Om Julen..

Nu så skall jag skriva ett par rader om min Julafton. Några dagar för sent men bättre sent än aldrig va?
Så min jul började såklart med att jag vaknade. Lilla söta Zandra hade lagt ett paket på sängen tillsammans med en liten lapp där det stod att jag inte fick öppna det för ens hon kom hem..
Sen så städade jag lite innan vi samlades några stycken för att åka upp till jobbet och äta en bit mat ihop.
Efter mat och gott sällskap med lilla Skarsnuten familjen så bar det hem till vår lilla garderob. Där satt vi bara lugnt och stilla jag å Zandra, kollade på tv, åt lite julsmörgåsar och drack julmust. Sen så öppnade vi lite paket. Jag fick mig en riktigt god parfym av Zandra. Hon fick ingen av mig :/ Jag har ju liksom inte tänkt att jag skulle fira jul på det sättet.. Men det var väldigt snällt av henne att tänka på mig. Blev verkligen JÄTTE glad!
Så till kvällningen bar det av till våran lilla Boss som skulle bjuda på glögg och pepparkakor. Efter ett par timmars väntan på glöggen då blev det även lite julklappsutdelning där. Alla fick vi oss en flaska skumpa var :)
Mycket trevligt! Skall spara den till ett speciellt tillfälle.. Kanske ända tills min 25 års dag? Vem vet..
Så blev det natten av det hela. Hem till lilla Kojjan igen och sova. Men innan vi somna blev det lite film hos grannen. Ofta det blir film hos grannen. Men det är ju bara för att han har större Tv och så är det väldigt trevligt att sitta ihop allesammans och titta på tv..
Det var min jul det, alldeles lagom med jul enligt min smak.. Men som jag nog sagt innan. Kommer att ta igen det där julfirandet någon dag om några år..

Mellandagar..

Herregud så fort det går ibland. Hinner ju inte alls med att skriva fast att jag bra gärna skulle vilja. Hinner slänga in någon rad nu innan det är dax att byta om till jobbet..
Här händer det massor fast inget alls. Vet inte vad man skall skriva. Dagarna går. Man sitter hemma och längtar ut i backen eller så umgås man med alla nya vänner eller så jobbar jag. 

Nu till nyårshelgen kommer vi alla att jobba helt sjuka pass. Börjar kl 11 och slutar någon gång efter 0200. Det kommer nog att kännas i kroppen när denna perioden är över. Men jag är ändå sjukt laddad inför det.
Imorgon hoppas jag på att komma ut i backen så att jag kan prova min bräda och kanske ta lite bilder..
Får se om jag lyckas med mina planer.. Men det borde jag nog..
Skrives...

Dagen innan..

Fast att det blir samma dag så är det iaf dagen innan denna dagen som det handlar om.. Igår var det Julbak och godis som gällde. Försökte komma i lite Julstämning här på Fjället.
Så dagen igår bestod av pepparkaksbakning, husbygge och knäck kokning.. Mycket trevligt! Gran har vi fått med. Visserligen inte till våran lilla garderob men till några kollegors hus. Så vill man ha jul är det dit man får åka..
Så såg det då alltså ut igår.. Hoppas på att det kommer bli nåt mer kul idag. Skall försöka hinna blogga och skriva lite även om självaste Julafton kanske..

Julklappar till mig!

Igår tog vi oss en galen tripp till hem till Sverige.. Tog bara vackra 10 h att köra fram och åter. Men det var det verkligen värt! Köpte mig en STOR julklapp till mig själv. En ny bräda, bindningar och skor. Sååå nöjd oich glad jag är. Nu väntar jag bara på att få lite tid över så att jag kan ge mig ut och pröva den.. Längtar!
Nu är det jul på riktigt och det skall vi skåla med Glögg om. Nice ska det bli..
Så nu springer jag för glöggen väntar och vi har ägnat halva kvällen till att bygga pepparkakshus och koka knäck.
Fint skall det vara!
God Jul alle sammans!
Hoppas på att hinna skriva mer imorgon.

-20 inte så farligt..

Det var inte så farligt det inte ne. Men det känns! Fast så som jag har hört så kommer det att bli värre! Det kommer att bli helt galet kallt här på fjället. Burr!
Men det är väl nåt som man får räkna med när man beger sig till ett fjäll kanske? Eller vad säger folket?
Så vad händer här då? Det händer faktiskt inte så mycket spännande ännu.. Väntar på att det hela skall sätta igång ordentligt så att det händer något. Den dumma liften upp till Hotellet har pajjat så det kommer nästan inget folk. Det är så lugnt så att det nästan är skrämmande. Men det bor några här iaf så det är lite att göra. Nu har vi ju öppet varje dag iaf så det blir mer jobb. Det gillas skarpt!
Idag skall jag ta mig i kragen och ordna en massa. Har redan varit nere i Gol och ordnat så att jag fått min skattekort och ett norskt konto så att jag kan få in pengar någonstans.. Utan konto blir det ingen lön. Så det måste man ha. Nu har jag det! Wiii!
Så skall jag sätta mig nu snart och göra en kurs som vi skall göra för att kunna lite om byn här. Bra att veta högsta berget, när det blev ett skidställe och en massa annat sånt smått och gott tror jag att det handlar om..
Så med andra ord.. Kaffe, Te, Plugg och en helt sjukt fin utsikt..

Fjällmys

Nu har jag och Johanna som kom och gjorde mig sällskap på Cafet laddat med en massa massa mjölk, choklad och grädde.. Det skall alltså bli fredags mys på fjället med lite varm choklad toppat med grädde. Mumma! Helt underbart att ha så att man kan varva ner och bli lite varm. Det är verkligen ingen värme här uppe nu. Men det kommer att bli värre skulle jag tro och det har varit värre. Å jag som inga vantar har. Har tappat två vantar sedan jag kom hit. Nu har jag bara ett par kvar.. Å inte är dom speciellt bra heller. Men, men.. Nu skall jag inte tänka på det. Det skall ju bli mys pys med varmchoklad här. Då kan man inte tänka på nåt så tråkigt som "vantförluster"..
Laddat och klart.. Snart drickbart! ;)
Helt underbart! :)

Änglavakt eller katt?

Man kan ju börja fundera.. Dom som känner mig vet att jag är sjukt rädd för att åka bil, speciellt på vintervägar. Totalt har jag åkt av vägen, snurrat på vägen, krockat eller åkt av vägen 8 ggr nu. Precis.. 8 ggr, det är allt för mycket det! Inte så konstigt då att man är rädd kanske? Höra när däcken bromsar och inget grepp finns. Känna hur bilens styrning inte tar eller känslan av att det bara glider. Det är en mardröm för mig det.
Innan igår kväll så var det 7 ggr. Men så åkte vi av vägen igår, då blev det den 8 gången. Det hjälpte nog inte min rädsla. Väldigt svårt att tro det! Det gick förvånansvärt bra som tur är.. Bara bilen som tog stryk. Glad är jag väl inte för att bilen tog stryk men ändå glad med tanke på att vi satt 4 st i bilen som klarade oss utan skador..
Jobbar just nu uppe på ett berg, ett hotell som ligger mitt på ett berg typ. Smal krokig väg är det för att ta sig upp och ner. Halt som fan! Jag är inte den som kör bilen å tur är väl det! Hur som helst så skulle vi ta oss ner efter menyprovningen igår. Vi kom nästan hela vägen ner och jag har börjat kunna slappna av efter denna vägen nu. Men det var väl bra dumt! Har åkt några vändor upp och ned och tyckt att det är jätte obehagligt. Men nu slappnade jag nästan av. Vad händer då tro?
Bilen får inget fäste i en av kurvorna. Glashalt på vägen, det går inte fort, det går som i slowmotion.. Bilen bara glider och kanten kommer närmare. Efter kanten så är det nästan bara raka vägen ner som gäller.. Komma den vägen med nosen först hade kanske varit att föredra. Fast kanske inte ändå. Hålla sig på vägen hade varit det ultimata.. Men vi kommer iaf på sidan. Kanar av vägen och rakt ut. Kändes som att jag hälsade på Momma och Moffa å kom åter igen. Bilen stannar och rutan där Zandra som kör sitter går i tusen bitar.. 
Ingen är skadad och alla mår bra. Bilen står på sned eller vad man skall säga. Lutar sig mot några träd som stoppade oss från att fortsätta ner för bergets lilla kant.. Obehagligt så det är helt osant!
Ta sig ur bilen var ett jäkla meck det med. Zandra klättrade ut genom det trasiga fönstret och vi andra kämpar för att få upp dörrarna på sidan. Tänk att dom är så tunga när man skall öppna dom på ett annat sätt än vanligt. Nästan uppåt, snett uppåt. Jätte svårt att förklara. Men det blev iaf till att klättra sig ut. Sen stod vi där på vägen alla fyra och tittade på bilen. Tittade på varandra, kramades lite, svor lite och funderade på vad gör vi nu?
Vi får tag i en kollega som skickar chefen som kommer och hämtar oss. Lite små frusna kommer vi tillbaka till hemmets lugna vrå och Zandra får åka iväg för nästa projekt.. Få upp den förbaskade bilen..
Nu idag så sitter jag och funderar på det där. Bilen klarade sig relativt bra med tanke på vad som hände. Vi klarade oss riktigt bra med tanke på vad som kunde ha hänt!
Jag är fortfarande skakis och hoppas på att min rädsla kommer att släppa en smula. Imorgon blir det jobb igen Upp för berget och sedan ner igen.. Det kommer nog gå bra. Hoppas jag iaf..
Nu skall jag försöka äta lite mat och få mig ett gott skratt. Kan jag behöva!
Reflektionen på det hela är någonstans att antingen har jag Änglavakt eller så är jag som en katt..
Måste börja spara på mina liv nu..

Så mycket...

Skulle helt säkert kunna sitta och skriva i timmar för att få med allt som har hänt den senaste tiden. Det är så mycket att jag inte ens vet själv vad jag gör och vad jag inte har gjort. Det händer massor. Det är inte allt för mycket jobb ännu men det är en hel del annat. Idag har jag stått på brädan för första gången på sju år. Det gick verkligen inte alls bra! NoNo! Det gick inte ens i närheten av bra. Men men, det är trots allt väldigt länge sedan jag åkte. Inte att jag åkte mycket innan heller.. Det är som att börja om på Noll igen. Jobbigt värre! Men några gånger till så blir det nog bra detta! Har tänkt att lära mig igen. Men jag måste över gränsen en sväng så att jag kan köpa en bräda till mig. Har ingen nu och hyra flera ggr om det funkar inte alls i längden det inte. Hade tur idag och fick ett jätte bra pris. Men det kan man ju inte vänta sig att få flera ggr..
Jaha.. Det var mest om dagens aktiviteter det. Annars då?
Hu.. Det händer allt för mycket nu! Men men..
Imorgon blir det lite mer åka och sedan meny provning. Efter det så blir det helg och så är det jobb som gäller! Det gillas! Massor med jobb. Ännu mer ändå hellst..
En liten bild från jobbet. Så ser det ut där jag jobbar. Iaf framsidan..

De kommer mera ;)

Vinprovning

Igår hade vi vinprovning med jobbet. Väldigt intressant! En annan som inget kan har ju massor att lära! Såå sjukt mycket att lära.. Kommer nästan inte ihåg något men lärde mig ändå en hel del. Det var prat om druvor och jordmån och allt vad det var. Så mycket som spelar in på smaken och alla dessa platser som har sitt eget vin. Häftigt! Imorgon blir det ännu mer vinprovning. Så jag ska drillas som bara den. Kommer att bli grym på det här en vacker dag!
Det började med en vinprovning.. Sen blev det lite annat. Bilden talar väl ganska så bra för sig själv..

För övrigt så hade vi ett jättestort sällskap i helgen. Dom skulle vara ca 120 pers men det blev inte riktigt så. Tror att dom i slutändan blev omkring 100 så det var fullt tillräckligt! På lördagen hade dom en fyra rätters meny. Väldigt många tallrikar att springa med. Kändes som att det aldrig skulle ta slut. 400 tallrikar med mat som skall ut å lika många glas vin att fylla. Som vi sprang! När det är daxs för servering då jäklar är det tid att springa. Alla måste hugga in för att maten skall komma ut så fort som möjligt och för att det skall vara varmt. Men det är riktigt kul! Det sällskapet hade vi iaf där fredag och lördag. På söndagen så checkade dom alla ut.. Tomt igen typ.. Nästa helg har jag ingen aning om vad som kommer att hända ännu. Känns som att man får ta en dag i taget.

Jaha.. Utöver det då? Hm.. Det händer massor! Lärt känna jätte många nya människor. Härliga som få! Kommer att bli den kalasvinter tror jag. Det är goa människor med humor. Gillar detta skarpt!
Skall bli intressant på Onsdag då vi kommer att ha kickoff för alla på jobbet. Ingen aning vad som kommer att hända men vi skall börja kl 09.00 å sluta någon gång långt senare. Spännande..

Vinterland

Tyckte innan när det kom lite snö hemma i Uddevalla att jag var i ett vinterland. Men no, no! Nu är jag verkligen i ett vinterland. Det är kallt hela tiden och går du ut så måste du ha så mycket kläder att du knappt kan röra dig om du inte vill frysa ihjäl. Till å med Zandras bil gnäller när det är dax att ge sig av till jobbet. Nu är det helg igen och dax att jobba snart.. Sitter här och studerar de andra som började innan mig. Dom springer runt här och donar å grejar. Massor av saker som äntligen har kommit. Sånt som saknats innan. Så nu kommer det att bli ordning på det här bygget med hoppas jag. Önskar bara att min konstiga magkänsla kunde försvinna. Hoppas verkligen att det bara är en fix ide som jag fått. Något som försvinner fort! Hoppas verkligen det!
Dagarna här har än så länge bara runnit iväg. Kan knappt fatta att det är fredag igen och att vi snart har varit här i två veckor redan. Om det nu gått två veckor snart så är det inte mer än 24 veckor kvar innan denna säsongen är slut. Wow! Undrar om all tid kommer att gå lika fort som nu. Då är det nästan hemfärd redan imorgon typ..

Så här ser det ut där vi bor. Längst ner, längst ut på hörnet. Där har vi det vi nu kallar HEM..

Kort tagna efter vägen...

Det kommer att komma fler bilder. Skall försöka ta några fina bilder från utsikten på jobbet. Blir gött bortskämd när man jobbar här uppe. Om dagarna ser man berg så långt ögat når.. Just nu ser jag himlen som byter färg ovanför de vita fjälltopparna och om natten ser man alla små lampor nere i dalen. Åh! Det är väl det man kan säga. Det är verkligen fint! Finns nog inte mycket som klår detta inte. Får verkligen jobba hårt för att hitta nåt som klår detta till våren/sommaren. Men det klarar vi nog säkert. Längtar iaf ordentligt till värmen. Det där man kyla e ju inte min starka sida egentligen. Men det blir nog bra skulle jag tro..
Nee nu skall jag njuta lite av utsikten och ta mig en kaffe så att jag får upp lite värme och en smula energi innan det är dax att klistra på leendet för resten av kvällen..

RSS 2.0