Tid, Kramis och Fiskmiddag

Tiden rullar bara fram. Knappt så jag hinner kliva ur sängen innan det är dax att gå och lägga sig igen. Förstår inte alls detta. Upptagen men Arbetslös, hur går det ihop? Nu har jag visserligen spenderat två dagar med Donnan och Leon. Ingen promenad blev det men det har blivit en hel del annat.

Igår en sväng till Överby där jag inhandlade ett par "vintersäkra" skor hoppas jag. Inte alls fagra så jag tror inte att det behövs några bilder på dom. Men jag är nöjd för jag tror verkligen att dom kommer göra sig bra i fjällvärlden. Idag blev det en tur till Ikea. Lill Killen skall ju snart få börja äta mat så han behöver ju en stol att sitta i. Där av en resa till Ikea. Klart att det fanns lite annat att titta på med. Men vi handlade inte speciellt mycket ändå för att vara två tjejer som slog ihjäl fyra timmar. För mig blev det någon att hålla om i vinter. Någon som jag kan krama så att jag slipper känna mig ensam. Det bidde en mjukis elefant. Jätte SÖT! Honom skall jag ha å krama heela vintern. Hur kramgo som hellst. Men det är väl det som är meningen men kramdjur?!


Söt eller hur??

Nog tjatat om min lilla nalle kanske? Finns säkert massor av andra saker som jag skulle kunna skriva om men jag vet inte riktigt vad jag ska ge mig på att skriva om. Känner mig en aning mosad uppe i skallen. Snart blir det bädden för att imorgon skall jag till ams och träffa min handledare eller vad det nu kallas.




Joo jag måste säga. Gjorde riktigt god mat idag med insperation från mitt Dalarna besök. En fiskrätt som Feffes pappa gjorde en dag..

Det är då alltså fisk till en början. Det spelar ingen större roll vilken sort du tar. Man kan nog ha torsk lika väl som lax eller någon annan.
Sen så kommer vi till resten av det goa..

Paprika i alla färger man kan hitta hacka fint
Lök skivat eller hackat fint
Riva morötter
Skiva purjolök

Tag alla grönsaker och fräs dom lite lagom i panna..
Häll sedan lite vatten i detta och tillsätt grädde, rör om. Kryddas även lite lagom med salt och peppar (jag tog både vit och svart).

Pressa sedan ner en klyfta vitlök eller två beroende på känsla. Släng sedan i lite CURRY (ganska mycket enligt mig) i detta och rör om lite till. Vill man få lite tjockare sås kan man använda sig av redning eller skippa vattnet.

Fisken skall vara förstekt. Men när denna grönsaksröra är klar så lägger man ner fisken och låter den puttra runt lite i såsen och gotta sig..

Såå färdigt att servera.. MUMS tyckte jag! Feffes pappas recept var nog inte precis likadant men tanken kommer från det iaf.
Väntar nu ivrigt på receptet på fisksoppan som jag fick av Feffes mamma :)


Nu har jag delat med mig av denna god bit så nu kan jag med gott samvete sova

Förberedelser

Till tusen känns det som. Fick gjort en hel del idag faktiskt fast att det inte känns som att jag gjort mycket annat än kört en massa bil. Gillar det fortfarande inte, men det är väl bara att köra och försöka se glad ut eller nåt sånt..

Kom mig vart fall iväg till Thn så nu är det färdigt mitt nya "hem" iaf för möblerna är fixat. Från och med den 20 nov är det bara att börja tömma lägenheten och fylla förrådet. Elen har jag sagt upp med. Det händer verkligen grejer!

Inte nog med det så andra förberedelser är ju det där med kläder. Måste verkligen vara väl beredd på en kall vinter och det vill jag säga att jag börjar att bli. Hittade ju mig ett par utmärkta termobyxor eller vad man ska kalla det när jag var i Dalarna och nu har jag funnit det bästa till fötterna! Sååå NÖJD måste jag påstå. Kommer knappast att frysa om fötterna i vinter. Inte inomhus iaf :)


Dom kanske inte är det snyggaste jag sett. Men väldigt söta och varma. Det är väl ändå det som räknas? Har på mig dom nu och gillar det! Helt underbart.. Varma goa fötter hela vintern har jag ställt in mig på nu! Kan väl tänkas att jag inte kommer att kunna ha dom så ofta om jag skall jobba så mycket som jag har tänkt mig. Men tror att det blir bra ändå. Ser framför mig hur man sitter i en liten stuga fylld med en massa levande ljus, en kopp choklad och dessa "strumpor" på.. Mys! Bäst hade väl varit om man kunde krypa upp i någons knä med, men jag tror att jag nöjer mig med en bok jag. Tror inte att lilla Zan blir speciellt nöjd om jag försöker mig på att krypa upp i hennes knä. Haha!

Nee nu ska jag spana runt lite och se om jag finner nåt spännande.. Annars är det sängen som gäller. Imorgon blir det promenix med Donnan och lille Leon som inte alls är lika liten längre. Killen växer så sjukt fort. Å jag ska åka bort jätte länge, då kommer han vara STOR på riktigt när jag kommer tillbaka ju. Konstiga känsla det där.. Men, men..


Blandade känslor..


Hu så konstigt det känns nu när man sitter och betalar räkningar. Inser just precis att det är den sista hyran för denna lägenheten som jag precis betalat in. Det är den sista räkningen på mitt bredband.. Det närmar sig verkligen! Iii! Det är inte alls långt kvar innan jag skall åka nu. Det är ungefär och ganska precis en månad kvar tills att jag skall åka. Det närmar sig fort gör det. Dax att börja plocka fram kartonger och börja plocka undan alla saker sakta men säkert så att det är helt klart tills att det är dax att åka..

Det känns jätte kul samtidigt som det är jätte nervöst. Bra och dåligt på samma gång. Lämna mitt hem som jag blivit så förtjust i. Gillar ju verkligen min lägenhet. Ut på nya äventyr i fjällvärlden. Massa snö och kalla vindar. Oj,oj..

Idag är det dax att kolla upp det där med förrådet på riktigt. Åkta till Thn och se vad dom har för alternativ för mig. Mailade ju med dom förra veckan om att jag skulle komma förbi denna veckan och titta. Kommer nog att bli lite kontrakts skrivning med. Då kommer det att bli ännu mer verkligt! Väntar nu bara på att vägen skall tina upp så pass att man vågar ut och köra.

Så snart bär det av.. På många olika vis..

Nybörjare?!


Känns inte som att jag kan vara helt ensam om att ha en lite krypande känsla i magen när man är ute och kör.. Lite smått obehagligt när man kör första gången HELT SJÄLV. De var absolut inga problem men det var jätte läskigt ändå. På Riskettan så fick vi veta att dom i England (tror jag) inte fick köra efter kl 20.00 och inte ha folk i bilen under första året. Själv skulle jag vilja ha en varningsskylt. Andra har ju en sådan där skylt som säger att de finns barn i bilen. Jag vill ha en som säger att det är en nybörjare i bilen.. Kan man få det tro? Det hade iaf kännst bra ;)


Lite rolig tanke med för den delen. Så kanske om det skulle gå lite långsamt någon gång så kan dom ha förståelse för det...

Kanske vore nåt tänkvärt för myndigheterna.. Haha..




Nu är jag iaf då hemma i söder och det är dax att kasta sig ut i vardagslivet igen. Börja ta tag i allt det där som man kanske har lagt lite på hyllan. Men nu finns den ingen hyll tid kvar. Det börjar snart brinna i knutarna känns det som. Så det är enna dax att komma i ordning med saker och ting. Imorgon bär det av och kolla på förråd. Måste ju ha ett sådant trots allt så att jag har någonstans att göra av mina grejer. Dumt att låta dom hamna på gatan.. Så efter det skall det börjas att packa. Sen vet jag inte riktigt vad.. Men det är iaf massor som skall göras.. Iii.. Känner mig jätte stressad!! Planera skall jag göra först tror jag.

Nu rullar jag hem från Dalarna.. Som jag s...

dsc03317 (MMS)

Nu rullar jag hem från Dalarna.. Som jag sagt så skulle jag rulla hur jag än gjorde. Mycket god mat, en massa godis och ett körkort senare så rullar jag faktiskt hemåt. Det är en lång resa hem och jag kommer att få gott om tid att tänka på en massa saker. Kommer faktiskt att sakna Dalarna och alla goa människor som jag har träffat. Känns konstigt att vara på g hem. Tomt med för delen, men så här jag ju spenderat nästan tre veckor där.. Fast å andra sidan så känns det bra med. Saknar ju mitt hem, min säng och mina vänner. Längtar efter att få krama dom och skratta tillsammans med dom. Nu är det dax att koppla in lurarna, slå på musiken och bara luta sig tillbaka. Det är ju en lång resa hem som sagt..


Lilla Brumm


Så fick den visst heta nu. Kom inte på nåt bättre namn för tillfället till det lilla monstret. Den lilla svarta saken som jag kört runt på i typ två veckor.. Sista gången idag nu!
Sista gången för att jag fixade det. Lappen! Jag fick den. Trodde faktiskt inte att det skulle gå igenom men nog fasen gick det vägen. Höll mig på vägen till å med.. Wiii!

Nu får jag inte längre ha någon skylt längst bak där det står att jag övningskör. Läskigt! Men jag funderar starkt på att fixa en triangel och hänga bak i rutan där det skall så Nybörjare. Precis som många andra har om att det finns barn i bilen så borde jag kunna ha det tycker jag.

Eller så får jag helt enklet köra så att jag slipper tänka på det.. Haha..
Vilket fall som hells så löser det sig! Kul är det och jag ser faktiskt lite fram emot nästa gång som jag skall få köra :)

Körde faktiskt en kort runda helt själv.. Lilla Feffe hoppade in och satte sig där bak. Så fick jag köra hela vägen. Konstigt kändes det att inte ha någon bredvid. Lite osäkert men då fick jag helt enkelt se till att klara det galant. Så jag får nog fortsätta med det. Men så glad jag är! Kul!

Men nu har jag haft en lång dag och är redigt trött. Måste verkligen sova nu..!


Fyra fantastiska tider?


Jag som nu gnäller som en tok över att det är så kallt började fundera lite. Satt och tittade igenom bilderna på min dator. Bilder från våren, sommaren, hösten och vintern. Alltså alla våra fyra årstider. Vissa lite mindre roliga egentilgen men ändå alla lika fina och bra på olika sätt.. Eller?


När våren kommer så vet vi att sommaren inte är långt borta. Blommorna knoppas och slår ut, lika så träden. När träden slår ut börjar det övergå till sommar och vi vet att det kommer att bli varmt och gott. Vi kommer kunna bada och njuta av dagarna mycket längre än innan. Så kommer hösten och det börjar mörkna. Löven får en massa fina färger och det är som plockat direkt från en tavla. När löven sedan faller så närmar sig vintern med stormsteg. Allt blir helt vitt och stilla. Det knarrar under fötterna när man är ute och går en riktigt kall dag. Solens strålar gnistrar i snökristallerna och snart så börjar det försvinna igen så kommer våren med dess liv på nytt..

Varför klagar vi då egentligen?

Tänka sig en vinter utan snö. Som vi då gnäller över att inte få en vit jul! När det blir varmt ute så gnäller vi för att vi svettas för mycket. När snön smälter och det blir vår klagar vi på blöta fötter och lika så till hösten bara för att det regnar..

Tänk om vi bara skulle ha sommar.. Då skulle vi alltid ha en grön jul.
Tänk om det aldrig skulle vara kallt, då skulle vi inte längta efter sommar och värme..

Är det så väldigt illa med fyra årstider egentligen?



Skoj!

Det finns så många som har tävlingen "Dagens Blogg". Brukar sällan vara med i sådant eftersom att man har den där känslan att det aldrig händer. Man vinner ju så sällan något. Det är väl en känsla som många andra delar med mig skulle jag tro?! Men ibland får man ju iaf försöka bara för att. Om man inte provar så händer det ju aldrig heller. Så igår gjorde jag det. Provade alltså. Å vad hände? Jo jag fick vara med. Det var ritkigt roligt måste jag säga :)


Klicka HÄR så får ni se :)


Riktigt kul! Tack tack!

Kanske till och med leder till att jag gör det igen, vem vet!

Nya tider

Vinter tider, jule tider är på G. Nu måste jag verkligen överväga att investera i en ny jacka tror jag bestämt. Det är inte varmt att springa runt i en tunn skinnjacka när snön börjar att falla. Trodde inte att det var sant när vi mötte bilar som var helt täckta med snö. Nehe, dom måste komma låångt ifrån. Men tji fick jag för inte långt senare så kom vi in i helt snötäckta landskap. Hur jag än vred på huvudet var det ju bara vitt. Inte trodde jag igår att jag skulle vakna till det idag.

Kan faktiskt inte komma ihåg när jag såg snö så tidigt på året sist. Det är nog många, många år sedan. Har ju hört att den där växthuseffekten börjar slå tillbaka och att det kommer att bli kallare. Vill inte tro på det men det kan ju finnas nåt i det. Förra vintern var det ju verkligen mycket snö, om det nu kommer så tidigt iår hur kommer det då att se ut? Får man bli orolig?
Det är jättefint, men kallt. Gillar inte kyla. Vem gillar egentligen att frysa? Burr!

Vi tog faktiskt för oss och började spela lite julmusik i bilen. Mysigt men det kändes inte riktigt rätt. Det är ju inte jul nu! Men vad gör väl det? Kommer ihåg när jag var mindre och sålde jultidningar, då kom dom i juli så om man tänker i dom banorna är jag ju ändå sent ute. Skulle inte heller bli förvånad om det är så att dom har börjat att sälja julpynt och julsakar i butikerna heller.


Kommer påminnelsen om jul för tidigt tro?
Gillar vi det eller sätter det bara en massa press på var och en?


Så snälla


Tänk så många snälla människor det finns! Har nu lyckats komma in på tredje veckan i Dalarna. Hade ju inte tänkt att stänna längre än två från början. Men nu blev det så ändå. Bara för att jag inte vågar trycka på den där jäkla gaspedalen..

Hur som haver har jag träffat på en massa snälla mysiga människor. Ett helt gäng. Visste ju visserligen redan att det fanns några riktiga guldklimpar här men nu har jag träffat ännu fler!

Här på skolan så är dom bara snälla och goa. Ett leende varje dag när man kommer. Anki som sitter i receptionen eller vad man ska säga är riktigt härlig. Livlig och pratglad. Pratar om allt från det som står i dagens tidning till vad man skulle kunna hitta på för mat och världsproblem med henne.  Sen har vi så klart Feffe, men honom känner jag ju sedan tidigare och vet att han är en riktigt hyvens kille..

Så har vi fritiden som jag har haft här. Har träffat Feffes vänner och familj. Alla så snälla och välkomnande! Bortskämd blir man vill jag lova. Feffes Mamma och Nisse lagar en massa god mat och nöjer sig inte förens man har ätit minst två portioner. Känns nästan som att jag kommer att rulla ifrån Dalarna hur jag än lyckas med självaste kortet ;) Feffes Pappa är riktigt härlig han med, humor! Laddad med en massa skämt.
"Varför dog alla mammutar? Jo det fanns inga papputar" bara ett ex..

Åter till skolan så har jag träffat på ett par tjejer som sitter och jäklas med det här precis lika mycket som jag. Riktigt pratglada tjejer med en massa humor. Precis så där så att man säger vi ses imorgon och det skall faktiskt bli kul att se dom imorgon igen.

Riktigt roligt. Så även om jag faktiskt har börjat känna en del hemlängtan, längtar efter mina vänner och min egen säng så har jag det riktigt bra här. Så många som är så goa. Mysfaktor på Dalarna får jag säga ;) Måste säga Dalarna även eftersom att jag är på så många ställen på en och samma gång. Har mer lr mindre gjort Dalarna runt dessa veckor. Har varit i Mora, Orsa, Rättvik, Borlänge, Falun och säkert på nåt mer ställe som jag just inte kommer på..

Var liksom bara tvungen att säga att det här är riktigt trevligt och verkligen värt det på många vis!


Värm mig!

Önskar just nu att jag kunde utöka min garderob med allt stickat som jag hittar. Fryser!


Kanske nåt i stil med detta från Gina eller någon av dem som jag blev kär i från Bikbok..

PS.
Mammi.. Jag behöver strumpor! Det är kallt om fötterna nu..

Höst burr..


Tänk så fort denna månad nästan bara rasat förbi. Höstens fina färger börjar mörkna ännu mera och det är mörker ute. Nästan alla kvällar är som helt gjorda för att tända ljus och dricka te. Det är mörkare tider som nu gäller. Gillar vi mörka tider lika mycket som vi gillar sommaren? Själv vill jag nog säga att även om hösten och vintern är kall så tycker jag att det är väldigt mysigt. Stor fantast av att tända levande ljus och kura ner mig i ett hörn. Många sådana kvällar har det varit nu och jag  ser fram emot ett gäng till. Vet dock inte hur många jag kommer att kunna unna mig i vinter. Vet inte hur boendet ser ut och inte heller vad vi har för typ av arbetstider/schema. Spännande men nervöst!

Förra veckan innan det blev så mörkt som nu så hade vi lite sol.. Passade på att fota lite. Måste verkligen skaffa mig en bättre kamera. Har ju bara lilla mobilen. Önskar att jag hade en riktig system kamera. Bilderna duger ju såklart men tänk så mycket roligare det hade kunnat bli om man kan leka med fokus och allt sådant på ett helt annat sätt.. Åh! Vill vill!


Riktigt mysiga goa färger tycker jag. Naturen kan bjuda på så mycket vackert när man väl låter den. Stanna till och se sig omkring. Som jag pratar.. Men jag gillar ju naturen, skogen, solen och mörker. Med andra ord allt egentligen. Fast ändå inte alls. Avskyr ju att frysa!


Vad gillar du/ni bäst då?




Fredags Mys! Kaka och Chailatte. Hur gott ...

dsc03276 (MMS)

Fredags Mys! Kaka och Chailatte. Hur gott som hellst! Alex är grym på att baka. Ska nu njuta och vara social...


Kolla vart jag har varit idag.. Adressen s...

dsc03273 (MMS)

Kolla vart jag har varit idag.. Adressen som alla på något sett har hört förut. Nu har jag varit på den! Hihi.. Ingen speciellt spännande gata Men namnet gör ju hela grejen ;)


Sitter det nu tro?


Nu jäklar har jag pluggat som jag vet inte vad. Det borde sitta. En del iaf. Kanske inte allt, men det mesta borde sitta nu. Tänk så mycket det är man skall komma ihåg och tänka på, allt på samma gång. Helt galet ju! Men den yttre kontrollen borde sitta nu eftersom att jag faktiskt kan måla upp den :)


Detta skall då med andra ord föreställa en bil och vad jag skall göra. Någon som hänger med..?

Bara bilar och vägar i mitt huvud nu. Vad hände med allt annat som jag brukar tänka på? Gah! Behöver en bilsemester nu tror jag. Men se det går inte för sig. Måste ta allt en gång till innan jag är klar med detta. Det är inte okej förens det är över och jag har fixat det. Ska ju ha den där lappen trots allt är tanken..



Utöver bil, bil och åter bil så finns det lite fritid. Den hinner jag inte göra mycket annat med än att vi, Feffe och jag handlar man. Hem och laga, äta och sedan sova. Det är väl ungefär det som vi gör. Det är nästan allt det som händer på en dag.

Längtar till helgen!

Hoppsan..

Se så fint det kan vara att kliva upp tidigt!



Blev bara tvungen att ta en liten bild. Råkade kolla ut.. Det där med att hålla ögonen i boken är lite svårt ibland ;)


Kyligt värre!


Fy fader vad kallt det börjar bli. Det gillar jag inte alls. Frysa 24/7 det är inte alls nåt vidare roligt det inte. Undrar just hur jag ska klara den kommande vintern?! Hur tänkte jag där? Det blir ju till att köpa dubbla underställ och tre overaller tror jag. Då borde jag väl klara att hålla värmen? Hoppas jag...

Nu då? Sitter man på skolan igen. Massor att lära sig och ta in. Tar ju aldrig slut känns det som. Men en hel del börjar ju fastna nu så det är väl rätt ok ändå! Oroar mig dock en smula för den där uppkörningen som närmar sig sakta men säkert. Den kommer att komma och jag måste fixa den. Iii! Nervös!!! Men det kommer att gå bra. Det måste gå bra! Laddad men nervös. Tror faktiskt att det är en bra blandning det. Värsta är väl att det är Sveriges mest rondelltäta stad som jag skall köra i. Uppkörningen kommer att börja med fem rondeller på raken och där emellan gångfartsområde. Vad sägs om det då? Stressad som få å så ska det sitta i ryggen det där med att köra i rondell. Hejsan hoppsan! Rondeller ska bli min grej ;)



Grym kommer jag bli på att köra i rondeller. Fick höra att det i Sthlm finns hela 38 rondeller och att det i denna stad finn 36. Då kanske man kan förstå hur många jäklar det finns. Enligt min mening allt för många. Det går ju liksom bara runt, runt. Men det var väl kanske det som var meningen?! Hur som haver så tänkte jag att det ska bli min grej att göra i rondell :)

Vad gillar du rondeller då? Do you like?


Annars då? Nja det händer inte så mycket. Hinns som inte riktigt med. Längtar tills att det blir helg och jag längtar hem. Men konstigt nog vet jag inte vad jag längtar hem till.. Skumt!

Nu är det då dax att ta en kopp kaffe, läsa lite nyheter och sedan återgå till pluggandet..



Söndags mys i soffan.. Bara slappna av och...

dsc03262 (MMS)

Söndags mys i soffan.. Bara slappna av och ha det gott. Det är precis lagomt med aktiviteter för en söndags kväll. Imorgon börjar allvaret igen. Skärpning och noggrannhet.. Det är det veckan kommer att gå ut på. Lära och ta in.. Men nu en påse gotta, smörgåsar och te framför tvn..


Finns det nåt härligare än en brasa? Varm ...

dsc03253 (MMS)

Finns det nåt härligare än en brasa? Varm och go när man fryser lite smått.. Nästan kall ändå in i benmärgen! Väntar nu på kvällens middag. En sorts fiskgryta tror jag.. Spännande skall det bli! Nu såhär på fredag känner jag mig riktigt mör. Lång vecka har det varit. Massor av körning och tokigt mycket teori. Galet vad grejer man skall ha in i skallen på en och samma gång. Men jag känner mig ändå stolt! Idag har jag faktiskt tvärnitat på en grusväg. För mig är det ändå ganska stort eftersom jag är så jäkla rädd. Skönt ändå att ha det gjort, ingen skadad och jag höll mig på vägen. Gott! Helgen kommer att vara precis lika lång den som veckan känns det som. Massor som skall hinnas med. Men ändå riktigt trevligt. Roliga planer, saker att se fram emot. Det är aldrig fel det inte! Snart mat nu. Längtar efter den med.. Dumt att inte äta på hela dagen! Nu brasa, snart mat m. trevligt sällskap och sedan en hel helg med äventyr :) Gillar jag!


Upp stigen i ottan, då är man värd kaffe! ...

dsc03247 (MMS)

Upp stigen i ottan, då är man värd kaffe! Klev nog upp innan tuppen idag tror jag. 05.50 ringde klockan, kokade kaffe mer lr mindre i sömnen och sedan på med kläder. In i iskall bil och iväg till lilla skolan. Trött? Ne absolut inte ;) Man hinner mycket på en dag iaf. Idag kan det bli både teori, körning, umgås och lite klädkoll. Se men inte röra varianten. Får se på det. Sova ordentligt är iaf starkt efterlängtat. Min säng! Saknar den enormt.. Men hoppas det är värt det i slutet :) Klart det är väl! Nu åter till att plugga tror jag bestämt.


Bruum..


Det är typ precis det som mitt lilla huvud säger. Går på högvarav och fungerar inte alls som det skall just nu tror jag. Massor av teori. Det är verkligen såå sjukt mycket. Visst att en del av det redan sitter men det är ju långt ifrån allt!
Körning till tusen idag. Starta i backe både ner och upp. Upp på vägen och runt i rondeller med gubbar som inte skall vara i trafiken. Sådana fordon som det skall inte befinna sig på vägen en gång ens. Permobil? Kan det va en sådan han körde. Oh tur att jag inte körde på han. Fel fil körde han i.. Inte bra inte! Men ingen skadad bara jag som blir så lätt nervös så det är skrämmande. Men det tar sig allt sakta men säkert det å..
Backat har jag visst gjort med. Inte bara på vägen. In på en parkering med. Wiiiha!


Den svarta i mitten. Inte illa det inte. Men sikken tid det tog eftersom att jag inte alls ville gasa. Men det skall man ju visst inte heller har jag hört. Lite hjälp av Feffe men styrd av mig. Rätt imponerad eftersom att det i min värld var en på tok för liten parkering.

Det var körningen det.

Utöver det har vi rännt runt i en massa matbutiker och funderat över vad som skall köpas för att kunna göra en vettig middag. Det blev en gigantisk Wok till hela högen. Känns nästan som att vara tillbaka på kollektivet i Oslo detta. Men en aning uppgraderat eller vad man skall säga. Pensionatet var väl kanske inte det bästa boendet.

Nu mätt som få, har väl visserligen varit det ganska så länge. Mätt och trött. En snabbsväng in i vattenfallet för att få upp värmen och sedan är det sova som gäller.

Mera körning imorgon och även kanske en lunch med en gammal klasskompis från gymnasiet. Skulle vara riktigt trevligt om det blev av! Det är ju ändå fem år sedan sist..

Natta då!

Igår var det tåg, tåg..

Idag är det Tut, tut skulle man kunna säga. Det bara snurrar runt en massa komandon i huvudet på mig.

Höger, vänster, höger, vänster, höger å så tillbaka igen.
Massa, massa hela tiden.. Ner med kopplingen, använd gasen! BROMSA...
Koppling, i med 2an.. Åsså inga parkeringsböter nu, GASA!

Det är ungefär så som min dag har gått till.. Föstå lilla jag har äntligen tagit mig i kragen och börjat köra bil. Wow.. Det är inte alls illa det inte å det är verkligen på tiden om inte annat. Men någon sa väl att det är aldrig för sent. Även om dom säger att man inte kan lära gamla hundar att sitta så ska vi nog kunna ro detta i hamn hoppas jag. Men man ska aldrig ropa hej innan det är färdigt heller. Men alla steg framåt är ändå steg åt rätt håll.

Nu sitter jag här med alla dessa saker som snurrar runt i skallen och funderar över teorin.. Undra just vad jag kommer att dörmma om inatt då? Haha..




Fast att man precis har börjat så längtar jag redan till helgen. Massor som skall göras då. Skall till en vän till min vän som har fyra havremoppar. Funderar starkt på att få upp dom på ryggen på varsin så skulle det kunna bli åka av på ett annat vis. Mycket intressant tanke. Tror inte att jag suttit på en hästrygg själv på 5 år så det var ju inte igår direkt det heller. Tåls verkligen att fundera på. Utöver dessa fyra havremoppar så skall det bli promenader och en massa god mat.

Så jag längtar!

Om dagarna kommer se ut som dom gjort idag så kommer jag att behöva en helg med helt andra saker att tänka än körning...

Nu CSI sen soooova..



Tåg tåg..


Det är så sjukt tråkigt att åka tåg va? En resa som är på ca 8 h är inget som man längtar efter. Tänka sig att det inte finns bättre förbindelser än så. Det borde det faktiskt finnas tycker jag, men nee.. Varför då?
Startade i kära UA, bytte i Herrljunga, Västerås och Sala. Snart om typ en och en halv timme så är jag äntligen framme. Längtar otroligt tills att få kliva av tåget och sträcka på benen. Det är inte alls nåt vidare att sitta en hel dag och yra runt i en massa städer på perronger som man aldrig sett innan. Tur att dom åtminstone är ganska så lika varandra och att dom är uppbyggda på samma sätt. Men det är ju inte ofta som tågen fugerar som de skall. INte denna gången heller. Självklart skulle tåget mellan Herrljunga och Västerås vara trasigt.

Men det gick ändå.. Tillsist så..

Vila ögonen kanske så att man har lite energi kvar när man kommer fram till  Dalmasarna..


RSS 2.0