Utsikten


Gillar verkligen att traska väg på små korta promenader och njuta av vackra vyer. Komma nära naturen och bara vara ifred. Ja visst det kanske e lite udda men sådan är jag. Så gott att sitta på en sten och bara fundera för sig själv. Andas en liten stund utan att någon eller något stör en.

Idag var en sådan dag som jag behövde mig en sådan promenad. Dumt bara när man får för sig att traska genom rejäl snårskog där man hittar en mini stig som man sedan tappar bort. Mycket dåligt tänkt! Men utsikten var helt ok :)Så när jag suttit en stund var det ju dax att ta sig därifrån. Men hur då? Kanske att jag gick den vägen tänkte jag. Klättrade in i skogen och kände mig som en bergsget eller nåt där jag klängde omkring. Inte gick det lättare att ta sig fram ju längre jag kom heller. Dumma jag! Brant och jäkligt var det med. Så tillsist fick jag se mig slagen och på nåt sätt vända för att hitta mig en annan väg. Tillsist gick det :)


Inte den finaste promenad stigen va?Efter promenaden blev det en tur till Donnan för lite kaffe och en massa babbel. Har nog pratat om allt mellan himmel och jord idag. Uppväxten och dess påverkan på oss. Dagens samhälle som man snart inte vågar gå ut i. Barn prat i massor och ännu mer än det. Slog allt ihjäl ett par timmar. Sjukt vad tiden kan gå fort ibland!

Precis som nu..
Dax att sova snart igen.

Solskensdag

Det är precis vad det är idag. Solen verkligen skiner ute. Inte ett moln på himlen. Det man nog ta vara på tycker jag. Det vore väl bra dumt annars? Nu när det väl är sol, det är väl trots allt höst nu så man vet ju inte alls hur många dagar med sol man får..

Men vad ska man hitta på då? Det är den strora frågan...

Sitter och känner mig smått nervös inför allt som skall göras. Det är inte alls långt kvar innan jag skall åka. Först den korta svängen på två veckor sedan efter det är det bara hem och packa alla lådor och alla saker för den långa resan. Den stora trippen eller vad man ska kalla det.

Hemsedal i nästan sex månader. Bli norska igen på halvtid. Jobba, jobba och jobba lite till är väl ungeför det som står på schemat. Sen även lite utförsåkning m.m. Längtar men känner mig ändå väldigt nervös. Glad fast ledsen på samma gång. Lämna lägenheten känns! Gillar min lägenhet allt för mycket egentligen. Men man kan ju inte sitta och ha två boenden.Det blir enormt dyrt om man får för sig något sådant. Så vi skippar det helt enkelt. Det blir till att börja om på nytt blad igen när man kommer hem. Om man kommer hem...


Här någonstans skall jag mellan landa mina sex månader. Skall inte bo mitt i backen men skall jobba på ett hotell mitt i backen. Uh! Blir helt pirrig i magen bara av känslan..

Tänk min höjdskräck på det? Haha..

Lite seg bara..

Trots att man sitter och har tid i massor och skulle kunna skriva säkert 50 menlösa inlägg varje dag så gör jag det inte. Blir nästan inget alls ibland. Känner mig lite som en periodare eller nåt i den stilen. Period bloggare.. Någon som känner igen sig i det kanske? Det är ju trots allt inte alla dagar som man har något vettigt att skriva..

Helgen bara blåste förbi. Det var fredag kväll sen blev det lördag kväll, plötsligt söndag och nu sitter jag här. Inte alls någon helg dag längre men lika slö känner jag mig för det!

Men denna dagen kickstartade jag, Donnan och Lilleman med en promenad. Långt och härlig. Sol och vind. Lite kallt i vinden dock, men det märkte jag inte för ens jag kom hem att jag tyckte. Som jag frös. Burr! Lite kaffe och tjejsnack på det så var denna dagen räddad. Me like! Lite bebis gos med så blir det ännu bättre ;)


Andra halvan av dagen har bestått av lite matlagning och lite städning. Så där i lagoma mängder så att man blir lagom trött på det. Men jag blev jätte trött på det pga en jädrans huvudvärk som förföljt mig hela eftermiddagen. Dumma huvud! Måste vara allt icke tänkande jag gjort senaste tiden. Hehe. Man blir slöare av att slöa har jag hört.

Hur som haver. Enkel och god middag till idol blev det. Precis i min smak. Potatis soppa på mormors vis.


Nam nam!


Nu är det ännu mera kväll än innan jag började och huvudet känns inte helt i form ännu, fast att jag öst i mig vatten och tagit en alvedon. Kanske att man borde ge upp och bädda ner sig. Ska visst vara den bästa medicinen när inget annat fungerar har jag hört..


Mysa ner mig med lite serier.. Me like serier! Dumt bara som man kan fastna...Bekymmer..


Känns ganska så enformigt detta. Samma sak varje helg. Jag som alltid brukar jobba när det blir helg måste nu sitta och försöka byta bort mina pass för att jag förlorar på att gå och jobba. Hur vettigt låter det?
Suck! Jag saknar verkligen att jobba. Det känns trist att inte kunna göra det pga pengar, tänk vad dom där pengarna ska styra! Men så känns det ju samtidigt som att det kan kvitta eftersom att man inte blr värdesatt ändå. Det känns inte alls som att det är så viktigt i någon annans ögon heller. Man ger dom fyra år och man får inget tillbaka.. På det sättet så gör det faktiskt inget! Taskig lön och ingen direkt uppskattning. Det gör det inte lika svårt att släppa taget om det. Men ändå känns det jobbigt. Det har ju liksom blivit "hemma". Ohälsosamt att spendera så mycket tid på ett och samma ställe tydligen. Hehe.

Nå nu sitter jag iaf här med mitt återkommande helgbekymmer. Byta bort mitt pass. Om det är ett långt passe det ingen fara för då förlorar jag bara någon hundralapp på att jobba. Men när det är korta pass förlorar jag ett par hundra, INTE OKEJ!


Sånt strul för så lite. Annars idag är det en helt vanlig dag och jag har ingen aning om vad man skall hitta på. Sitta hemma och rulla tummarna eller kanske ge sig ut på en långpromenad för mig själv. Tråkigt bara att gå ensam.

Hur promenerar du hellst tro?  Själv eller i par?

Nja.. Det tåls att tänka på det här. Nåt får det ju bli av denna dagen....Avslutar

Kvällen med att titta på idol och grädda något gott. Minilyx i vardagen gör mer än vad man tror! Glädje! Framför tv:n och allt. En såå bra vän i vardagen. Alltid på något sätt underhållande ;) Det var verkligen riktigt länge sedan jag åt vofflor! Mums vad gott det var. Kände mig nästan som liten igen och åt så att jag fick onti magen. Men nu är det allt dags att lägga sig för natten och invänta en ny dag. Hoppas även på att mitt magont skall ha gått över tills dess. Ont i magen är aldrig kul att ha, även om det är för att man ätit för mycket.

Får kanske ta igen det imorgon med våfflor och kaffe till frukost? Aha.. Låter inte helt fel va? :P


Rastlös!

Verkligen! Måste ta tag i detta och få nåt vettigt gjort! Kan inte bara sitta halva dagarna. Men vad ska man hitta på då och vad är vettigt? Det är ju egentligen ganska så onödigt att ställa sig att och baka en massa eftersom att det inte finns någon som äter upp det. Antingen så är det smkakor som ligger i skafferiet och blir gamla eller bullar som ligger i frysen och tar plats. Vettigt? Absolut inte! Så vad ska man då hitta på?
Rensat garderoben har jag ju gjort för att kunna få ordning på den och kanske hejda mitt enorma sug efter nya kläder. Så har jag ju köpt mig lite krimskrams men ändå tycker jag inte att jag har något att använda. Har även många gånger tänkt att jag borde börja använda halsband. Men det känns inte som att det finns nåt att ta på sig. Så idag bestämde jag mig helt enkelt för att gå igenom allt krimskrams som jag har liggandes i en liten korg. Hittade en massa roligt som jag hade glömt att jag hade.
Borde ta mig i kragen och använda det eftersom att jag har det.. Eller ? Att det ligger i en korg i badrummet och sammlar damm gör väl ingen glad?! Nee någon måtta får det vara med det hela. Väldigt bra att gå igenom sina saker med så att man vet vad man har så slipper man kanske köpa nytt. Kan ju alltid hoppas iaf! Att suget efter nya saker ska släppa menar jag.Det är ju trots allt en ganska så bra hög med allt möjligt i. Nåt ska ju kunna vara användbart av det tycler jag! Ska ta ytterligare grepp om det imorgon. Kanske att det finns nåt mer som jag kan gå igenom när jag ändå håller på..

Snart dax att börja packa lite kartonger med. Inte alls lång tid kvar innan det är tid att flytta. Börjar bli en smula nervös! Vad är det man har gett sig in på egentligen?!

Tystnad!

Alltså inte tystnad på det viset att man skall vara tyst. Utan att det är tyst just nu. Det är så gott. Sitter här nästan nyvaken med en kaffe i tystnaden. Det är bara jag och datorn som är vakna. Det surrar lite från Zandras dator och fläkten satte precis igång att brumma igen, men annars är det tyst. Så skönt det är. Inte alltid ha en massa ljud runt om sig utan att ibland bara låta allt vara och bara sitta. Inte stressa inte direkt tänka på nåt speciellt utan bara smutta på kaffet och fundera. Kommer ytterst sällan på nåt vettigt men det är ändå så skönt!

Någon fler än jag som gillar att njuta av tystnaden?

Strax ska jag lyfta rumpan ur soffan och se om det finns nåt ätbart i kylen plus att jag ska försöka få tyst på den nedrans fläkten. Den är jätte skum! Den brummar alltid, fast att den är avstängd. Då blir den tyst när man slår på den men efter ett tag så börjar den igen. Då får man slå av den så blir den tyst en stund. Den är liksom inte helt logisk. Men, men det är väl ändå ett ganska världsligt bekymmer...

Vad skall annars hända idag tro? Får se om det är så att det kommer ett samtal från Donnan. Gissar nästan att dom tatt sovmorgon idag eftersom jag inget hört än. Det är dom båda förtjänt av! Alla förtjänar en sovmorgon nu och då..

Nee men om man skulle ta tag i den där frukosten kanske?
Ska man till och med orka baka? Skeptisk.. Men jag får fundera ett tag så vet jag snart..


Tiden läker sår

Säger dom som vet och förstår..

Jag tror dom inte! Inte helt iaf. Även om såren kanske läker är smärtan lika nära ändå. Den finns där hela tiden, men kan bara linda in den på ett bättre sätt med tiden. Smärtan av att förlora någon som man älskar, någon som man håller kär är obeskrivlig den går inte att sätta ord på!

Det är nu fyra år sedan jag förlorade min morfar och min mormor. Två personer som stod mig väldig, väldigt nära. Ingen skulle nog kunna förså det band som vi hade. Jag och Moffa på vårat sätt. Jag och Momma hade vårat sätt. Två otroligt starka personligheter som lärt mig väldigt, väldigt mycket.


Skulle lika gärna kunna vara igår som jag och Moffa cyklade längs vägen på bruket och han lärde mig att cykla utan händer.


Det hade lika gärna kunnat vara igår som jag och Momma plockade hjortron ute på mossen eller stod i bagarstugan och kavlade tunnbröd.Två personer som satt djupa spår hos mig. Dom har varit med och format den person som jag är idag. Evigt tacksam kommer jag att vara och saknaden efter dom kommer aldrig att försvinna! Ett stort hål lämnade dom efter sig och det är ett hål som inte någon någonsin kommer att kunna fylla. Ingen skulle kunna ta deras plats. Jag skulle heller aldrig vilja ge deras plats till någon annan. Det är deras och kommer för alltid att vara. Det är inte meningen att någon skall fylla den platsen i mitt hjärta. Mina minnen fyller den och hjälper mig att minnas dem på gott och på ont.


  • För fyra år sedan den 1:e augusti kom jag hem från jobbet och min värld föll på några sekunder. Benen vek sig och jag kunde inte se. Min mormor, min älskade Momma.. Borta, borta för alltid! Utan den minsta förvarning försvann hon, somnade in och kommer inte mer tillbaka.

  • För fyra år sedan den 21: september vaknade jag av att telefonen ringde omkring 06.20. Jag låg redan på spänn, som jag hade väntat. Min morfar, min älskade Moffa. Äntligen hans vila, hans chans att andas ut. Det gjorde ont så ont men ändå så glad för din skull!

För alltid i mitt minne
För alltid vid min sida


R.I.P

Ikea Mys


Hela långa dagen spenderade jag på Ikea med Donnan och lille Leon. Hur mysigt som hellst! Verkligen en toppen dag. Ingen stress över huvud taget utan vi bara tog dagen som den kom. Hej hopp så hade vi slagit ihjäl fem timmar. Utan att vi ens kände av det. Enda som det kändes på var kroppen, en smula slut i benen med tanke på att vi bara vandrade och vandrade runt hela dagen. Men vi tog vara på den. Drömde och bara var. Pratade en massa åt Ikea mat och bara skrattade. Otroligt nog kom vi inte hem med fem kassar var. Bara lite krims krams. Men ändå bra saker.

Jag fick med mig en soppslev, glödlampor, doftljus och delikatobollar.

Sikken lista va? Hehe.

Absolut lagom tycker jag nog! Donnan köpte sig lampfötter, skärmar, duschdraperi, ljus, mobil (sån man hänger ovanför sängen), underlägg och lite mera tror jag.


Helt lagom med grejer. Precis så att det fyllde en kasse så att vi fick med oss både den och lille man. En lagom ansträngande utflykt. Inte heller var det jobbigt. Lill killen gör mig lika förvånad varje gång. Gråter inte alls mycket, bara när det är något. Inte alls så att det är jobbigt. Han är bara söt och man undrar just vad det är han vill att man skall hitta på denna gången. En annan sak som förvånar mig är hur snabbt han växer. Det går så fort! Han är bara två månader men det känns ändå som han växer från dag till dag. Undra just om han kommer att kännas större imorgon? Hm..

Imorgon ska vi göra ett MINI äventyr. Vi skall till blomsterlandet och kolla runt lite. Det är inte alls långt men absolut lagom. Mysig med för den delen. Där har vi en förmåga att kunna ta ihjäl ett par timmar med. Blommor är ju alltid blommor och så allt små pill som dom har! Ser fram emot ännu en dag med dessa två. Längtar!
Kan tänkas att det blir promenad efter att vi varit och gottat oss bland blommorna, vem vet?

Det märker vi imorgon :)

Promenix

Efter att jag fått ordning på min garderob vilket tog lite längre tid än jag tänkt mig men som blev riktigt bra ändå så tyckte jag att det var synd att slösa med det fina vädret. Så det fick bli en promenad av det. Först promenerade jag bort till Donnan där vi satt och bara mös ett tag med kaffe och massa struntprat tills hennes karl kom hem. Dax för dem att äta och efter det så blev det en vända längs med strandpromenaden. Helt underbart! Strålande sol, nästan ingen vind alls och väldigt bra sällskap. Verkligen inget att klaga på. Lille man ville dock inte sova som vi hade hoppats på att han skulle göra..
Det finns ett litet hopptorn eller vad man ska kalla det längs med promenaden. Så när vi på vägen tillbaka närmar oss hör jag Donnan - VAD VAR DET?
Så jag får helt enkelt släppa fokus på barnvagnen och kolla upp. Konstaterar då att det var två snubbar som vi mött strax innan som bestämt sig för att bada. TOKAR!! Visst det var fint väder och så men det var inte bad väder. Inte enligt mig iaf. Inte för att jag är rätt person att säga så mycket med tanke på att jag bara badat typ två gånger i sommar men iaf! Det är september och inte början på september heller. Galna människor! Det är väl ändå som att be om en förkylning eller?

Nästan hemma och dax att skiljas åt kommer Donnan på att hon lämnat ifrån sig hemnykeln och kunde inte ta sig in hemma. Så hon följde med hem en sväng i väntan på sin man. Dax för lille man med att äta och bytas på. Sen var han så nöjd så och gladare blev han när pappa kom..


Imorgon skall jag få ännu mer mys tid med Donnan och lille man, vi skall till Ikea. Det skall bli riktigt kul! Längtar faktiskt. Planen är så gott som gjord för hur vi skall ha det. Det är planerat och klart in i minsta detalj. Eller kanske inte alls! Men dit skall vi och vi skall ha roligt! Det kommer att bli riktigt trevligt!

Nu, verkligen tid att sova med tanke på att jag skall upp och orka imorgon..


Att riva ut hela garderoben kanske är att ...

dsc03092 (MMS)

Att riva ut hela garderoben kanske är att ta sig vatten över huvudet. Men nåt måste jag ju göra. Så varför inte slita ut allt, rensa och vika om... De blir min förmiddag det! Kanske att det blir ordning nu :)


Slöfock!


Det är precis vad jag har blivit det. Inte bra! Men det är väldigt lätt hänt. En sjuk vecka som gjorde att jag vände på dygnet. Jag som är en nattuggla behöver inte mycket för att jag ska lyckas vända på dygnet. Men nu har jag iaf gjort ett försök att inte låta det fortsätta. Vaken är jag har varit i snart en timme. Kaffe i glaset och irriterande Quizzo i bakgrunden på min tv. Funderar på vad jag ska hitta på idag. Det är mycket dag som jag har att spela med nu. Skall man göra en djupdykning i garderoben och verkligen rensa ut alla kläder som jag så gott som inte använder eller skall jag ringa en vän? What to do? Ingen aning. Men jag måste göra nåt med min dag. Måste nog smsa lr kontakta en person som ville kolla på lägenheten med. Glömde visst det igår. Ajaj! Vika tvätt skall jag göra med. Den måste ju ha torkat nu.

Ikväll blir det iaf IDOL, ska man orka följa det slaviskt? Eller ska man titta bara lite för att det är kul? Än så länge har jag inte hunnit skaffa mig någon favorit iaf. Lr jo kanske.. Det var någon liten, liten tjej som var med.. Hm..
Hoppas på att få sällskap till mitt IDOL tittande ikväll. Håller tummarna!


Det var lite det.. Men nu då? Vad skall jag göra nu? Gaah! Det där med att inte ha något att göra e inte riktigt min grej. Kanske att man skall baka? Hm.. Ska kolla vädret. Är det fint ringer jag nog en vän så vi kan åka en sväng till skogen. Behöver egentligen inte mer svamp men det är iaf nåt att göra :)God morgon typ..


Paket

Det är grejer det! Lika spännande varje gång man får ett sms om att man har paket. Senaste beställningen från HM blev delad i tre delar. Allt som jag beställde fanns inte på lagar så det levereras lite nu och lite då. Nu är det bara en skojrta kvar. Den längtar jag verkligen efter! Vill ha nu! Men den kommer den med så småningom. Får vänta på det där smset bara.
I paketet idag kom det ett linne, en cardigan och ett paket med armband. Gillar dom verkligen. Nu har jag armband så att jag klarar mig mer än väl. Innan hade jag typ inga men nu har jag massor av krimskrams. Det enda som är en aning tråligt är att även fast att jag beställt i XS/S på armbanden så trillar en del av dom nästan av. Dumt!


Mitt krimskrams..Utöver detta paket som jag fått idag så har jag gjort några av de saker som jag skrev att jag skulle. Storstädn ingen är så gott som done! Har faktiskt knäskurat badrummet för att komma åt i alla vrår som inte moppen kommer åt. Tvättat men väntar fortfarande på att det ska torka. Så en lagom spännande och aktiv dag. Imorgon kommer det en ny dag och jag har ingen aning om vad jag ska göra med den ännu. Så jag längtar till Onsdag istället. Då ska jag och Donnan ut på äventyr. Det skall bli såå mysigt! Längtar verkligen!

Men nu ska jag försöka att ägna mig åt avslappning i den mån att jag somnar. Kanske att man ska ta och plocka fram körkortsboken, då somnar jag garanterat!


Det där valet..

Jisses! Vet inte riktigt vad man skall säga om det där valet egentligen. Det enda jag ser nu är att alla tror att Sverige kommer att förfall pga att SD kom lite längre än vad man hade väntat sig. Visst det kanske inte är någon lysande ide att ha med dom i riksdagen och regering. Men tror verkligen det svenska folket att inte våra andra politiker kommer att göra sitt bästa av det hela? Att dom kommer att kämpa emot så att inte hela SDs politik slår igenom? Det tror jag. Det kommer inte att vara världens undergång.

Undrar just hur många av de som inte gick och röstade som klagar nu?! På min Facebook kan jag bara läsa en massa status uppdateringar om hur dumma svenskarna är som röstat på de viset som dom har gjort. Men det är ju väldigt många svenskar som har röstat annorlunda. Dom vann ju inte precis. Alla dom som har röstat har ju gjort det pga sina egna tankar och sin egen vilja. Vad jag har förstått så är en fri vilja något som vi fick ha i det här landet. Eller har det ändrats? Hm.. Blir allmänt förvirrad av det här.

Alla röstar vi väl på det som vi tror eller har fått för oss är bäst? Det som jag såg av valvakan visade att stora delar av rösterna som lades på SD kom ifrån "Skåneland". Kan man klandra dom? Det tycker inte jag. Tänk bara på det gamla paret som blev nedslagna på en parkering och återkommande artiklar i tidningen från Rosengården. Det är väl inte precis så att det är allt för trevliga nyheter det inte? Eller? När till och med personen som skulle drabbas illa om SD fick stor makt överväger att rösta på dem pga det som händer så säger det väl ändå nåt..

Jag säger inte att jag tycker att det är bra, det gör jag inte. Men jag kan ändå ha förståelse.

Kanske ändå att det kan vara ett uppvaknande för resten av vår regering att se sig om en aning och tänka igen. Att så många som faktiskt röstade som dom gjorde måste ju ha en grund i något. Kanske att dom inte alla gillar SDs politik rakt igenom men att dom kanske ville säga något annat genom att rösta på det viset. Inte vet jag. Men nåt är det ju som gör det eller?

Vilket fall som hellst så gjorde jag mitt bästa genom att rösta så som jag tror är bra.. Ovan finns ju ett tydligt bildbevis på det. Nog för att jag ser vettskrämd ut när jag skall se till att stänka kuvertet ordentligt. Hehe..


Dagens/Veckans

Massor att göra. Gott med andra ord att komma upp i bra tid. Annars skulle jag väl aldrig hinna?! Har en del samtal att ringa för att få ordning på allt som jag varkligen måste få ordning på..

Jag skall:

  • städa lägenheten grundligt
  • tvätta
  • visa lägenheten
  • säga upp mitt tre
  • boka körlektioner :)
  • fixa med akassan (väntar fortfarande på alla papper)

Även om det kanske inte låter som såå mycket så tar det ändå sin lilla tid. Som det här med lägenheten. Den behöver verkligen städas nu känner jag. Det är jätte dammigt. Så det skall damtorkas överallt och så skall det göras det vanliga så som att dammsuga och torka golvet. Sen nästa steg i den processen är att jag ska ha hit folk som vill se lägenheten. Men innan det vill jag ju som sagt få det städat. Tråkigt nog när det kommer till den delen har jag inte riktigt hjärta att sätta igång ännu med tanke på att sambon sover. Inte jätte snällt att sätta igång och dammsuga då inte. No no! Jag hade inte varit nöjd om jag blev väckt på det viset inte.

Sen dom andra sakerna är ju egentligen bara ett samtal bort så det tar inte värst lång tid om det är jätte långa köer eller att folk helt enkelt inte svarar i telefonen..

Läsa måste jag ju med göra.. Men det är väl ändå den tråkigaste biten av dom alla?! Kommerihåg sist jag gjorde ett försök att sätta mig in i den där boken. Gick inte alls! Visst lite fastnade men jag somnade ju varje jäkla gång. Inte helt ok! Så jag tänkte att nu efter två glas kaffe och jag ändå inte kan städa så vore det väl ett gyllene tillfälle va?

Får se hur det går med allt.. Men jag får nog släppa datorn snart om det ska bli nåt alls med något..

Oväntat..

Inte alls det jag hade tänkt mig, inte ens i närheten av det som jag tänkt mig. Lägenheten uppsagd och allt klart. Flytt på G och jobb i annat land nästan i ett halvår. Vad händer? Nåt som jag inte alls planerat. Bara kom sådär utan förvarning. Men jag klagar egentligen inte. Jag gillar det fast att det kan bli riktigt jobbigt också. Lång tid kvar självklart, vad som hellst kan hända med tanke på att det är så lång tid kvar och så kort tid som har gått. Men det känns för bra. Too Good! Om jag får säga så.
Mycket trevligt. En jätte bra dag, en toppen helg. Tack så mycket! Mer av den varan ;) Gillar det skarpt! Strålande sol och bra sällskap. Extra värme även när solen gömmer sig. Förstår man hur jag menar tro?
Men det kan ju som sagt bli vad som hellst av det! Allt kan hända...En lång dag på Nordens Ark, promenad på bryggorna ute vid kusten och bara en massa mys. Fatta vilken bra dag!
Nu avrundas den med en påse Gotta och en påse Grill...


Nordens Ark

Friskväders söndag. Strålande sol och inte allt för kall vind. En helt perfekt dag att spendera utomhus med andra ord! En dag ute i naturen och spanbandes bland djuren. Det bidde alltså en tripp till Nordens Ark. Har inte varit där på en massa massa år. Det var verkligen toppen kul och vi hade en väldans tur med djuren det var inte många som vi inte fick se. Lr hur ska man säga? Många djur såg vi, men dom var inte alls lätta att fånga på kort. Lagom kaxig känner man sig när man kommer med sin lilla mini kamera så kommer det någon och ställer sig bredvid med en system kamera. Förstår inte hur snabbt man kan slinka undan med sin lilla.. Som jag önskar att jag hade en! Men man får allt nöja sig med det man har! Glad för det jag har och jag får allt till kort ändå även om kanske inte lika bra som dom med dom jätte kamrorna..

Lite bilder från Parken...


Bortsett från mindre bra kamror så var det alltså inget som man kunde klaga på. Fick se väldigt mycket och hade ne jätte, jätte bra dag. Yber bra sällskap och allt. Så vad ska man klaga på? En mycket bra söndag!

En väldigt bra helg...


Kaffe nu igen..! Fick precis frågan om det...

dsc03059 (MMS)

Kaffe nu igen..! Fick precis frågan om det bara är kaffe bilder på min blogg. Inte bara men kanske ganska så många. Gillar kaffe och jag gillar att fika. Då kan det bli rätt så mycket kaffe. Kaffe torsk e ju vad jag är så. Men kan ändå stolt säga att det senaste har det bara varit en kopp om dagen. Grymt bra! Nu var det väl egentligen inte kaffe jag tänkte skriva om, de bara blev så. Hade länkt att säga att nu e jag på vägen igen.. Ska inte så långt idag som tur är. Men jag ser fram emot det. Det blir en mys tur till Nordens Ark. Promenera runt och spana på alla djur. Sibirisk Tiger, Snöleopard och Varg är bara några. Får se om jag lyckas fånga någon på bild..


En helt ovanlig lördags kväll! Inte ofta s...

dsc03058 (MMS)

En helt ovanlig lördags kväll! Inte ofta som jag sitter hemma en hel lördag. Somnade halv sittander i soffan innan 21.00. Helt sjukt! Låg där som en klubbad säl.. Konstigt ändå att man är så trött trots att man inget vettigt gjort. Har haft en riktigt lat lördag. Endast tittat på serier och grejat med naglar hela dagen. Åt en god middag innan jag somnade. Ostsås med kantareller och stekt lök. Mums var det! Nästan för gott. Inte bra att äta sig så natt att man somnar. Men nu skall jag nog göra mig klar för att sova. Det är ju trots allt en dag imorgon med En dag som man kanske borde göra något vettigt av! Exempelvis rösta kanske? De e knivigt det där. Sitter här natten innan och har fortfarande ingen aning om vad jag ska välja. Dumt! Men röstar ska det. Bara att bestämma sig.. Kanske att jag drömmer om något bra nu när jag väl går och lägger mig igen. Nåt tecken lr nåt? Hade ju varit toppen isf. Helt utmärkt! Får se om jag vaknar klokare än när jag somnade.. Natti natt


Frukost


Det var visst ett av dagens viktigaste har jag hört. Alltid har jag varit dålig på att ata frukost. Men om jag får vara vaken i någon timma innan jag skall försöka få i mig den så går det faktiskt ganska så bra! Man måste ju äta, det är bra att äta. Sådana dagar som jag skall upp tidigt och iväg till jobb, då slarvas det. Men lediga dagar då jag kan ta det i min takt då så..


En stadig frukost innan man drar ut på dagens äventyr. Skogen idag igen, idag med underbara Camilla. Skogen är riktigt bra tycker jag. Man kan prata ostört om allt. Inget som stör. Inte nån man känner som man måste hälsa på. Bara jag och Camilla.. Å just det jag , alla myggor! Komihåg till mig: Djungeloljan ska med.

Men nu ska understället på så att jag får inviga det med. Lika bra att testa. Håller jag mig varm idag så borde jag göra det i vinter med. Visserligen inte lika kallt nu, men inte lika mycket kläder heller. Det blir nog bra det här..

Hoppas på svamp och en jätte bra dag med vänner.. Donnan min hoppas jag på att träffa sen :)

Ångest!


Det är aldrig bra att ha ångets, oavsett vilken typ av ångest som det är. Just precis nu sitter jag och gruvar mig över en mindre miss som jag gjort. Alla gör missar och inte visste väl jag när jag köpte första paret att jag skulle komma åter och köpa ytterligare två par. Eller visste jag det? Ne! Skofantast som jag är så gillar jag Skopunkten. Många par skor till en mindre slant. Kanske inte bästa kvalite, men jag hinner slita ut dom lagom tills att jag lessnar på dom. Perfekt! Då finns det ju en anledning till att köpa nya skor igen. Det gillar vi! Men den här gången så gjorde jag en jätte miss. Var in i butiken en vecka och hittade ett par skor som jag bara föll för. Dom skulle jag ha och det var inget snack om saken. Hittade ett par till men dom var ju såå lik dem jag beställt från HM. Så det blev bara ett par. Nöjd för tillfället.

Skorna som jag beställt från HM kommer. Sjukt missnöjd! Sitter inte alls bra på min fot. Passar inte mig alls! Fasen! Vad gör man då? Som tur var så passade dom Zandra, hon köpte dom av mig. Åter till skopunkten och köpte dom skor jag hittat där och gillar. Alltså.. Två par skor på två veckor. Vad betyder det? Massa slöseri med pengar. Ena paret hade jag ju kunnat få till halva priset om jag bara köpt dem samtidigt.. DÅLIGT!

Nöjd och glad promenerar jag runt i mina skor och upptäcker att det är på tok för varmt för dom just nu och så igen fattas det ett alternativ i min skogarderob.. Vad resulterar det i tro? Jo det blir ännu en vända till denna butik. Så hittade jag precis dom skor som jag sökte. Nöjd visserligen. Men ändå samtidigt sjukt missnöjd. Varför? Jo för att tre par skor på tre veckor är inte oker egentligen. Så kan man ju inte hålla på. Förstå vad många par det skulle bli på ett år! Inte nog med det. Hade jag köpt alla samtidigt hade jag ju fått ett par gratis! KLANT! Mycket dåligt gjort av mig..

Men en sak e säkert.. Jag har skor så jag klarar mig!

Så var det de där med ångest.. Just idag har dom halva priset på hårfölängning. Jag har varit jätte sugen på att göra det i säkert ett halvår. Men inte gjort det för att jag tycker inte att det är värt pengarna. Men nu halva priset. Ett halvår, så mitt hår har ju växt en del. Fast jag vill ha längre ändå! Inte nog med att jag vill ha det längre. Jag behöver verkligen klippa det med. Dilemma! Vad gör man? Åh.. Jobbig sits!

Råd och tips kankse?


Ingen skog idag men efter att man plockat ...

dsc03044 (MMS)

Ingen skog idag men efter att man plockat så måste man även äta.. Förberedelse innan det blev stuvning av det hela. Helt ok blev det. Mindre nöjd eftersom jag hade motgångar i köket. Är nog ganska lik mor min när det kommer till det. Går det inte bra i köket så bor allmänheten hålla sig undan. Det är inte alls kul ju! Innan all matlagning så besökte jag och Zandra SportShopen i Tanumstrand. Gjorde mig ett fynd bestående av ett under ställ. Mycket det där med att hålla sig varm ;) Så till nåt helt annat. Raka vägen i säng ikväll. Ingen dator för mig! Varit vaken på tok för länge det senaste. Illa! Men nu.. Krama kudde! Natti natt


L.S.R Date


Man kan inte bara sitta hemma även om man är lite krass. Frisk luft och bra sällskap kan väl aldrig skada? Det tror inte jag iaf. Fast med tanke på att det började regna så att jag nästan var genomvåt innan jag kom tillbaka till kanske det inte var helt bra. Men det var riktigt trevligt vill jag lova! Kan faktiskt inte ens klaga på regnet. Det var härligt att traska runt i skogen och bara vara. Visserligen fick jag nog sällskap av några fler mygg än jag önskat men om man bortser från sådana småsaker så var det tipp topp. Rofyllt, tyst och stilla. Underbart!
Är man nästan född i skogen så är man väl? Det kommer antagligen aldrig att växa bort helt. Har det ju i blodet!

Så en L.S.R Date passar mig fin, fint!


Undrar just hur det kommer sig att man blir utfrågad på en sådan tur. Kan det faktiskt vara så att det finns fler än jag som trivs i skogen? Svårt att tro det.. Men det kanske är så ändå?

Jag har alltså varit i skogen och yrat runt för att hitta svampar i regnet (stundsvis). Fått ihop en lagom mängd så att det räcker till något gott iaf. Sedan efter det blir det ju att man får ta med sig det hem för att rensa. Vilket inte alls är lika roligt som att plocka. Men även det var vi visst slåeende överens om. Nästan skrämmande överens.

Många mindre nöjda miner senare är det nu färdigrensat.. Vad det blir av det visar sig. Kanske en kantarellsås till pasta? Lr en kantarellomelett? Äh.. Det ger sig! Så länge jag får lika bra sällskap till det som jag hade när dom små skulle plockas..

Skulle nog våga säga att det mesta oavsätt om det gäller en akrivitet eller en maträtt som skall lagas så blir allt bättre om man har rätt sällskap..
Någon som är villig att hålla med kanske?

Inte alls någon dålig dag, skulle jag vilja säga!


Serier


Helt seriöst! Har aldrig innan funderat över hur många serier det egentligen finns. Men så satt jag och funderade över när några av mina favoriter har tänkt att starta igen. Så jag knappade mig in på tv.nu. Tyvärr så ville det sig inte riktigt så dom hade inte börjat än lr så hade jag missat och ingen repris att invänta. Surt men sant! Man får inte alltid som man vill..

Men jag kom samtidigt på att det fanns otroligt många serier!

Lite slarvigt räknat så är det nog över 300 serier som dom har listade på den sidan. Helt sjukt många! Inte undra på att det finns dom som spenderar mer och mer tid framför tv:n när det finns en sådan uppsjö med serier. Då har dom inte heller tagit med sådant som Äntligen hemma, Room service och sånt. Dom räknar väl inte riktigt det till serie men det är ju ändå en form av serie eftersom att det är ett återkommande program. Lr? Jag kanske har helt fel..? Hur ska man hinna se alla. Oftast visas dom väl på en och samma tid med så att man måste välja. Om det inte är samma tid så är det väl på någon kanal som man inte har istället. Dumt tycker jag! Men men..
Kanske ändå inte är meningen att man ska se alla. Man kan ju alltid hoppas!

Nu är det då iaf så att dom serier som jag vill se får jag glatt vänta på. Inget med det nu inte..
Dessa väntar jag på...

Vilka serier väntar du på då?

Le te!
Faktiskt riktigt le te nu. Massa te i flera dagar. Alla smakerna som vi har börjar smaka samma eller bara inget alls. Måste hitta på nåt nytt nu snart! Kanske att man skall övergå till en klassiker? Silverte? Det var ju ändå Moffans specialite. Alltid silverte och en massa massa vitlök. När jag säger massor menar jag verkligen stora mängder. Nästan så att han åt vitlök som andra äter äpplen. Man visste/kände när Moffa hade ätit vitlök. Man behövde bara kliva in i hallen så kände man doften. Men så va gubben inte jätte sjuk så ofta heller vad jag kan komma ihåg. Tåls att övervägas det där kanske? Men då gäller det att hålla sig inlåst ett par dagar. Synd om dem som måste sitta uppe i det annars. Får allt tänka lite över det där med vitlöken, även om det är gott kankse man inte skall överdosera. Men det blir nog iaf en omgång silverte för min del. Gott för halsen och en ny smak! Två plus i ett. Tipp topp!

Jaha.. Annars då? Har suttit vaken halva natten igen. Mycket dumt! Men jag kunde inte riktigt få mig till att somna. Nu är jag jätte trött fast att jag är pigg. Funderar på vad man skall hitta på idag? Pyssla lite lr baka kanske? Känns inte som att jag har fantasi riktigt till att pyssla egentligen och baka känner jag egentligen inte för alls. För mycket disk efter..
Dilemma va?
Månsken..


Nästan iaf! Det är inte riktigt månsken som jag ser lysa in genom fönstret, det är ljuset från en gatlykta. Men det är väl nästan lika fin det lr? Kanske inte men det duger allt!
Så sitter jag här mitt i natten igen så. Inte riktigt lika sent som igår men det är ju inte precis rätt tid att vara vaken. Man borde sova vid denna tiden men det vill sig inte helt det inte. Host, host är förklaringen till det hela. Måste kämma i mig några klar te till så borde jag kunna sova sedan. Har ju tatt min medicin plus att jag fått lite medicin av lilla Zan med. Tror inte heller att hon gillar att jag hostar som jag gör. Inte kul att ha en rumskompis som hostar. Inte alls!


Så vad har dagen idag erbjudit då? Så som detta såg jag ut när jag satt och tyckte synd om mig själv i morse. Inte alls pigg på att ta tag i dagen. Inte det minsta! Önskade mest att jag kunde krypa ner under mitt lilla täcke igen och gömma mig. Komma fram till våren lr nåt. Men så småningom efter några glas te och en smörgås så släpte det och kändes lite bättre..

Ut till torp en sväng för att lämna in min trasiga telefon, kolla på ny åt Zandra. Spanade även efter en vinterjacka till Zandra men utan att det blev nåt av det. Fortsatt spaning för hennes del, själv spanar jag efter ett par byxor. Kan vara bra att ha det tänkte jag så att man slipper bli kall om baken i vinter.. Strumpor har jag även tänkt att beställa från mor min så håller jag fötterna varma med. Kanske att jag slipper att sitta som jag gör nu då..

Utöver det så var det väl mest bara tråkigt varadags bestyr när jag kom hem. Lite disk, plocka undan kläder och sånt där kul som behövs med jämna mellanrum.. Intressant?

Så pricken över I:et en sjuk dag. Besök som hade med sig en present till sjuklingen det bästa mot en trasig hals..


Gissa om jag blev glad? Sååå gott! Massa mums! Det fick bli efterrätten efter en rikgit stark soppa. Så Idol, gott sällskap och glass en tisdagskväll. Det är inte fel det inte. Även om jag är sjuk så känns det inte som att jag behöver klaga nåt speciellt mycket över det. Man blir ju bortskämd med glass och andra godsaker.


Tycker nog att jag kan avrunda dagen med det va? Räker nog så.. Kanske att det kommer något mer här när jag sitter i natten och funderar för mig själv.. Vem vet?

Om inte...
Natti natt

Sömnlös


Det är nog bara förnamnet det.. Så fort jag börjar bli det minsta lilla trött och känner hur ögonen håller på att trilla igen så sätter det igång. Denna jäkla hosta! Det är så att man blir tokig! Kommer med all säkerhet att ha träningsverk i magen imorgon när jag vaknar om jag hinner att sova emellan. Hoppas kan man ju alltid ;)

Så vad roar jag mig med mitt i natten om jag inte kan sova? Vilar ögonen på nåt sött..Så när jag väl somnar kan jag även drömma sött. Drömma om en liten vän som jag kan kela med och ta hand om. Myyys! Saknar så den tiden då jag hade min lilla vovve. Niki vännen. Ångrar massor att jag gav bort henne samtidigt som att det var det absolut bästa jag kunde göra. En annan gång kanske jag kommer att få ha mig en vovve igen. Men känner jag mig själv rätt och min längtan efter en liten fyrbent vän så kommer jag att skaffa en liten lr en stor hund igen. Men det skall allt planeras innan så att jag inte sätter mig i den sits som jag hamnade sist. Man skall ju inte ha hund om man inte kan ta hand om den lr hur? Jag hade inte tiden till det då, så skulle jag göra ett nytt försök ska jag verkligen se till att jag har tiden till det. Annars får jag glatt vänta tills att jag har det även om jag gärna skulle skaffa mig en hund imorgon...Nåå... Söta lr? Helt otroligt skulle jag vilja säga!
Ne men nu är det nog dax för mig att dricka sista koppen te och hoppas på att kunna få sova några timmar iaf. Börjar bli riktigt trött så mina chanser har nog ökat rejält!
Tee time and Bed time..


Praktikanten?


Från att vara timmis till praktikant? Inget bra steg kanske men det är ju så att det hjälper en att fördriva lite tid. Känner mig sjukt rastlös och orkeslös på samma gång. Hosta som river i halsen och hela vägen ner. Förkyld baklänges skulle man kunna kalla det. Samma visa varje gång känns det som. Börjar med snuva och sen blir det tok hosta av det. Men jag vet ju att det går över såsmåning om.

Nu över till det där med att praktisera. Känner mig inte alls sugen samtidigt som det skulle vara gott att komma ut och träffa lite folk. Tjänar inget på det men förlorar inte direkt heller. Känns bara såå tråkigt på det sättet som det är.. Men man får väl ta vara på de tillfällen som ges kankse?

Ingen aning. Vad skulle jag annars hitta på med denna dagen? Har ju inga planer.. Hm..

Praktikanten skall bära lite fat med mat och träna på att hålla balansen. Inte lägga maten i knät på någon stackare som sitter och väntar glatt. Praktikanten skall plocka disk, städa och ta beställningar.. Praktikanten skall göra allt det där som alla andra men inte ska praktikanten ha en krona för det. Knepigt system.. Men praktikanten får lära sig..
Det var det som var meningen va?


Om man skulle ta en dusch och göra sig klar för att praktisera lite. Även om jag inte känner mig mega lockad så är det ändå ganska bra. Något lär jag mig ju iaf. Tror dock inte att det blir en massa massa timmar med tanke på min fina hosta. Jag hade inte riktigt velat ha mat serverad av mig om jag visste hur jag mådde..

Men som tur e så finns det ju smink som gör att det inte syns ;)


Söndag kväll och en kopp te.. Hostan är ti...

dsc02985 (MMS)

Söndag kväll och en kopp te.. Hostan är tillbaka och den är lika dum som vanligt. Verkar som om jag är riktigt känslig när det kommer till det. Trist är det och om inte annat jobbigt! Halsduk, te och medicin är det som gäller! Helgen har fått vara riktigt lugn. Lite jobb i fredags men annars inget jätte äventyr. Ett mindre för att utöka min geografiska kunskap. Intressant. Nu söndag en riktigt lång promenad i solen. Massa frisk luft.. Trevligt :) Imorgon blir det soff dag och soppa till middag tror jag bestämt. Ju lugnare ju bättre! Nu te och lite skum ut och sedan sova jätte jätte gott. Natti natt då!


Så taggad kan man se ut när man är på jobb...

dsc02967 (MMS)

Så taggad kan man se ut när man är på jobbet. Men det e klart, finns ju annat jag hellre gjort än jobbat idag. Många saker som ligger i grund till det. Inte minst att jag förlorar pengar på att jobba. Buhu! Dumma system! De är inte akassa det är askassa. Dåliga regler! Fått mig hosta igen på köpet! Som bäddat för en lyckad kväll. Ne hellre hade jag legat hemma och dratt någon go filt över mig. Varmasmörgåsar och te Det hade passat mig perfekt. Annars har det väl varit en helt suverän vecka. Mycket oväntad vecka. Men jag klagar inte det minsta. Det händer väl ibland saker som man inte räknar med?! Svampskogen har jag besökt och varit på present shopping. Lyckats skaffa mig ytterligare ett par skor. Å så umgåtts med världens goaste lille pojk! Det är så stor skillnad från dag till dag på den lille så man förstår inte riktigt. Men ett charmtroll är han iaf. Lille Leon bara två månader men ändå har han tatt en bit av mitt hjärta. Det lilla livet! Mys! Det kan man nog säga är ungefär vad jag har gjort denna vecka än så länge. Två dagar kvar.. Tror inte att det kan hända allt för mycket, men det återstår väl att se. Ska ju inte säga allt för mycket om något men. Jag e glad och har det bra iaf. Fast inte så glad över att sitta på en hård träbänk just nu kanske. Men om man bortser från det så.. Då e det helt ok!


Timmis..

Det är jag det! Wohoo! Så nu har jag sedan jag blev "arbetslös" lr vad jag ska kalla det. Är ju inte arbetslös fast att jag är det. Har två jobb och ett tredje på G men ingenstans att jobba ändå.. Knepigt va?? Hur förklarar man den här härvan? 

Jag förlorar på att gå och jobba med iaf till ett av mina jobb. Så om jag har tur så får jag timmar på båda ställena samma dag. Då kan jag gå plus på det. Annars får jag allt hålla mig hemma och inte jobba alls. Konstigt system! Varför ska jag tjäna mer på att gå hemma än att gå och jobba? Det är väl väldigt fel lr? Vad ska man säga? 


Igår och idag har jag varit och jobbat några timmar iaf.. Riktigt gott att få något gjort :)
Ibland kan det vara gott att vara lite hemma utan massor utav måsten och sånt. Men går det för lång tid blir man ju galen! 


Klarar verkligen inte av att vara göralös flera dagar dagar i rad..!
Då händer det grejer..

Så även om jag fått några vettiga saker gjorda så gillade jag att vara tillbaka på jobbet igen..

 


Nästan lite full i bus ;)

 


Slarver!


Minst sagt en slarver är precis vad jag är! Ibland e man så himmla bra på att passa tider ha framförhållning och allt sådant. Men när det gäller vissa saker så är jag inte alls lika bra på det som jag kanske borde. Nu har det gått två dagar sedan det var den sista dagen på jobbet. Har med andra ord haft all tid i världen för att uppdatera med några rader här. Tagit tag i det där med att säga upp lägenheten. Vilket jag faktiskt har gjort i tid, men i sista minuten eller vad man ska säga. Fixa med körkortstillstånd och göra syntest borde jag göra. Har ej gjort det men har täntk att göra det imorgon. Väldigt mycket som jag har tänkt att jag skall hinna imorgon. Hur ska jag hinna allt som jag vill hinna innan det bli natt?

Dumma jag!

Nåt annat som jag e grymt bra på att slarva med.. Fylla på mobilen. Det är jag helt galet dålig på. Vet inte vad det är som gör att jag inte gör det. Men ändå blir det så att jag bara skjuter på det så långt fram i tiden som möjligt. Undra just hur länge jag skulle kunna gå utan att fylla på den. Kommer någon att sakna att höra från mig tro? Hm..

Nåt annat som istället fungerar rätt bra när man har lite för mycket att göra, TRÄNA. Det är nåt som man kan fördriva tid med. Nyttigt med på samma gång har jag fått för mig ;)

Har en vän som har sprungit ett lopp nu i dagarna som har lovat att piska igång mig lite extra. Tror nog att hon kommer att hålla det hon lovat. Men idag har jag varit ute och fuskat lite för att få upp flåset innan det är dax för en runda med henne igen. Hon har trots allt många mil bakom sig jämfört med mig. Mäkta imponerad är jag faktiskt. You go Girl!
Utom det där med flåset så e det fokus på rygg och armar. Måste verkligen se till att få mig lite ryggmuskler så att jag klarar av att stå även om 20 år. Mina pinnarmar mår inte heller dåligt av att få lite former..


Massa bla bla om egentligen ingenting men ändå om något. Liten bild av att jag kanske gör nåt iaf fast att jag e arbetslös igen. Har så klart även skrivit in mig hos ams igen. Gott att man är där så ofta att dom hinner byta lokaler mellan varje gång som man är där. Helt sjukt! Inte ska man lita på Eniro alla gånger heller. Där står det att dom håller till på Lilla Nygatan, deras egen sida säger Lilla Norrgatan lr nåt. Sist jag var där så var det på Junogatan. Tro att det var en smula förvirrande?! Hur som haver så hittade jag dit iaf. Inskriven och klar. Hittade dessutom ett jobb som jag funderar på att ringa på. Kolla vad dom tänkt att ge i lön. E det mindre än a-kassa vette tusan om det är något som man vill överväga.. Men det visar sig väl?

Nu är det väl kanske tid att lägga ner för idag. Men jag har väl fått med det mesta om dom senaste dagarna tror jag. Det är ju trots allt bara två dagar. Men två dagar innehåller massor av timmar så man borde kunna hinna mycket, mycket mer. Men skulle jag skriva ner allt jag gör på en dag skulle det väl nästan ta ytterligare en halv dag att läsa det ;) Not god!


Så nu tackar jag och mina ömma ben för idag så hoppas vi på att återkomma imorgon för ett nytt OTROLIGT spännande blogginlägg.


RSS 2.0