. Jag vill jobba. Jag tycker om att jobba. Om det är något som jag inte kan så vill jag lära mig det. Tycker att det är jätte roligt att träffa nya människor och har lätt för att ta kontakt. Tidigare jobb som jag har haft så har jag jobbat väldigt nära inpå andra människor men jag har även jobbat självständigt. Jag är lite av en allti allo som gillar att ta tag där det behövs.

När jag har lite tid över umgås jag gärna med mina vänner, kanske tar en fika. Om inte det så pysslar jag hemma med allt från att måla ramar till att baka bullar.


Anställningar


Grebbestads Marketing: 05.06.20 - 05.11.25

  • Universal Telecom
    Jobbade med försäljning via telefon. Ringde upp privatpersoner och erbjöd dem möjligheten att ringa med Universal Telecom som opperatör på deras hemtelefoner.
    Nordens Ark
    Jobbade för Nordens Ark under en kortare period. Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar med utrotningshotade djur. Ringde runt till privatpersoner för att fråga om det fanns intresse att stödja parken genom att köpa ex. vykort och almanackor.

Telia Sonera Sverige AB:

  • Faktura Kundtjänst 06.05.28 - 07.09.26

Tog emot samtal via telefon fon från inringande kunder som hade div. frågor om sina fakturor och sina priser. Jobbade även till viss del med försäljning av Telias tjänster, hjälpte kunder att ändra deras priser på samtal mm. Skickade ut nya fakturor, beställningsblanketter mm. Stor del av arbetet utfördes med hjälp av dator.

  • Butiksbiträde 07.09.27 - 08.03.19

Arbetade med att ta emot kunder i butik och hjälpa dem på bästa möjliga sätt. Jobbade med att sälja Telias tjänster så som telefoni, bredband och digital tv. I Butik fanns även tillbehör till mobiltelefoner och även vanliga fasta telefoner. I arbetet ingick en hel del arbete via dator och även kassahantering.

Harrys Restaurang och Pub 06.12.22 - fortf.

Jobbar som Värd, arbetsuppgifter är att ta hand om entren och garderoben. När det gäller entre så är det viss kassa hantering även så i garderoben. Har också hoppat in extra i disken och serveringen när det har behöfts.


Outsourca AB/AS 08.04.10 - 08.07.27


Outsourca är ett företag som hjälper andra företag att marknadsföra sig genom ex. eventfärsäljning. Jag jobbar just nu genom Outsourca för Ice.net och säljer deras mobila bredband i Norge.

Jobbar i köpcentrum, tunnelbanor, torg och liknande. Presenterar produkten för kund och analyserar kundens behov.

First Business  08.08.18 - 08.10.17

Telefonförsäljning mot företag. Kontaktade etablerade företag för att presentera ett sätt för dem att nå ut till nya kunder med erbjudanden riktade till nystartade företag.


Face Ways (Telekiosken) 08.10.19 - 09.01.31

Butiksbiträde som jobbade med att sälja telefon lösningar till företag och privatpersoner.

Uddevalla Kommun 09.02.02 - fortf.

Jobbar som personlig assistent åt en kvinna som behöver hjälp i sin vardag.

Sommarjobb och Praktiker


Sollefteå Kommun:


Personlig AssistentVikarierade två sommrar som personlig assistent till en döv liten pojke som även har andra handikapp. Jobbade med att hjälpa honom i hans vardag. Hjälpte honom med det han inte klarade av att göra själv. Aktiverade honom även under dagen med lekar och annat som kunde vara intressant för honom.


Trollhättan Kommun:


Tre Luckor Gatukök

Praktik genom Trollhättans kommun. Jobbade i Gatukök med div. uppgifter så som matlagning, servering, städning och även kassahantering.


Cafébiträde Coffeestars

Praktik via Trollhättans kommun. Jobbade med allt möjligt som har med café att göra. Gjorde i ordning smörgåsar, packade upp varor, serverade kaffe, glass, te, städade mm.


Utbildningar


Birger Sjöberggymnasiet Vänersborg


Samhällsprogrammet med inriktning teckenspråk. Grundläggande behörighet till vidare studier på ex. högskola, universitet.

VG i Alkoholservering


Utbildning om och kring servering av alkohol. Regler och riktlinjer när man jobbar i en miljö där det finns alkohol. Överservering osv.

Språk

  • Svenska
  • Engelska
  • Teckenspråk

Det ser ju inte riktigt ut som det ska, men det är ju iaf så att man får ett "hum" om hur det blev : )

T.H.N

Hade tänkt att jag skulle sola idag.. Men det blev inte så mycket med det! Hann inte mer än ut å visa lite hus så kom det en massa massa moln å så var det färdigt med den solningen.
Inte långt senare började det regna.. Jag skulle visst inte få bli brun.. Så jag satte mig å pilla med kläder..

Men nu till det roliga! Åkte med Emma til Thn för att fika med B2. Det var länge sen jag träffade B2 så det var trevligt.
Hon hade med sig en arbetskamrat med.. Jag tror att han hette Magnus, inte säker men jag tror..
Jag å namn! Åh.. Vi satt då iaf där å fika, pratade om allt mellan himmel å jord..
Böker, Liseberg, Skräckens källare.. En salig blandning med andra ord.. Kaffe å bulle var det som stod på menyna iaf.. Alla med varsin :) Grejer det! Mumma om inte annat.. Hehe.. 

image164  image165


Sen så hade vi besök av en väldigt underlig fågel.. En duva som inte alls ville lämna oss ifred! Den var grymt närgången.. Inte nog med den så var det en massa andra småfåglar å skator runt omkring. Men det gick ändå!

Hem sen.. Fundera på vad man ska äta.. Inga förslag.. Åka till affären, handla, vara lat.. Åt Pizza!
Gott men kanske inte det bästa.. Hemma lagat resten av veckan! Kanske inte söndag då.. Men annars!


Ellos

Måste vara lite som alla andra ibland.. Önskar just nu att jag hade en massa pengar.. Eller nån annans ekonomi..
Det hade ju inte varit helt tokigt.. Då skulle jag nog kunna tänka mig att handla lite av följande..
image163

Massa smått å gott som inte skulle vara helt fel att ha.. Hittade dessvärre inget som jag skulle kunna tänka mig att bada i.. Jag är nog lite kräsen iaf.. Men men.. Det fanns visserligen en hel del mer som jag skulle vilja ha..
Men jag har inte råd med det där just nu.. Å inte det andra heller.. Så jag får drömma lite ; )

www.ellos.se

Fyra Rabarber

Det var då igår det.. En dag med massa pyssel.. Först katterna som jag redan skrivit om.. Dom ser verkligen ut som två små monster.. Vad hände mer då?
Jo jag tog bussen in till stan, men det var nära att det inte blev nåt.. Bussen höll på att köra ifrån mig!
Men in till stan iaf och ta en fika med Nanno : ) Hon har varit i Egypten med sin mamma.. Åå vilka bilder!
Man bir ju inte nådigt sugen på att åka.. Nee inte alls..
Sen hem laga mat å äta den..  Mumma.. Nästan som en liten hemma fru e man ; )

Hitta på nåt.. Jaha vad?
Hm.. Ungefär så brukar vi prata.. Aldrig någon som vet vad man ska hitta på.. Men så blev jag så sugen..
"Bara lite, snälla?!"
Jaa : ) Åka fyrhjuling! Det är som att vara 14 igen.. Men jag kan inte minnas att jag var lika farträdd å åksjuk på den tiden.. Lr hade vi bättre vägar i norr? Svårt att tro.. Köra fick jag med göra.. Om man kan kalla det köra..
Det skulle växlas å grejas.. Jag som inte ens kört en moppe! Det enda som jag kört e ju min "knallert", den e för go den! Men det gick iaf ganska så bra att köra om jag får säga det själv.. Fast jag vet inte om Tobias va lika nöjd.. Haha.. 
                               image162
Rabarber å studsmatta.. Mm.. Det låter det! Jo men så var det.. Efter att vi snurrat runt ett tag på småvägarna här så bytte vi till bilen och åkte hem till Tobias mamma och pappa.. Bror Niklas bor där med.. Å Emma kom hon med.. För ryktet det hade spridit sig.. Det va RABARBERPAJ på gång! Åå så gott det var! Det var riktigt länge sedan jag åt det sist.. Varje liten tugga.. Mmm : ) Men så var det studsmattan med.. Niklas hade tydligen tjatat å tjatat om att få en.. Men inget fått eftersom att Tobias mamma var dagmamma innan.. Å det är inte alls praktiskt att ha en studsmatta när man har en massa barn springades.. Men nu var han själv.. Hur ska mamma kunna säga nej nu??
Jo knepet fick bli att han kunde få en om han lärde sig gångertabellen, som han hade haft svårt med..
Nu stod det en studsmatta där, så jag skulle gissa att han har lärt sig den!? Vad tror ni? Hehe..

Å så en liten pratantes.. Jag kunde faktiskt nästan få till en liten tofs igår! Ååå så glad jag blev! Lyckliga lilla jag!
Leende från öra till öra ungefär.. Guud så jag saknar mitt hår!
                                         Nu...                                                                             Då...   (åå!?!)

image160   image161

Kattvätt


Blööta katter! Hehe.. Mm.. Men mindre ohyra får jag hoppas.. Hittade en fästing på Zina när jag duschade henne..
Urk! Gillade jag inte alls.. Ville nästan inte ta i henne där ett tag.. Men nu e dom båda rena å fina : )
Nu är det bara nån konstig grej som ska på så fort dom har torkat.. Det tråkiga då är att dom inte får umgås på två timmar.. Men men bara det blir ett fästingfritt resultat av det så är jag nöjd : )

Ohyra?!


Mm.. Blää säger jag bara.. Dumma dumma små jäkla kryp som finns.. Dom är så otrevliga att ha å göra med..
Jag gillar inte alls små saker som kryper å har en massa ben.. Det e det värsta jag vet!
Å nu har mina små älsklingar dragit på sig en massa otyg.. Bara för att dom får vara ute så måste dom dra med sig en massa hemska saker in!
Urk!
När jag vaknade igår så hade jag en hel rad med bett över halva magen.. Å det KLIAR!! Jag skojar inte, det kliar sjukt mycket.. Man skulle kunna tro att det är myggbett eller nåt sånt.. Men jag har ju inte varit ute så pass länge att jag ska få ett helt mönster med bett på magen..
Se så min stakarts mage ser ut..
image157
Hm.. Inte nog med att dom dragit in nåt som bitit oss..
Lilla Zina hon har haft en massa fästningar.. Jag har aldrig tidigare sett en fästing.. Å jag gillade det inte heller så jag hade hellst hoppas över det! Men Zina hon hade en på huvudet å Zazom en under hakan..
Huva! Det är såå läskigt, det är små äckliga och fula! Nästan så att jag inte vill klappa mina katter längre..
Men nu ska jag ladda upp med en kopp te och sen efter det ska jag ta tag i mina katter..
Här ska badas! Å så ska jag smörja in dom me nåt konstigt  som jag köpte dyrt på apoteket.. Här ska det inte vara nå sånna där läskiga saker..

Passa er alla små djävlar, nu ska ni simma!
image156

KAOS!?!


Vilken dag alltså.. Norska visst jag börjar förstå den men jag förstår den ändå inte alla gånger..
Konstig dag iaf.. Precis när vi kom till stand idag.. Hade kanske stått där i ca 20 min då kommer det en väktare..
Å han säger som så att vi har ikke lov till å stå där.. Ganska så paff man blir, det var bara att börja ringa runt till alla som har hand om allt för att se vad det är som gäller och vad som händer..
Får inte tag i killen som sagt att vi ska stå där.. Det slutar med att vi får plocka ner allt för att gå..
Vi fick inte vara kvar.. Det var nåt fel med bokningen så vi fick inte alls vara kvar där..
Så det var bara att gå till Oslo S för att ställa sig med dom andra.. Det blev ju inte så bra det heller..
Stå 6 st personer på samma ställe.. Det vill jag lova skrämmer folk.. Tänk en hel parad av oss som bara frågar å frågar.. Folk tar ju nästan omvägar i vanliga fall.. Så tänk bara hur det blev nu.. Oj oj.. Men men det blev till att jobba skift.. Funka det med.. Men man tappa massa tid..
Får hoppas på att det blir bättre imorgon.. Det skulle tydligen vara ordnat tills dess så att vi hade en plats att stå på igen på Oslo City.. Annars hade det blivit kämpigt..

Jaja.. Men nu skulle man kanske ta å stoppa sig nåt i huvudet så att man får lite ätit.. En promenad med kanske..
Sen är det allt sova som gäller..

Oslo City


Ja det är där vi står dom här dagarna.. Längtar tills imorgon.. För då är det inte långt kvar innan jag skall åka hem..
Idag är det onsdag.. Fredag åker jag hem.. Längtar sjukligt efter att få åka.. Men det är bara att vänta..
Den som väntar på något gott väntar inte för länge.. Lr hur var det med det där?
Det blev ju nästan inget om Oslo C.. Hehe.. Men det finns inte så mycket att säga.. Det e som vilket stort Schopping center som hellst.. Så egentligen jag e som alla andra jobbiga som dyker upp på dom flesta ställen å bara frågar å frågar.. Man vet ju hur det är när man själv går.. Men det är ju så att alla vill ha ICE dom har bara inte förstått det än..
Ne nu ska jag följa med min nya arbetskamrat Sara ut på stan.. Sen är det direkt iväg till stand å bara vara yber glad å sälja som smöör..
Hm..

Go TEAM GO!!

*Bebisar*


Nee så illa är det inte.. Men det är nästa så att man önskar det ibland!
Lr det där låter nog en aning dumt.. Men då får det göra det.. Jag pratade iaf lite med Becca tidigare idag..
Så passade jag på att vara inne på hennes blogg.. HIttade då en ganska så rolig liten sida..
Var bara tvungen att testa.. Men vilka resultat! Inget jag gillade iaf.. Men det var ganska så kul ändå..

http://www.alltforforaldrar.se/svenskanamn/

Det går ut på att man ska testa att skriva in namnet på "mamman" och "pappan" så får man förslag på eventuella namn för tillökningen.. Hehe..

Såda blev mina...

Flicka: Eulaila, Ester, Flora, Engla
Pojke: Ferdinand, Gillis, Franciscus, Frej

Känns inte som att det va några av dom namnen som va nåt va? : S
Men då provade jag visserligen att skriva med både stora å små bokstäver..
Såå tokigt det kan bli va? Men bebissuugen e jag iaf! Tokigt va!? Men men..

TL..

Ja så var det de med TL, det krävs visst en liten förklaring ; )
Jo det är en sån som ska ta hand om teamet.. Peppa dom och se till så att det fins energi.. Typ Team Leader..
Lr vad man ska säga.. Jag vet inte hur jag annars ska förklara det.. Det är en sån som Joacim e i vanliga fall..
Men nu är han på semester å vi har förstärkning från Sverige, säljansvarige därifrån är här för att hjälpa.
Så det var hans ide att vi skulle testa på detta..
Mitt Team fick iaf ihop 5 sälj idag.. Men Gabbes fick dess värre ihop 6 st sälj.. Men det är nya tag imorgon!
Ny frisk dag.. Så va det med det!


J.O.B.B.A


Jobba jobba jobba det e temat på denna dagen! Haft två lediga dagar på raken det e såå segt..
Å det känns såå meningslöst! Visserligen ganska så skönt att ta det lite lugnt ett tag men ändå..
Jag e ju här för att jobba.. Men men.. Det blir nog fint med det.. Idag e det iaf jobb som gäller..
Kanske inte dom bästa arbetstiderna men ändå.. 16-22.. Segt men det ska gå : )

Denna veckan ska jag vara tl.. På prov.. Det e jag å Gabbe som har fått den lilla grejen på oss..
Testa en vecka att peppa å leda två andra.. Så nu e det tävling.. Å vad säger man??
VI SKA VINNA!! Hehe..
I skrivande stund så leder vi med 1-0.. Det e bara att jobba vidare.. Så nu snart ska jag iväg å peppa dom å försöka att få det till att bli 2-0.. Helst ännu mer ändå! Vinna va det! Vinna ska det bli! : )


Nationalteatern


Ja visst låter det grymt flott : )
Men nee det är raka motsatsen.. Jätte fint väder hela veckan.. Å vart står vi? Jo i en tunnelbana.. Mitt emellan flygtågen och andra hållplatser.. Tror ni att folk går runt där i godan ro och bara funderar på livet?
Nee inte direkt.. Dom springer, å då menar jag verkligen springer.. Men när det inte är nåt tåg där.. Då är det dött som i graven.. Känns nästan som att vara begraven där nere.. Kallt å rått e det.. Luktar unket gör det..
Så det är inge vidare alls.. Inget ställe som man vill jobba på.. Men men.. Vad kan man göra?
Det är bara att gilla läget.. Har varit där nu ons, tors, å idag.. Men imorgon så slipper jag!! : )
Skulle egentligen vara där imorgon med.. Men jag slipper.. Dom la om schemat så jag behöver inte vara där..
Glad e jag för det!!

image153image154image155


Så fint vi har det va?? Vi har jätte kul på jobbet.. Lr nja.. Men med en lapp på huvet så kan det bli bra ; )

Lilla Paradiset..



Glimmingen, världens mysigaste ställe..
Lilla huset.. Å lite fint som finns runt omkring : )
Var bara tvungen..

         image144


Såå mysigt så det nästan inte är sant.. Skog runt omkring och det är ändå inte lånt från stan..
Bara kunna gå ut utan skor.. Känna gräs under fötterna, höra fåglar som kvittrar.. Kan det bli bättre?
Där har jag iaf mina kärlekar, alla mina små älsklingar.. Å som jag saknar dom!



image152
Mina små missar som sitter och väntar på att få komma ut i friheten..



Till mig..


Mm.. Lite stolt över mig själv måste jag få vara!
Det får man faktiskt ibland!! Så jag är tvungen att visa detta...

image142

Det fick jag idag : )
Skulle ha fått det på personalfesten.. Men eftersom att jag inte var där så fick jag det idag..
Men jag väntar fortfarande på en flaxlott som jag har vunnit.. ; )
Kan ju hoppas att det e några tusen på den så e det klart sen.. Hehe..



Helt vanlig dag idag..
Jobbat å jobbat.. Men idag hittade vi iaf vart vi skulle..
Så det var gott det : )
Annars inget ovanligt.. Ätit middag för ett tag sen..
Tro det eller ej så gör eldorado helt ok ostsås..
Trodde inte jag med det var det som stod på menyn idag..
Å det funka helt klart, fast inget klår egengjord..

Snart dags för Frustrete fruer..
Väldig snurrigt eftersom att det inte riktigt är samma avsnitt som hemma..
Dom e lite i otakt.. Men det är ändå såå bra!
image143

Läängtar dit, då blir det te å sen sova : )
Färdig för idag då..



Katt(ut)flykt



Mina små kissar har flyttat till hus.. Utan mig.. Skummt! Men dom verkar då ha det riktigt bra..
Får visst springa ut till å med.. Fast att dom bara har varit där i några dagar.. Men men.. Dom gick visst in igen när man ropade på dom.. Så då är det ju inte så farligt.. Men jag blir klart orolig när jag inte är där..

image137image138
image139

MIna små älsklingar! Sankar hemmet väldigt mycket just nu.. Men vilket hem egentligen?
Saknar norr, saknar söder.. Saknar mina katter.. Saknar saknar saknar.. Massa..
Just precis nu vill jag bara hem å bara vara hemma ett tag till.. Känns inge kul alls idag!
Men det blir nya tag imorgon.. Det är en dag då med.. Och då är det ännu en dag mindre kvar innan jag åker hem igen.. : )

Hitta Rätt, Hitta Statoil?!?!



Undrar just hur snett en dag kan gå.. Vet inte om det kan bli snurrigare än det har varit idag..
Börjar med att jag inte har någon handduk.. Så jag kan inte göra mig klar innan morgonmötet..
Sen när jag väl fått tag på en och ska klä på mig.. Ja då var tröjan som jag hade tagit fram BORTA!
Hade lagt fram en, men den hade visst fått ben.. Så inga ICE kläder att ta på mig.. Jaha.. Ok..

Efter lite trassel fick jag låna en av en annan så det löste sig.. Dags att traska iväg till bilen..
Jag och en ny tjej, Johanna.. Hon har inte kört bil på ett år.. Bra?? : S Men det var inte problemet..
Körningen va lite "skakig" å lite krångel med växlingen men annars fin fin : )
Men åter till bilen, där skulle det finnas utrustning för oss så att det bara var att köra..
Fanns det?? Ne.. Det var bara att ratta till pensionatet för att hämta en monter..

Sen iväg.. Själklart så kör vi fel (trodde vi..).. Så vi försöker att hitta en avfart för att vända.. Men det ledde oss bara ännu mer fel.. Efter många minuters körande hitta vi iaf tillbaka till centrum så att vi kunde börja om..
Passade på att ringa våran team leader för att få lite guidning.. Då visade det sig att vägen vi kört först var RÄTT!
Det var bara att det fanns inga skyltar som det stod Stovner på som vi skulle till..
Hur som haver.. På gång på rätt väg.. Ajaj.. Nästan ingen bensin kvar..
Men det tar vi när vi åkter hem.. Lika bra eftersom att vi kom en timme sent till location!

Hem väg.. Jakten på Statoil.. In på Shell för att fråga efter en Statoil.. Får en beskrivning, hittar otroligt nog..
Men det är ingen Statoil.. Det va nån skum Xy mack lr nåt.. Får en ny beskrivning.. Ännu mindre soppa kvar..
Kör fel på mängder av avfarter å gud vet allt.. Ingen Statoil nu heller.. Men man kan lungt säga att vi skrattade gott.. Å andra dom bara tutade på oss.. Mäh, varför??
Närmare å närmare centrum kommer vi då iaf..
Tillslut ger vi upp och fokuserar på att hitta till pensionatet..
Så mitt i en rondell så bara vänder jag på huvudet och tittar åt andra hållet..

MIn kommentar:
- Ssss...

Johannas reaktion, blixtsnabb! Blinka å svänga i ett! Helt otroligt där va en Statoil!

Framme på pensonatet så tvingade jag nästan Johanna att fikparkera.. Det gick det med tillsist...
Efter ca 9 min och att jag flyttade på en tillfällig vägskyllt så att hon fick lite mer plats att köra fram å tillbaka på..

Vilken dag!
Vet inte ens om jag har fått med alla tokigheter då.. Kan nog ha missat en avfart eller två.. ; )

image141

En liten belöning till oss..
Om man nu kan säga att vi var förtjänta av det..
Hm.. Om inte annat va den jätte god iaf!
Tropisk å persika : )
Mumma..


NorgeBuss

Blä blä blä.. Det är det enda jag kan säga.. Fyy bubblan vad trist det här är..
Jag som tänkte att man skulle ta en tidigare buss än den sena så att man skulle hinna fram för att komma fram så att man kunde varva ner innan man ska sova.. Men nu så e bussen som man sitter på minst en timme sen om inte mer..  Det är inte kul alls.. Har ont i baken med för att man får sitta på tok för länge.. Å bussen den e knö-full så det finns typ inga platser alls till att sträcka på sig..
Det är inge vidare det här inte.. Urk va jag klagar..

Tror att det hade varit bättre hemma.. Men hemma är så tomt.. Där finns inga katter.. Hur blir det då?
Hjärtat svara mig!?!?

Nu rör sig bussen iaf i skaplig takt.. Så jag tror att jag ska sätta mig å glo ut genom rutan innan det blir för mörkt för det.. För mörkt börjar det bli å mörkare kommer det att vara innan jag e framme.. Blä!


Vårstädning


Igår blev det ju grilla, gott gott blev det.. God grillad lax med egen marinad.. Men det var på tok för kallt att sitta ute..
Ingen sol eller nåt sånt gott.. Så grilla ute, sitta inne.. Men det var inte fel för det..

Så idag då.. Ja då blev det till att tvätta utemöbler och klippa gräs.. Emma klippte gräs å jag tvättade möbler..
Kratta gjorde vi med.. Men då va Tobias hemma så han fick kratta en hel del..
Sen vidare till belöningen för allt slit ; ) Grillade hamburgare, grillad majs å potatissallad.. Massa gott!

Vet inte vad mer man kan säga om kvällen.. Film ska det bli här snart.. Det kan ju vara lite spännande..
En låång (2,2h) film är det, The Assassination Of Jesse James.. Få se om det e nåt att se..
Får väl säga några ord om den imorgon kanske..

Ne nu fick det vara nog för idag tror jag..
Liten uppdatering iaf : )

Summan


Summan av det hela.. Ja det har varit bara bra sen jag skrev sist.. Massa mys och bara bra : )

Födelsedag, ja.. Fyller år gör man en gång varje år.. Så det va samma sak denna gången..
Jag gjorde det igen.. Fyllde år alltså : P
Men det var helt klart tusen gånger bättre än förra året.. Då jobbade jag hela dagen.. Å då menar jag verkligen hela dagen.. Först på telia på dagen och sen på harrys på kvällen.. Så jag tror att jag jobbade från kl 07.45 till 23.00..
Då är det inte mycket tid till annat..
Men den här gången va jag bara ledig och njöt av dagen.. Gjorde allt i min takt..

Kvällningen med Tobias var ändå bäst : ) Sitta på hans lilla trapp å ha piknik.. Massa goda ostar och färska frukter..
Dricka gott och bara ha det bra.. Vad mer kan man önska? Jag fick jordgubbar och asti cinzano lr hur det nu stavas..
Hm.. Det vet jag att en annan åt med.. Å det var visst mitt fel det.. Hehe.. Hon blev så sugen när hon var med mig på systemet och hörde om mina planer.. Hoppas att det smakade : )


Gårdagen.. Hm.. Hände inte så mycket.. För utom att vi hade bestämt att grilla.. Grilla i regnet.. Så sött så!
Hehe.. Tobias med paraply och grillbestick, vilken syn måste jag säga..
Men det är väl så när man inte har nåt tak att hålla till under.. Gott blev det iaf.. Potatisgratäng å massa sallad till det..
Sen var det film.. Förtrollad.. Å en till som vi inte hann se.. Förtrollad var jätte bra : )
Men Tobias somnade på mig så han såg aldrig klart den..


Stenungsund.. Mm.. Där har vi varit i några timmar idag.. Tobias sak vara hårmodell på söndag för en kompis som skall göra nåt frisör prov.. Det finns ju så många olika så jag vet inte vilket prov det va nu.. Men idag har han iaf fått färgat håret.. Silver/ask/blont tror jag att man kan kalla det.. Rätt charmigt tycker jag.. Men han gillar det inte alls..
Så nu tror jag att han kanske kan förstå hur jag känner mig lite..
Jag tycker iaf att det ser helt ok ut, men han ska ju klippas med.. Så får man se hur det ser ut då..

Nu är det snart kväll igen.. Vi ska nog försöka oss på att grilla idag igen.. Men den här gången e det inte regn iaf!
Så det e bara att hålla tummarna att det ska hålla hela vägen!
Dags nu snart att förbereda potatisen och laxen.. Mumma!

RSS 2.0