SöndagsMys


Jaha. Då var denna dagen snart slut. Här sitter jag och funderar på vad fasen jag har gjort idag egentligen. Men jag har kommit fram till att det är en hel del ändå. Bara det att jag klev nog upp för tidigt och fick en på tok för lång dag. Känns nästan som att det jag gjorde i morse var vad jag gjorde igår. Men så är det ju inte.

Var duktig och gick och handlade förrut. Använde dricksen till middags mat idag. Namnam! Mycket gott blev det!

Lax, frästa grönsaker och sparris.


Mycket bättre än vad jag väntade mig faktiskt. Kan jag rekomendera! Japp det kan jag.
Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på mer idag. Har något konstigt sug efter någon som jag inte kan sätta fingret på. Nästan så att det skulle kunna vara hårdbröd eller nåt. Men jag vet inte. Dumma jag som inte köpte det när jag var på affären. Attans!

Ja ne.. Jag vet inte vad jag ska hitta på. Men jag tror att jag tar och viker tvätten och diskar undan middagen. Då vet jag att det är fint när jag vaknar imorgon.

Spännande jag känner mig. NOT!
Men vadå.. Det är faktiskt Söndag idag. Då ska det inte vara spännande. Det skall vara lugnt och stilla!Tänker på alla i Chile och Frankrike som jag nyss såg på nyheterna. Inte alls kul! Lider med alla som har släkt och vänner där.

Gillar inte att det är en orkan påväg hit heller. Tror att jag kommer att vilja hålla mig hemma imorgon jag. Fast det visar sig väl imorgon. Men dom säger att det ska bli blåsigt.


Later!


Tycker synd om barnen!


Verkligen! Jag tycker synd om alla barnen som i alla år har blivit tvingade att äta havrerynsgröt. Jag var ett av dom barnen. Fast jag blev inte tvingad. Dom försökte att få mig att äta det men det gick inte. Många försök gjordes av Moj vad jag kan komma ihåg men inte med någon framgång. För jag kan komma ihåg att jag har smakat på det men aldrig ätit en hel portion. Så, så länge jag kan minnas har jag inte ätit havregrynsgröt.


Men nu.. Kolla!


Under alla bären. Alltså hallonen och blåbären finns det gröt. Det är inte lika mycket bär som det ser ut! Lovar! Under bären finns det även LITE, LITE sirap. Men nästa gång blir det ännu mindre! Ingen sirap och mindre bär. Ja för det blir en nästa gång. Jag ska göra ett ärligt försök att börja äta gröt. Att skålen ser mindre trevlig ut är för att jag gjorde micro gröt. Det blir kladdigt när man rör om!

Men sak samma. Jag Anna Maria Teresa har bestämt mig för att försöka att äta gröt. En ny vana, kanske. Men jag kommer ändå att tycka synd om barnen! Hoppas verkligen inte att jag kommer att tvinga mina barn att äta det. Prova ska man, det är bra att prova. Men vill dom inte ha så hoppas jag att jag låter dom slippa! Den där gröten är enligt mig bara kletig och slajmig. Så jag tycker verkligen inte att det är gott. Men det går väl att äta om man verkligen vill.

Bara tvungen att säga att jag ätit gört. Det är stort för mig! Eller vad säger mamma?


Plus att jag åt gröten istället för kakan. Den står oskuren i sin form fortfarande. Stolt!
Men nu ska jag gå och köpa lite mjölk och annat gott tror jag. Mer bär defenitivt så att jag till en hel vecka.

Tjosan!

Det blev en kaka! En Snoddas kaka

0-49c0ec0688c9144fdd2d67975cc9f805.png

Det blev en kaka! En Snoddas kaka lr kärleksmums för den som föredrar det namnet. Kärt barn har ju många namn säger dom. Nu är det kokos på hela spisen och jag bara väntar på att kakan ska bli kall. Sen ska jag fira min namnsdag med kaka och kaffe. Fast mjölken är slut nu. Handla innan kaka med andra ord!


Buhu..

Nu är jag lite ledsen i ögat! Mitt fina bildprogram har ballat ur totalt! Fungerar inte alls! Jag som var så in LÖV i det programmet. Hade ju precis lärt mig det och det var roligt! Så svek det mig precis när vi lärt känna varandra. Dumma program! Inte alls glad över det. Vad ska jag nu hitta på? Jag som tyckte att det var roligt att sitta och pilla med bilder. Men ne inte det inte!

Tror att jag ska ta och baka en kaka istället. Den kommer inte att svika mig innan jag har ätit upp den iaf! Haha.
Då för den lite gott med sig för den smakar bra när den är klar, om den blir bra vill säga.

Jaja. Men nu ska jag nog ta och röra ihop den jäkeln tror jag. Då blir det något nästan vettigt gjort idag iaf!
Inte bara sitta på rumpan framför datorn. Inte bra att bara sitta framför datorn. Det är fy, fy!


Så torka tårarna, fixa en kaka och njut!Later!

To Work!


Japp! Ikväll är det jobb som står på schemat. Här ska det jobbas!
Jag är så sjukt laddad!!!

 

Jätte laddad!   Sjukt laddad är jag med tanke på att jag inte har jobbat på en hel vecka. Bara suttit hemma typ. Inte för att jag har suttit still hela tiden hemma men ändå. Jag har ju knappt varit utanför dörren. Så nu hoppas jag att det kommer folk ikväll så att jag får någt att göra!

Dagen idag har jag använt till att fika med en vän som jag inte sett sedan nyår. Plus att jag har bäddat rent i sängen. Innan jag gjorde det strök jag mina sängkläder. Hur lite har man inte att göra om man stryker sängkläderna? Det brukar jag då aldrig göra annars. Efter det bakade jag lite bröd och sprang ett varv med sugaren i lägenheten så att golvet skulle bli mjölfritt igen. Lr kanske inte. Men man kan låtsas!

Nu ska jag sammla mig för att gå till jobbet. Måste tänka på att akta mig för taken. Det rasar både här och där just nu. Väntar fortfarande att mitt tak ska bli snöfritt. Dom andra taken på detta huset har blivit det och stuprännan följde nästan med.

 

Ses!

 

 


Sötnosar!


Riktigt söta små saker! Ibland blir jag sugen på att skaffa mig en hund. Någon att mysa med och ge en massa, massa kärlek. Men jag vet att det inte är precis rätt läge för mig att skaffa hund. Men man kan ju drömma om det iaf! När jag får ett sånt sug brukar jag försöka undvika att kolla på hundar. Men nu gjorde jag det ändå! Dom är så super duper söta dom små djuren. Tänk att ha en lite tuss springandes runt, runt hemma. Någon som behöver en och vill ha ens uppmärksamhet. Mys!


När jag kollar efter en hund så vill jag inte bara kolla på blocket. Det finns så många sidor som man kan gå in på som handlar om adoption. Då gör man en god gärning samtidigt som man kanske uppfyller sin dörm om att ha en hund eller ett annat djur. Det finns andra djur än hundar som man kan adoptera. Djur som kan ha haft det mindre bra eller som kanske behöver ett nytt hem pga. allergi eller annat.


Det finns ofta allt från små, små hundar till jätte stora hundar. Alla åldrar och ibland hundar med vissa speciella behov. Hundar som kanske har fått amputera ett ben eller liknande. Så det finns oftast en hund var och en.


Jag drömmer om att skaffa en hund igen. Men jag vet också att man måste tänka över det riktigt noga! Man kan inte bara skaffa en hund för att ha en. Det är ingen leksak! Man måste kolla så att man har den tiden som man behöver för den lille. Om man jobbar så måste man veta att man kan anpassa sig till hundens ensamtid eller ha någon som kan ta hand om hunden åt en. Man måste kolla så att man har råd för det är inte gratis att ha hund. Det finns jätte många saker som man måste tänka på. Allt jobb som kommer med att ha hund. Gillar man inte att städa kanske man måste tänka igen. För det blir mer stök om man har djur.

Jag är väldigt mycket för renrasiga hundar och vill gärna ha en renrasig men brukar ändå titta på adoptionshundar för att det finns dom som behöver ett bättre hem än det som dom har. En ny chans i livet!
Skulle jag någon gång skaffa hund igen kanske jag skaffar två, vem vet. Då kan jag ha en av varje. Ska man liks ut och gå med en hund kan man lika gärna gå ut med två. Kanske beroende på storleken. Men det går om man vill. Plus att dom inte kommer att känna sig lika ensamma om man är på jobb eller liknande.

Massa, massa tankar och olika vinklar. En hel del "bla, bla".
Men dom är bra söta! Riktigt söta. Dessa tre små finns på adopionssidor.
Priset varierar men brukar kunna vara omkring 3500:-.

Om du skulle köpa hund vad skulle du välja?
Adoptions hund eller kennelhund?

Fredag


God morgon! Vilken underbar dag va? Det är liksom fredag! Vem gillar inte en fredag? Undra hur många gånger man kan upprepa fredag? Haha.

Ne nu får  jag ge mig!

Sitter här och är smått orolig för när det har tänkt att trilla ner en massa snö från mitt tak. Det verkar som att det är plusgrader nu. Öppnade dörren för att kolla läget. Tänkte att det kanske var massor med snö med tanke på att jag vaknade vid 06.00 någon  gång av att någon skottade. Men det var inte en massa snö. Det droppade från taket. Så nu trillar det väl ner när som hellst. Har en jätte snöklump eller vad man ska kalla det som hänger ut från taket precis ovandför dörren. Det droppade bra där. Så länge det bara droppar är jag ganska så nöjd. Men jag gillar inte tanken på en massa blöt snö på taken.
SKIT HYRESVÄRD! Har skickat sms till honom angående snön men inte fått något svar. Bryr han sig inte om taket skulle trilla in?

Jaja. Det visar sig.


Nu ska jag göra mig klar för denna fredag. Skall hjälpa en vän lite. Med exakt vad kan jag nog inte säga. Lite hemligt tror jag.

God Morgon alla glada!

Bubblan

Har suttit en stund och pillat med en bild. Fick mig då en liten tanke.
Inte bara en tanke utan flera.
Det finns så många sätt som man kan tänka på en bubbla!

Det finns dom som lever i en.
Det finns dom som får glädje från dem.
Den eller dom är väldigt, väldigt ömtåliga.
Dom är vackra.

Det finns många sätt att se på en bubbla och det finns många känslor förknippade till bubblor på olika sätt.
En bubbla för mig är något som jag inte lever i men som ger mig glada minnen från min barndom.

Man kan bubbla en massa smörja.
Man kan bada i bubbel och man kan dricka bubbel.
Det är en annan form av bubblor det.

Bubblor i alla dess former.
Vad tänker du på när du tänker bubbla?
Vad förknippar du ordet bubbla till?

En bubbla för mig är även en blå bil som våran Präst hemma på gatan körde.

Så vad tänker du på nu?
Bubblar dina tankar?

Mera..

Kläder som man inte alls kan ha just nu men som ändå är fina. Kläder som man kan längta till. För när man kan ha dom vet man att det är varmt och gott ute!Så länge man inte kan använda det så får man drömma om det! Lite glada kläder lättar upp humöret!

Ps. Allt är från Halens.På schemat idag vet jag inte alls vad som står. Men jag funderar starkt på att baka muffins med rabarber och kanel. Fast jag vet inte om det passar sig. Men man kan ju prova eller?
Kan inte komma på något mer som jag kan göra ju.

Någon annan som har någon rolig plan för dagen?


Fint!

Mycket fint! Det var nice att titta på tv ikväll! Sitta i min ensamhet och skrika åt tv:n. Det är faktiskt riktigt kul när dom gör ett så pass bra jobb som dom gjorde grabbarna! Mycket bra jobbat!

GRATTIS!! Ni e grymma!
Någon fler än jag som har slökollat genom Os på nästan alla grenar. Känns som att jag har sett lite av det mesta. Allt från curling till skicross eller vad det nu heter. Tycker iaf att det varit ganska så roande. Men jätte tråkigt att det inte gick som man hoppades för Helena. Men hon fick iaf köra ett fint sista lopp. Jag tror stenhårt på att hon kommer att komma igen. Tjejen har ju alltid åkt skidor så jag tror helt säkert att hon har förlorat förr. Hon kommer att repa sig och hon kommer att vilja ta igen det som hon förlorat nu. Det tror jag iaf.

Men återigen. GRATTIS grabbar! Fan va snyggt jobbat!


Min dag idag har varit extremt slapp. Mest ansträngande idag var lite träning och matlagning. Jobbigt va?

Snart dax att sova.

Nattiz folket!

Vinterland


Vaknar till ett vitt vinterland idag igen. Men jag anar solen! Älskar solen! Finns det något bättre än solsken? Sol som värmer så att man inte behver ha massor av kläder. Sol som är så varma att man nästan längtar efter en liten vind pust som skall svalka en.
Jag får faktiskt sommarkänslor av att se solen. Det der ut som att den kommer att titta fram under dagen igen.
Först värsta snöstormen och sedan sol ett par dagar i rad. Nästan så man skulle kunna tro att det var planerat. Det är ju faktiskt mycket finare mett ett vitt landskap när solen skiner. Men hells av allt skulle jag nog se en massa görna träd och gräsmattor.

Med det i tankarna hittade jag lite sommarfint!Lite sommarfint från ellos.
Jag längtar till sommaren nu. Jag gillar vitt och snö är helt okej. Men jag har fått nog för i år!
Någon som håller med kanske?


Nu ska jag gra mig klar för dagens äventyr!
Tro vad man ska hitta på idag? Råkade bleka en tröja igår. Kanske ska pyssla mer med det idag?
Vi får se.


Vitt!


Ja jag gillar vitt! Tycker att det är det bästa nästan. Men man ser helt klart om man går ett varv i min lägenhet att jag gillar vitt! Allt blir vitt känns det som. Men jag längtar tills att jag kommer över en summa pengar och en massa coola färgglada tyger. För då kan jag lätt sy nya saker i glada färger! Önskar mig just nu en resa ner till Ikea så att jag kan köpa några fler innerkuddar så att jag kan piffa upp min säng med en massa kuddar. Det skulle vara bra tror jag! Plus att jag skulle behöva några fler ljusstakar. Men dom ska inte vara vita! Då är det silver som gäller.
Så ska någon till Ikea säg till mig!

Det här är iaf ungefär det jag har gjort dom senaste dagarna. Skruvat hyllor och klätt om lampskärmar.
Vad gör man inte när man har en massa tid över??

Den vita lilla "tavlan" på hyllan har jag tänkt ska bli en tavla någon dag. Men jag måste komma å vad det ska vara å den först. Just nu står det skrivet med vanlig blyerts på "tavlan".

Det står:  Amore Vincit Omnia
Semper Fidelis
Verae amicitiae sempiternae sunt

Vet inte alls om jag har skrivit rätt men det går ju att ta bort om det skulle vara fel. Ville bara ha något där för att det såg så tomt ut. Ljusstakarna som jag vill köpa skulle jag vilja ha där på hyllan istället. Men det får bli i framtiden.

 

Nu till min lampa!!

 

Använde mig av ett gammalt lakan, lite av det som var kvar efter att jag sytt kuddfoddralen. Sen så gick jag ett varv runt stan för att hitta nåt roligt band att kanta lampan med. Hittade inte riktigt det jag ville ha först. Men tillsist så hittade jag ett litet band som var sött! Kostade endast 9:-/m. Fyndpris! Så den nya skärmen kan man säga kostade mig hela 18:- och lite tid.

Å så här blev det!

Klippa klistra och pilla en massa. Sen så får man till det så som man vill! Sa ju att jag gillar vitt! Det blev ännu mer vitt nu ju! Men jag skulle vilja få in lite andra färger i mitt sovrum tror jag. Fast kanske inte ändå. Jag vet inte! Det får väl bli ett senare projekt det. Hyllorna som skall fungera som "sänghyllor" istället för sängbord som inte får plats. Dom skruvade jag upp igår.


Ont i baken..


Idag har jag ont! Tänk att det lilla jag gjorde igår tog så mycket. Eller är jag bara extremt otränad?
Det kan vara en kombination av dom båda tror jag! Men det är bara att fortsätta. Även om det gör ont så kommer det att bli ett pass idag med. Men innan det ska jag pyssla lite mera. Har redan pysslat en hel del idag så det blir bara mer och mer.

Har idag bakat två sorters bröd så att jag kunde ha nåt att äta. Har även vänt på köksbordet för att få lite variation.
Men nu ska jag försöka styla om mina lampskärmar som jag har i sovrummet.


ÅldersNojja!

Min rumpa håller på att trilla ner!
Med andra ord håller jag på att bli gammal! Min kropp den är inte alls i bra form!
Jag måste verkligen ta tag i det här nu. Det finns många saker som man kan kalaga över men som man kanske inte kan göra något åt. Men detta kan jag iaf göra något åt. Jag kan försöka att lyfta upp rumpan på plats igen och försöka få dom där okokta spagetti ararna till att få lite former iaf. Fixa så att ryggen får lite mer att hålla sig uppe med och så vidare. Jag kan nog fortsätta länge! Men detta är iaf något som jag har tänkt att jag ska försöka göra några gånger i veckan. Hur länge jag nu lyckas med det. Men min tanke är iaf att jag ska göra det och att jag ska göra det tills att det ger något resultat!Hantlarna är bra att använda för att det ska bli lite tyngre. Alltså mer att kämpa med. Men det är inte alls nödvändigt. Bara ett ont gott kan man säga.Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på att jag ska få sova ordentligt. Drömma lite sött kanske. Hoppas verkligen på goa drömmar inatt. Dom senaste nätterna har verkligen inte bjudit på några goda drömmar. Men det är inget som jag ska ta just nu. Nu är det natten och dax att nanna.

Natti natt


Tre armar, Tack!


Hade väldigt gärna velat haft idag. Det hade varit till nytta ett tag iaf. Sätta upp hyllor med bara två armar är ganska så jobbigt. Har alltså idag skruvat en massa! Skruvat upp hyllor. Kände att jag måste göra något. Har man då fyra lackhyllor som bara ligger och skräpar som man typ vet vart man vill ha. Ja då är det bara att sätta igång! Tog mig en promenad ner till ClasO och köpte lite skruvar. Sen var det bara hem och sätta igång! Mäta, mäta och mäta lite till för att förska få det rakt och på rätt ställe.

Nu efter många om och men så sitter hyllorna där dom ska! Nöjd blev jag med för den delen. Nice!

Men jag kan lova att jag var väldigt nära att slänga ut en av hyllorna. Jäkla skit hylla! Urk! Två små hyllor, dom där mini lackhyllorna. Inte alls lätta att sätta upp när det inte går som man vill och man skruvar in skruven för lite eller för mycket.

Sak samma nu sitter dom där iaf! Wohoo!!

Två i samma höjd som soffan backom soffan  och två på varsin sida om sängen i samma höjd. Mycket bra.
Får fixa det sista innan det blir kort på det!Ring då!


Pengarna kan bli dina! Vad väntar du på? Har du det rätta ordet? Kan du svaret? Ja men ring då!
När som hellst blir jag avbruten. Är det du som kommer att avbryta mig eller är det någon annan?
Varje rätt svar kan ge dig *** :- Kom igen nu! Har du något ord till mig?!?!

Någon som känner igen detta? Finns så sjukt många program på tv där man kan vinna pengar.
Måndag morgon och jag har lyckats att sappa mig förbi tre st sådana program. Tittat en stund på dom alla nu faktiskt men det är ingen som ringer och det är ingen som vinner.

Vad tycker ni om sådana program? Jag sitter iaf och blir jätte sugen att ringa. Ibland vet man ju verkligen svaret och så kanske dom lockar med 10.000:- det är mycket pengar det. Men jag får banne mig sätta mig på händerna för att inte ringa! Har ju ringt någon gång men aldrig vunnit så det känns inte alls lockande att fortsätta. Men ändå lockande. Någon som förstår hur jag menar? Man vill fast att man vet att det är meningslöst. Bara slöseri med pengar! Om man hade vunnit hade det ju varit en annan sak eller?


Någon annan än jag som provat?
Vad tycker du om sådana program?


Måndag morgon... Nu KÖR VI!!!

Se så snälla kollegor jag har! Söt

0-5ec6c5da372ff60d102ab70606dd6e1f.png

Se så snälla kollegor jag har! Sötare får man leta! Gissar att dom tyckte jag såg ut att ha tråkigt så jag fick en glad gubbe att dricka. Mycket snällt och väldigt gott! Värmande. Här ska njutas. Jobbar stenhårt idag. Hela 8 jackor att vårda. Väldigt spännande. Men jag hade nog valt soffan framför att gå ut i detta väder om jag fick bestämma! Kanske det tar fler än jag som tänkte så ikväll?


Drömma får man!


Det bara snöar och snöar så jag roar mig med att kolla på fina hus istället.
Mycket trevligare! Det är inte ens snö på alla bilder.
Men som sagt det är mest drömmar.
Första husen kanske är lite realistiska, resten är bara drömmar!Hus 1

Hus 2

Hus 3

Hus 4

Radhus
Vill väl kanske inte bo i ett Radhus men bilderna på den trädgården var ju fantastiska! Sen så var det inte så tokigt på insidan heller. Ljusa färger är alltid bra tycker jag. Då kan man ha precis vilken annan färg som hellst på allt annat. Sätta lite egen stil på det hela.


Många små fina bilder detta. Tänk vad fint man skulle kunna få det.
Ja som sagt, drömma fick man!


SnöRapport 3


Känns som att jag bara skriver om snö just nu. Men jag är så imponerad av vilka mängder det kan komma. Fast jag måste säga att i det läget som är just nu så vill jag verkligen inte mer. Kommer ju knappt ut genom dörren. Hade funderingar på att gå och handla idag. Men nu känner jag mig ganska så osäker. Känns inte alls lockande att ge sig ut i detta väder.


Det blåser ju så mycket snö att det ser ut som att det är dimma ute!
Såhär såg iaf min uteplats ut nu när jag vaknade. Blir ingen bild på taket för tillfället eftersom att jag inte ville gå så pass långt ut. Tar det kanske lite senare. Men det är helt sjuka mängder! Det är ju hela vägen upp till räcket. Dörren går säkert inte att öppna innifrån heller. Det är dörren som leder till mitt trapphus så att jag kommer ner och ut. Min dörr var svår att få upp så jag undrar jag hur det är med den.

Hängde mig även ut genom fönstret och försökte att ta ett kort på hur det ser ut nedanför. Trottoaren eller vad man ska kalla det är obefintlig. Jag skottade lite inatt för att det skulle finnas en liten fläck att stå på utanför dörren som går in till gården. Tur var väl det för det är snö en bra bit över knähöjd där nere nu. Inte så lätt att se på bilen men. Här kommer den! Det som är markerat det är min grannes fönster. Snön når alltså hela vägen upp till fönsterkarmen.


Nu är det mycket snö!
Precis ovanför pilen så är den lilla fläcken eller gropen snarare som jag skottade igår. Men ska man någonstans är det bara att pölsa genom snön.
Förstår man nu varför jag inte är såå sugen på att gå och handla?

Får sitta här och fundera en stund på vad jag ska göra.


SnöRapport 2


Nu har det snöat hela natten och verkar vilja fortsätta några timmar till. När meterologen säger att det kommit ca 10 cm snö betyder det på min uteplats ungefär 20-30 cm. Nu på morgonen säger hon att det väntas komma 30-40 cm till. NEJ TACK! Det betyder väl att det kommer att komma 50-60 cm på min uteplats då lr? Det vill jag då rakt inte.
Skulle inte förvåna mig om skiten rasar snart!


Jag tycker inte alls att det känns helt tryggt. Det är ju inte heller så att jag kan strunta i det. Om jag inte skottar. Vilket för mig betyder sopa eftersom att jag inte har någon spade eller liknande. Vilket fall, om jag inte gör det så kommer jag varken ut eller in ju. Blir insnöad om jag håller mig hemma och blir utsnöad om jag går bort.

DILEMMA?!

Massa Pyssel!Nu har jag använt hela dagen till att pyssla en massa! Verkligen pysslat som en tok! Sytt och sytt. Knådat och knådat. Men så har det blivit resultat med. Inte helt färdig med allt ännu men detta har jag gjort..Så efter att jag hade sytt en massa. Fast om man ska säga som det var i verkliga livet. Någonstans i mitten av allt detta gjorde jag en paus från symaskinen och gick över till elvispen.
Vi har varit riktigt bra vänner idag! Tyvärr var inte ugnen på lika bra humör men det gick ändå. Vi kom på ett sätt att komma överens.


Bakade även några Scones som jag åt till frukost.
Vilken dag säger jag bara!

Inte onsdag.


Ne nu är det inte onsdag längre. Nu är det Torsdag och det är morgon!
Tyckte att det lät lite lustigt ute så jag var tvungen att kolla vad det var.Det var två gubbar/män som skottade snö från ett granntak.
Det satte igång mitt huvud så jag funderade på det som min hyresvärd sa.
"Det är konstruktionen på taket som gör att det ser ut att vara så mycket"
Känns inte som att jag tror på honom. Känns mest som att han är lite lat. Med tanke på hur resten av utsidan av huset ser ut. Pengar, pengar, pengar tänker han nog.
Får se hur det blir när taket rasar.För övrigt så ska jag greja en massa idag har jag tänkt. Fortsätta med mina kudd projekt och även gå på span på vinden. Måste kolla om jag har en till STOR kudde där eller vart den kan ha tagit vägen. Vill fixa en till så att det blir två sittkuddar.
Bleker just nu tyg som även det ska bli fodral. Så ska jag se om jag kan hitta på något mer kul. Klippa sönder grejer för att göra nya är roligt!Drömmar.
Jag drömmer så konstigt nu, har gjort det tre nätter i rad. Varför är det så?
Drömmer mardrömmar om jobb. Drömde att jag fick mig en vovve och så drömde jag nu nyss innan jag vaknade att mamma och Sten hade varit tvugna att flytta på kaminen för att det inte gick att elda nere längre. Dom hade fått ställa den på ett annat ställ å där var inte brandsäkert. Det började brinna i en fläkt och sen vaknade jag.
Massa konstiga drömmar. Varför sover jag så oroligt för?
Daxs att sparka igång dagen på riktigt nu!

Onsdag idag


Fast inte nu längre! Men det är flera ggr som jag har fått påminna mig själv idag om att det är onsdag. Fast som nu då så var det onsdag. Men eftersom att jag inte har gått och lagt mig än så har jag fortfarande onsdag. Äh. Ni fattar va?

Hur som hells så klev jag upp och drack kaffe framför datorn. En mycket vanlig händelse för mig när jag inte har någonstans jag skall vara när jag vaknar. Ingen stress jag bara sitter och filosoferar tills att jag har vaknat till ordentligt. Kollar lite jobb och bara myser. Synd bara att det inte är nåt vettigt på tv vid den tiden!

Sökte ett jobb som jag fann, skickade ansökan kl 09.06.

Senare på dagen så vaknade tillsist Didi! Tanken var att vi skulle ta en promenad i solen men den enda promenad som blev var den jag tog upp till henne. När jag kom dit så spanade vi efter jobb som Kabinpersonal i sommar. Tog mig även i kragen och ringde till den så kallade "Chefen". Blev inte så mycket klokare av det inte. Tror inte att vi tänker lika han och jag. Men det blir nog bra det där med. Så länge jag får lön och ett arbetsgivarintyg är jag nöjf. Fungerar inte det blir jag mindre nöjd! Sitter hemma hos Didi och småsurar efter det samtalet iaf.

14.20 ringer min telefon! Ett nummer jag inte har. Ojoj..

Det var jobbet som jag hade sökt! Wohoo! Det blir en träff av det på fredag. Det gillar jag! Dagen blev genast bättre och solen tittade fram igen.

Didi släppte av mig hemma när hon skulle iväg och träna.

Sen satte jag igång och pysslade hemma med att sy om mitt gamla överkast till kuddfodral. Kände att jag ville förnya lite ju. Åh så mycket mysigare kuddarna blev! Nöjd blev jag med det. Får fortsätta med mina små projekt imorgon. Så kan alla kuddarna få nya fodral. Vad mer hände då? Jo matlagning. Spännande? Ne..


Avrundar kvällen vid min lilla dumburk och bästa vän för att leta lite nya fotoprogram. Hittar! Nöjd med det med.


Nu blir det sova för att kliva upp till en ny strålande dag imorgon.


På mitt schema står MYS fika med min Donna.
Har lovat att jag skall baka till oss. Ska bara komma på vad jag skall baka med. Det blir lite värre det. Men tills imorgon när hon tittar förbi har jag nog kommit på nåt riktigt bra!


Natti Natt

LillaMy ? ! ?

Funderar på väldigt många saker just nu!

Funderar så det snurrar runt i skallen på mig. Inte är det en massa nödvändiga saker jag funderar på heller.
Det är allt från vilka strumpor jag ska ha imorgon till om jag kanske borde skriva en bok. Alltså det är allt och inget kan man väl säga.

Kollade precis ut genom fönsterat med och började fundera på om det är dax att skotta imorgon igen?! Ja det snöar. För ovanlighetens skull så snöar det!


Kollade runt i min lägenhet idag och kom fram till att jag vill göra om lite. Men hur och med vad vet jag inte! Hittade ett gammalt överkast som har blivit för liten för sängen. Kanske att det kan bli kuddfodral m.m. Bara att klura på det lite till. Funderar även på om jag ska ge mig upp på vinden och gräva runt lite. Kanske finns mer kul som jag kan leka med där. Plus att jag även funderar på om jag kanske ska ha bakdag imorgon. Men hur ska jag hinna allt på samma dag? Det undrar jag..

Det är bara några av de TUSEN tankar jag har i mitt lilla huvud just nu.
LillaMy tänker. Det är inte alltid bra!


Utöver dom tankarna finns det ett par till som jag har och funderar på. Men jag ska nog hålla dom tankarna för mig själv ett tag. Det tåls liksom att kluras på ett tag eller vad man ska säga.
Dagens


Kvällsfika. Sconse. Mums!


Det är nästan så att der är lite i den stilen min dag har varit. Jag har grejat nästan hela dagen.
Allt sånt där roligt som man måste. Typ som att tvätta, dammsuga och skura. Spännande värre!

Åkte en tur till Gbg och sedan åter. Var ner för att fika med en Barndomsvän! Jätte mysigt.
Vi var brevvänner när vi var små, när vi var ännu mindre än det gick vi på samma dagis.
Så man kan egentligen säga att hon är den som jag har kännt längst av alla.
Fast vi har väl inte haft den bästa kontakten dom senaste 10 åren. Men det var ändå väldigt roligt att träffa henne.
Lite konstigt kändes det. Vad pratar man om när man inte sets på typ 13 år? Vi brevväxlade ju ett tag. Men sen rann det ut i sanden. Så efter det har vi inte haft jätte mycket kontakt. Ingen alls om jag ska vara ärlig. Riktigt tråkig. Men det var kul att hitta igen henne nu och ta en fika. Riktigt trevligt! Det måste vi göra igen tycker jag. Inte varje dag man sitter och pratar om hur dagis var inrett.


Väl hemma igen så blev det att jag vart sugen på sconse. Så då blev det de! Gottigt.
Nu sitter jag här med kanelte, äter nybakt och bara myser!

Alla Hjärtans.Representerar hela min helg..
Den har varit helt Lövley!

Varför ha en alla hjärtans dag när man kan ha en hel helg?
Önskar nästan att varje helg var sådan..

Någon som har reagerat på skylten

6e946b37f442275f481f1be3b250d269.png

Någon som har reagerat på skylten i mitten innan? Det är förbud mot mobiler på bensinmackar. Men på vilket sätt? Får man inte ringa eller Vad är det man inte får göra. Det tåls att fundera på! Nu är det iaf resa uppåt i landet som gäller igen.


Konstigt det kan bli..


Lusten var på botten men nu ser jag grannlandet samtidigt som jag dricker kaffe. Konstigt va?
Fel info igen. Missar visst en dag på jobbet nu pga detta. Men det känns som att det inte är något som jag gråter blod över. Det kommer en ny vecka med nya möjligheter! Det är aldrig försent för nåt. Eller hur?

Äh.. Jag bara svammlar tror jag. Har nog inte hunnit vakna riktigt ännu. Vaknar nog snart.
Dricka mitt kaffe och ta tag i disken efter det låter som en plan tycker jag.

Luften och lusten..Bara försvann..
Tänk att det kan vara så enkelt för allt att bara försvinna när det tar sån jävla tid att återvinna!?!
Det räcker med ett litet brev på posten..

Tänk om man kunde vrida tillbaka tiden lite.
Jag hade gett mycket för det.
Hade även gett mycket för ett vettigt jobb som garanterar att du får ett visst belopp varje månad.
Inte jobba varje dag och kanske få lön..
Värt.. NOT!!

Natten kommer snabbt..


Mycket snabbare än vad man tror! Hur ska man hinna allt? Det undrar jag!
Det känns som att jag aldrig ens hinner med hälften av vad jag skulle vilja göra, inte har man någon ork till det heller! Det är inte många timmar man har hemma innan man ska lägga sig och sova igen.

Upp, iväg jobba, hem turbo grejja och sedan sova.

Denna fina rutin repeteras om och om igen fram tills det är helg. Då lägger vi till ett jobba till efter hem! Buhu!
Inte finns det någon energi kvar nu inte. Har faktiskt dammtorkat, lagat mat och diskat två gånger idag sedan jag kom hem. Plus att jag även har varit ute en sväng och skottat lite. Fattar inte vart all jäkla snö kommer ifrån. Trött på den är jag och en riktigt "gnäll-fis" eller som jag säger ibland en riktig "Bitter F" har jag varit idag. Tur att jag säger det om mig själv för det får jag. Haha.


Nee nu orkar jag inte sitta här och gnälla mer. Har ju ändå inget roligt att skriva så det är lika bra att lägga ner. Hehe.Men jooo!
Jag LÄNGTAR, räknar ner nu.
Tills att det blir torsdag.
Den dagen kommer vara bästa dagen på denna veckan.
På flera veckodagar.
Men efter den så väntar ju faktiskt ytterligare tre fantastiska dagar.
Mmm. Lätt att jag ler nu va! Hihi.
När det gäller detta finns det defenitivt inget att gnälla om!
Det är bara LYCKA, med stora bokstäver precis som det står skrivet!
Ååååh!Ne sova nu så att tiden går lite snabbare..


Natti natt

Lite sommar tack!


Önskar mig sommar illa kvickt! Jag vill inte skotta mer snö nu!
Urk! I vanliga fall älskar jag snö. Men inte nu längre. Nu får det vara nog.
Jag kommer ju snart inte fram på min uteplats pga all jäkla snö!!
 


Hittar du på

H&M
Gina Tricot

Kortis..

Helgen var lång men bra, jobba jobba och umgås med mina tjejer. Städa en massa m.m.
Det är ungefär jätte spännande eller inte!

Men något som var lite roligt var att jag hittade en vän från dagis. Facebook är riktigt bra ibland.
Vi var brevvänner ett bra tag när vi var små men sedan rann det ut i sanden. Ganska mycket pga att jag var en kass brevvän. Jag var väldigt dålig på att svara. Men det är vilket fall som hellts jätte kul att ha hittat igen henne. Har även lyckats finna en del andra dagis vänner. Men har inte helt tagit tag i det än. Men det kommer väl.

Dagen på jobbet idag gav inte jätte mycket men ändå lite. Fick in två möten som faktiskt kom till kontoret! Wohoo! Alltså inte bara sådana som tackat ja utan som även dök upp! Det är kalas det. Tyvärr bara ett nybok men ändå två ombokningar så det är ändå inte fy skam tycker jag.

Nu skall jag krypa till sängs och läsa klart boken som jag läst ett tag nu.
Så natti natt folket! Ni får sova så gott nu då!

Natti natt

HM


Inte riktigt så som jag hade tänkt mig men ganska så nära. Finns det inte exakt det som man har tänkt sig så får man ta av det som finns. Eller?Det duger ju!

Men nu är det dax för mig att ta tag i hemmet!

Längtar!


Sjukt mycket till nästa helg.
Bara väntar och längtar.
Tänk om man kunde lägga sig och sova ända tills på torsdag!?
Det hade varit något det.
Kan inte hinna hända speciellt mycket kul innan dess.
Fast imorgon ska jag fröstås umgås med en underbar vän så det får jag inte sova ifrån.
Längtar faktiskt till det med!

Tänk så mycket man kan längta efter.
Längtar efter ljus och sommar med..

Men kanske inte till jobbet ikväll. Haha.
Men jag gillar det för att jag har något att göra!

Vad gör man en fredags kväll om man inte jobbar?


Hoppsan.


Nu har jag fått lättat hjärtat en aning.
Det blev en längre kväll än jag hade tänkt mig igen!
Fasen!
Måste verkligen krypa ner i sängen nu!
Försov mig i morse och har ingen lust att göra det igen.
Något glatt för dagen.
Det är så varmt här hemma så jag vet inte vad.
Wohoo!!
Min hyresvärd har varit här och fixat mina element.
Men nu kan jag inte sänka värmen om jag vill.
Han har tagit bort alla "rattar" från elementen.
Hm.
Men det är varmt iaf så jag är glad.
Sova utan strumpor inatt!
YES!


God natt då folket och sov så gott!

Mobbing finns! Vad gör vi?


På tåget hem idag fick jag tag på en aftonbladet, som jag nästan lusläste för att ha något att göra hela vägen. Men något som skrämmer mig är artikeln om mobbingen. Allt stämmer och det är precis som dom skriver. Man lägger skulden på den som blir mobbad och har nog alltid gjort. Det är så hemskt att dom även kan dra en liknelse med våldtagna kvinnor. Det var så att jag fick rysningar när jag läste. Tänker på hur det var när jag var mindre. Om man säger som så här, för 10 år sedan så var jag 13 år. Det är precis likadant nu som det var för 10 år sedan.

Hur kan det komma sig att man inte har kommit längre med att arbeta mot mobbingen?
Hur kan det komma sig att det fortfarande är den som bli mobbad som får flytta sig och anpassa sig?
Hur kan det komma sig att dom vuxna fortfarande inte tar det på allvar?


Jag har säkert tusen frågor kring detta! Jag vet ju att det finns dom vuxna som försöker, men dom är för få! Med tanke på att det är ett problem som har funnits så länge och det inte har blivit bättre. Ja visst att det finns människor som kanske är känsligare än andra. Men det ska inte ha någon betydelse för att det ska räknas på hur var och en känner, inte om han eller hon är känsligare än någon annan. Det finns ju inte någon som kan bestämma hur man ska känna, eller?

(bilden kommer från artikeln)

Det hela gör mig galen! Barn som inte längre vill leva för att någon gör det tufft för dom! Hur rätt kan det vara? Det är inte rätt någonstans! Blir så arg! Önskar att det fanns något enkelt man kunde göra, bara knäppa med fingrarna och få det fixat. Men det går ju inte och det är sedan länge bevisat eftersom att det inte finns någon lösning på problemet än.

Men vart kommer mobbingen ifrån?
Varför mobbar vi?

Är det den svenska avundsjukan? Nej, det tror jag inte för att det kan knappast vara bara vi som har det här problemet. Alla är vi olika och har olika sätt att leva. Varför ska inte det vara okej? Vi har så lätt att dömma varandra, men varför egentligen?

Kan absolut inte säga att jag är felfri, även jag har dömt personer innan jag lärt känna dom. Men jag har ändå som tanke att jag ska tänka gott om alla tills att något annat är bevisat. Lever med mottot "så länge du är snäll mot mig är jag det mot dig". Visst att man kan få sig några näsbrännor av det. Men det är väl ändå bättre än att dömma från början? Eller?

Mobbing kan sätta så många olika spår i en människas liv och det kan te sig på så olika sätt. Det finns nog ingen som kan säga exakt hur det påverkar en människa. Men många bär med sig det hela livet. Både på gott och på ont. En del använder det och vänder det till något som dom kan ha nytta av. Medans andra inte alls gör det, dom stänger in sig i sitt skal om inte det värsta. Dom tar sitt eget eller någon annans liv.

Skulle verkligen kunna skriva hur mycket som hellst om mobbing! Det är ett ämne som berör alla på något sätt. Om det inte är för att du själv varit i en obekväm situation och kännt dig mobbad så kanske du var mobbaren.Liknelsen med kvinnan som blir våldtagen, det var hennes fel. Det är så dom ofta ser det eller så dom vänder det. Hon hade för lite kläder, hon dansade inbjudande eller nåt annat. Men hur kan det vara tjejens fel? Ska man inte kunna få klä sig som man vill, röra sig som man vill? Varför ska det vara den utsatte som bär skulden? Hur kan det vara den utsatte som bär skulden när det är en annan människa som berövar henne rätten till sin egen kropp? Sen när blev man allmän egendom för att man vill vara kvinnlig?Skulle verkligen kunna skriva hela natten om detta. Så många frågor man får i huvudet! Men vad gör vi åt allt det här? När kommer vi komma till en lösning och hur? Håller ni med mig?


När ska vi lyckas med att bolla tillbaka bollen till den som faktiskt bär skulden?
Vem bär skulden?
När tar det slut?

Slutar det aldrig?


Man skulle kunna tro att det inte har tänkt att sluta snöa någon gång. Tycker verkligen inte att det har varit något ordentligt uppehåll på ett helt dygn nu. Bara en massa massa snö hela tiden. Rädd börjar jag bli eftersom att det är så mycket snö på taket. Inte så att jag har någon lust att få det över mig. Om det ramlar ner, klarar uteplatsen det då? Hm. Lite osäker blir man. Undra just när hyresvärden tänker kolla på det? Less på att skotta är jag med för den delen. Men för att inte bara klaga så måste jag säga att det faktiskt är väldigt mysigt med all snö! Massor av snö är mysigt det blir ju jätte fint. Plus att det blir kallt på ett helt annat sätt när det snöar. Det blir kallt på ett nästan bra sätt. Det går iaf att stänga kylan ute.
Inte den bästa bilden kanske men man ser att det är en massa snö och att träden har fått "kläder" igen.
Riktigt vinter mys faktiskt. Men det börjar bli lite för mycket av det goda nu!


För mig är det tid att sova. För länge sedan egentligen, men jag har haft lite pillgöra som jag önskade att jag kunde bli klar med någon gång. Men det verkar inte som att vi är överens håret och jag. Vilket fall så är det sova dax och jag ger upp för idag..


Natti Natt


Att man kan fastna så!


Förstår inte hur man kan fastna så för alla sorters spel. En del eller rättare sagt ganska så många har fastnat vid FarmVille. Det är beroende framkallande! Ett tag byggde jag hela mitt liv kring det spelet. Planterade när jag skulle sova så att det skulle vara klart tills jag klev upp. Ett tag var jag även fast vid något som heter Molehille Empire, där ska man också odla grönsaker/bär. Nu har jag fastnat för något helt annat Travian. Man bygger upp en by och sen ska man skaffa sig soldater för att slåss. Det är ganska så kortfattat vad man ska göra. Man kan nog hålla på hur länge som hellst med det verkar det som. Helt sjukt!
Jag sitter fast i detta spel träsket igen iaf!Har du fastnat för något spel eller känner du någon annan som har gjort det?


Visst är det irriterande i längden. Kommer ihåg när jag klagade på pojkvänner när jag var mindre. Dom spelade CS och jag kände mig bortglömd. Undra om man nu är likadan? Fast jag sitter med min by och min blogg..
Hemska tanke? Är det så tro? Jag sitter mycket här ja. Men inte hela tiden väl?
När det är blogg stopp och jag inte skriver på ett par dagar är det ju för att jag har annat för mig som jag hellre lägger tid på.


Det blev nog en liten tankeställare det där. Kanske att man klagade för mycket när man var mindre?!
SnöRapport


Det är sjukt mycket snö hos mig. Börjar bli rädd för att taket och min uteplats ska rasa. Det är läskigt mycket snö!

 

Det är sjukt!!

 

 


Lugn och ro..

Idag har det varit en stilla dag, nästan. Upp och ringa till docktorn och sedan vänta på en tid. Dom skulle ringa åter vilket dom gjorde. Fick en tid 10.30, så då var jag där. När jag var klar där så fick jag gå hem en liten stund innan jag fick vidare till sjukhuset för att röntkas. Resultatet blev att jag var helt OK, det var inget fel på mig. Jag har alltså ont men det är inget fel med det. Skumt!

Så idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Man ska göra det när man inte är helt kry. Så det har varit stilla aktiviteter. Kaffe och pyssel..

Resultatet:

 

Två nya armband! Wohoo! Önskar bara att jag hade mer pärlor som jag kunde pyssla. Mer band och kedjor. Vill ha massor av grejer så att jag kan pyssla i evigheter. Love!

 

 


Ledsen / Glad

Imorgon blir det till att ringa till farbror docktorn och be om ett besök. Det är tredje dagen nu med "hugg" i bröstkorgen när jag andas. Fruktansvärt irriterande vill jag lova! Att inte kunna andas som man vill är inte roligt! Så det är nog lika bra att kolla det nu. Man ska ju visst inte vänta för länge. Sist när jag hade hosta så väntade jag ju på tok för länge innan jag sökte hjälp tydligen. Det är ju faktiskt inte alla som blir sjukskrivna två veckor pga hosta. Men det var väl för att det inte var så långt ifrån att det var lunginflammation tror jag. Så nu ska jag ta mig i kragen. Det kan ju inte vara allt för bra att ha ont i området runt omkring hjärtat. Eller?
Hoppas verkligen inte att det är något som är nåt eller vad man ska säga. Känner inte alls för att vara sjuk. Det är ingen höjdare det inte. Tänk inflammation omkring hjärtat? Det hade varit något det. Eller INTE!!!

Men jag får nog reda på imorgon vad det är för något. Hade hoppats på att det skulle ha gått över nu. Men ikke!

Har funderat på om jag lyft nåt eller nåt annat dumt.. Men IKKE!
Annars idag har varit en bra dag!
På olika sätt. Men allt kan man ju inte säga.. Haha..

Något som var lite roligt var att dom ringde från ett ställe där jag sökt jobb. Men jag vet inte om det var något jobb att hänga i granen. Det verkar som att det kan vara ett mindre bra jobb. Men det tåls att undersökas närmare. Jag var iaf jätte välkommen på intervjuv när jag hade vägarna förbi. Så vi får väl se hur det slutar med det. Jag har massor av frågor till dom om jag går dit iaf!
Nu är det iaf daxs att sova. Så att jag är "pigg" när jag ska träffa läkaren imorgon. Hur pigg man nu ska vara för att bli tagen på allvar. Tanten i telefonen verkade inte som att hon tog det på allvar iaf när jag pratade med henne tidigare idag.Natti Natt folket!

RSS 2.0