Skönhetssömn?

Ska det delas upp på två ord det kanske? Hm.. Äh. Sak samma, jag har grus i ögonen och dom rinner på samma gång. Är det ett tecken på att man borde gå å lägga sig kanske? Det där med att komma i säng har aldrig varit min starka sida..Men nu ska jag faktiskt lägga mig och ser fram emot 8 härliga timmar innan jag skall upp igen.. Härligt skall det bli!

Love min julklapp som jag fick!

Fundera på denna.. Rimmet till klappen alltså!

"Med denna behöver du inte längre någon karl"


Vilka tankar det snurrade runt i mitt huvud när jag hörde detta rim, å aldrig hade jag listat ut det..

Kan du?
Snyggingar!

Jamenvisst serru! Hallå där alla snyggingar! Ta åt er nu för det är meningen. :)
Jag tror faktiskt att en liten komplimang om dagen är riktigt bra för magen.. Lr nee kanske själen snarare och självkänslan. En sådan liten grej som att säga till någon "vad fin du är idag" eller att säga "lika fin som vanligt". Eller faktiskt precis vad som helst som är possetivt till en person kan nog lyfta en hel dag. Tror ni inte det?
Det tror då jag iaf. Även om man alltid har svårt att ta åt sig när någon säger nåt fint så värmer det ändå lite. Eller?
Min goa busschaufför gjorde iaf min dag igen! Jag och mitt tjat om bussen. Men det är faktiskt en liten sak som värmer min dag. Igår jobbade jag natt och känner mig inte alls pigg idag. Det bidde inte många timmars sömn inte. Känner mig sliten som få, stressar som en tok för att hinna med bussen och så kommer den där lilla kommentaren som gjorde mig så glad. "Lika snygg som vanligt" :)
Tack, Tack!!

Det behövs inte mycket för att göra mig glad inte. Men det behövs en hel del för att göra mig arg och irriterad. Men igår var det en liten j*¨el som lyckades med det. Förstår inte att det skall vara så svårt att lyssna bara för att man har druckit lite.. Om man ber någon upprepade ggr att göra en sådan enkel sak som att flytta på sig och personen inte gör det... Dååå kan man bli irriterad. Speciellt när det handlar om en sådan enkel sak. Man ber och ber med förklaringen att personen står i vägen för alla andra. Men neee.. Varför lyssna och förstå.. Suck! Efter sista försöket börjar han bli otrevlig. Man ska inte ta åt sig vilket jag på sätt och vis inte gjorde men jag tappade allt vad tålamod heter. Komma där och komma! Säga saker och gå till personangrepp. INTE OK! Men men..  En lång kväll blev det och ingenting stämde...


Nu ny dag med nya möjligheter.. Var bara tvungen att få ur mig det..
Men om igen..


Hallå där alla snyggingar, hoppas att ni får en fantastisk dag!!  :)

Så här i mellandagarna..

Tog jag mig en mindre bloggsemester eller så var det bara det att jag har varit lite trött för att skriva något.
Hur har julen varit allesammans? Pigga och glada efter att firat och ätit gott. Själv så har jag ju haft en massa jobb på schemat bara så jag vet inte om jag e så speciellt pigg eller utvilad. Men jag är vid gott mog och snart är detta året slut.. Vilket år! Man hinner allt bra mycket på ett år. Att sätta sig ner och reflektera över det gångna året kan göra en förvånad..
Så mycket som kan hända på ett år verkligen! Jag har då både hunnit vara i hemsedal och jobba, kommit tillbaka och bott i resväska innan jag fick ett eget hem. Totalrenoverat en lägenhet och även fått ett fast jobb.. Det är bara några saker det och ändå finns det mer..
Kommer ni på nåt kul som ni har gjort tro? Kanske ni håller på att planera nyårslöften som bäst?
Själv så ska jag inte lägga nåt löfte i år. Lyckades ju inte hålla förra årets löfte så jag får väl försöka att uppfylla det..
Jaha.. Snart dax att börja tänka på att göra sig klar till jobbet.. Hur har ni det i mellandagarna då? Slåss ni som bäst med alla dom andra som vill göra fynd på rean?
Gör man verkligen så bra fynd på rean? Hm.. Själv så gjorde jag två fynd som jag är nöjd med. Trots att jag kanske inte alls behövde.. Men jo.. Alla behöver väl alltid nya skor va? ;)
Fynda fynda? Eller är det bara ett nytt sätt att synda? ;)

God Jul allihop!

Man skulle kunna tro och tycka att jag var lite bitter igår. Men så är det inte.. Råkade bara tänka på alla mindre roliga saker.. Julen är mysig, julen är härlig! Nu sitter jag och myser med glögg och lussebulle.. Det behövs inte mycket för att skapa en härlig dag :)

Klappar har jag fått och en massa härliga hälsningar. En klapp har jag som jag inte kommer att öppna. Kalla mig fånig men jag vet ändå vad det är i.. Det är omslaget som betyder för mig. Kommer aldrig att kunna få en sådan klapp igen. Mina älskade som har lämnat mig kommer alltid att finnas med mig.. Julen blir inte utan dem så länge jag har dem mitt hjärta!
Kärlek, värme och jul hör ihop.. Minns det allesammans!Nu är det snart dax att göra sig i ordning för jobbet.. Tomte luvan på ;)Julafton imorgon..

Underbara helg men ack så farlig!

Jag och Jul är inte helt överens med denna helg.. Önskar väl att den faktiskt bara kunde handla om det den borde. Att familjer skall samlas och njuta av
varandras sällskap. Men så är det väl verkligen inte nu? Alla dessa måsten, alla dessa krav och SKA ha.. Vart kom det ifrån?

Inte nog med att det skall vara stora högar med klappar och en massa
mat som kommer att kastas. Spriten.. Dumma, dumma spriten.. Tänk alla de barn som väcker upp och tror att pappa och mamma ska vara så, lukta så på jul.. Uf
Tänk alla de barn som har föräldrar som inte har råd med julklappar till sina barn..
Å inte minst dem som får sitta ensamma på jul mot som vilja..

Ne UFF! Julen kan vara bra sorglig..


Själv ska jag precis stämpla in och jobba.. Det är också ett sätt att fira jul ;)


Skulle du ge upp din plats?

Känns som att jag gjorde dagens goda gärning idag. Men det var egentligen ingen stor grej. Ganska enkelt faktiskt. Men det kan ha varit en stor grej för farbrorn.. Fullt på bussen till jobbet idag igen. En äldre herre så där lite rynkig och grå blev utan plats. Då värker det lite i hjärtat på mig så jag gav honom min plats istället för att han skall behöva stå hela vägen. Kanske ingen långt bit men hela bussresan tar nog iaf 15 min till torp. Å att då stå i rondeller och svängar kan vara påfrestande för gamla knän..
Hur skulle du ha gjort? Ger du upp din plats?
En god gärning innan jul, tro om tomten kommer att gengälda den?
Hehe.. Nee men ärligt tycker jag iaf att det är en liten enkel sak som man alltid kan göra för att göra en annan glad..
Annars då? Händer det nåt kul tro.. Julafton om två dagar.. Spänning i luften kanske? Jag önskar mig lite snö jag å lugn och ro.. Men det kommer till nästa år hoppas jag. Annars så är det nog en julklapp till mig själv som jag kommer att fixa, fast det får nog både vara julklapp och födelsedagspresent tror ja bestämt..

In the night..

Mm.. Minst sagt. Klockan har passerat 00.00 sedan länge och jag lyckas som vanligt aldrig lägga mig i bra tid. Alla dessa grejer som man alltid kommer på att man ska göra innan man kan komma till ro och sova. Dumt! Men har no alltid varit sådan. Någon gång bli de la ordning på det med.

Hade ett helt underbart samtal med en go vän idag. Som vi skrattade! Alla dessa minnen man har som man inte alltid kommer ihåg själv. Men när man är två som delar dom så kan man hjälpas åt! Tack min vän för att vi kan skratta ihop :)


Nu skall jag allt nanna, minnas och drömma..


Att glädjas..

Tisdag alla redan och halva dagen har passerat. Tiden går fort när man har roligt har jag hört. Det är mörkt och kallt så pass att man bara vill krypa ihop. Lägga sig ner och bara ligga där, vänta på bättre tider. Men varför? Tiden som jag hade i hemsedal fick ju mig att tänka. Tiden där fick mig ju egentligen att värdera om en massa saker. Varför har jag glömt det? Att glädja åt det lilla och faktiskt inte göra mer sådant man inte vill än nödvändigt. Det är väl så man borde göra? Inte fokusera på det negativa och tråkiga! Fram med det glada! Har haft en riktig svacka där inget alls varit kul. Men varför? Det är väl bra onödigt och framförallt när det är jag själv som skapar det.. Det är ju bara jag som skapar mina problem och min lycka. Dax att tänka om igen kanske?! Minns med glädje och använd sorgen till nåt bra..


Tänk som en sådan liten sak som att träffa min gamla vovve. En glad liten tjej som ger så mycket kärlek.. En puss och en viftande svans. Att se henne må bra gjorde nog min dag idag. Saknar henne i mitt hem men ångrar inte en sekund att jag gav henne ett bättre hem. Där och då hade jag inte tid.

Någon annan gång kanske?

Hm.. Ska möta denna dagen med ett leende och se hur många jag får tillbaka..


Go mörron!

Lr? Hm.. Tåls att tänka på. Vaken och det är måndag hela dagen. Lön på fredag och julafton på lördag.. Kan vi spola bandet lite? Man kan ju inte spola bakåt har jag hört, men framåt då?


Gissar att det inte går så vi tar veckan med ett leende. Helgen bjöd på julbord och jobb. Nästan en helt vanlig helg med andra ord. Nu en vanlig vecka med jobb. Tro om man ska kunna lyxa till den på något sätt? Hitta på nåt för att krydda vardagen lite kanske? Hm.. Nja.. Nöjer mig nog med en vanlig vecka och lugna fina kvällar.

Håller tummarna och hoppas att tomten är snäll i år. Han hälsar ju på så sällan så man tycker ju att han kan fixa nåt riktigt bra i år..

Ne nu kokar kaffevattnet och det är verkligen dax att ta tag i den här dagen. Önskar mig lite lycka och får köpa en omgång nya lotter till jul för dessa bjöd inte på mer än en 10a..


Ett avslut är bara en ny början..

Så kan man faktiskt se det om man vill..
Varje natt ger en ny gryning.
Varje kapitel leder till ett nytt. I boken i livet..Vad kan man säga? Det finns så många tvister och törnar på ett liv, i ett liv, Makalöst! Är det inte något som du kan skratta av, så att magen värker i timmar är det något som du gråter floder av eller över. När tårarna torkat är ögonen ömma och svullna. Man känner sig som sju svåra år och som att man aldrig kommer att repa sig. Men det kommer en morgondag och en ny efter den igen. Sen vips är det som att problemen är borta och ett nytt kapitel har börjat. Detta magiska liv. Alla har vi vår glädje, vår sorg och våra bekymmer. Men vad gör man med det då? Vad är meningen med det hela och vad ska det bli av det? Jag undrar då jag..

Hm.. Jag var bara tvungen att få skriva ifrån mig lite. Hade nog kunnat fortsätta i evigheter. Det finns så mycket som jag funderar på ibland men kommer sällan fram till vettiga svar. Det finns som inga svar på alla funderingar ibland. Det är bara att fortsätta fundera och konstatera att man inte kan få svar på alla sina frågor och funderingar. Alla frågor och funderingar är det inte meningen att man skall få svar på. Å vissa saker skall man kanske egentligen helt hålla för sig själv..
Jaja.. Men om jag skulle kunde ta och fundera mig ner i säng.. Det är trots allt hög tid för det och imorgon vankas det julbord som jag skall vara redo att hugga in på. Då kanske man måste vara ordentligt utvilad så man orkar tugga all maten?
Tråkigt nog vet jag ännu inte vad jag skall ta på mig.. I-landsproblem va?

Hemkörning!

En helt vanlig dag? Nästan fast inte alls.. Undra just vad chauffören tänkte idag. För idag fick jag skjuts till jobbet. En av mina chefer behövde lite hjälp. Han har opererat foten och är inte så
grym på att gå just nu. Så jag fick skjuts till jobbet på det villkor att jag handlade åt honom. Tyvärr så fanns ju inte de han skulle ha men.. Julklappar till barnen. Får hoppas de kommer hem till nästa vecka :s

Efter de en helt vanlig arbetsdag. Gick ganska så fort idag kändes det som. Hade å göra hela tiden, underbart!

Hemma och vända sedan hem igen. Å pricken över i:et en kväll som denna är väl när kompisar frågar om dom får komma på besök. Man säger ok men bara om du köper med dig glass! Underbart! Så film och glass i stora lass har jag avslutat min dag med. Lagom nöjd och mätt i magen.. Nu skall det nannas..

Pelefanten och jag säger god natt!


Så lite, men mycket..

Tänk att så lite kan göra en så glad! Jag åker nästan alltid med samma buss varje dag till jobbet och det är samma förare. Han vet nog att jag skall med bussen. Självklart hade mitt busskort gått ut till idag och jag behövde fylla på. Tidsoptimist som man är så kommer man aldrig ut genom dörren hemma då man tänkt och får stressa järnet! Kommer ner till bussen och tänker, 10 min kvar jag hinner! In för att ladda, KÖ! Ohno, hinner inte. Ut igen och det är typ två minuter tills att bussen skall gå. Iväg med ett sms å in i bussen. Chauffören skrattar och säger tänk om du skulle ha missat bussen! Dom har ju ändrat tiden nu, den ska gå 5 i halv. Säger att jag behövde fylla på kortet men inte hann. Han säger då att jag hade köpt de ändå.. Visade mitt sms och sa tack. Tror faktiskt att han väntade in mig. Så snällt! Hade inte han gjort det hade jag kommit sent till jobbet! Tusen tack!!


Men varför?

Det är den enda frågan. Fast ne det är det inte. Va skulle det vara bra för? Var det verkligen nödvändigt? Gah! Jag fattar inte alls varför det skulle behöva vara så. Kanske att jag är en smula fånig. Men det känns i hela kroppen och tårarna dom har runnit hela dagen. Även om vi inte pratat på många år grabben så är du ju en sådan som faktiskt skulle finnas där. Du.. Men ne. Den första! Lille skiten. Jäkla dynga!


Pj pratae om vinden. Att du sveptes bort som av en vind. Det kan man minst sagt säga. Du kom med stormen och var borta med den.. Det var så fint! Alla dessa blommor från alla dem som du har berört alla de som kommer att sakna dig. Vi alla som känner dom värmande trårarna rulla ner för vår kind i denna kalla mörka tid. Det var så fint! Det gjorde ont men det var vackert!
Att hon klarade att hålle tonen och inte bara gurgla som en annan skulle ha gjort om man ens försökt. Så fint!


Mattias.. Jag kommer alltid att komma ihåg dig! Du har varit speciell för mig i mina yngre dagar och det kommer jag aldrig att glömma. Det är så många små saker som jag kommer ihåg. Massor av grejer som är kopplade till just dig på olika sätt. Mängder av minnen! Alla dessa galenskaper som vi var ute på. Önskar ibland att man aldrig hade flyttat söderut. Då hade jag kanske fått rå om dig även på senare dag. Men sist vi sågs fick jag ju en kram. Å den minns jag som om den var igår. Minns när vi promenerade hand i hand längs med vattnet med. Minns när du och Robin "lånade" Ejes fiskegrejer och fiskade i spegeldammen som man kanske inte riktigt fick och Lennart såg er å ni bara släppte allt å sprang. Undra bra länge vart ni tog vägen innan ni knackade på köksfönstret och ville klättra in.. Det är många år sedan alltihop..
Men idag satt jag i snön och kollade på alla blommorna. Det kommer att vara ett så konstigt minne. Jag vill fortfrande inte att det ska vara sant. Men att sitta där i mörkret i tystnaden med dig. Bara du och jag. Det var nog något som jag behövde. Få svära lite åt dig och säga att jag har saknat dig och kommer att sakna dig. Säga det när ingen annan hör. Bara för dig och mig. Fan grabben! Det är ett helvete det här. Det var väl förbannat onödigt!

   

Huffa, Uffa, Blä! Ett par djupa andetag nu.. Lider med dina närmaste, önskar att man kunde göra nåt men vad finns det att göra?


Passade på att promenera förbi Moffa och sopa av honom en smula från all snö. Sedan tände jag ett par ljus. Ett för dig Moffa och ett för dig Grabben!


Många mil..

I bil idag.. Många mil i livet annars. Tänk så mycket man egentligen lägger bakom sig för att ta sig framåt. Vissa saker tar man med sig och andra lämnar man som en svag skugga bakom sig. Finns alltid där men man kanske inte kan få tag på det lika lätt.. Varje dag lämnar minnen och spår. Alla dessa dagar blir till år.Men nu åter till idag.. Många mil i bil för att besöka mitt förflutna. Åter till brottsplatsen nästan. Sitter nu i soffan hos min vän. En lång dag har vi haft. Framme omkring halv tre var jag och sedan dess har det varit fullt upp. En opstinat men så söt liten tjej. Sådana ord så det är nästan osant. Förstår inte vart hon får det ifrån. Å nästa sekund söt som socker! Barn säger jag bara! Lill killen fick jag allt busa lite med innan det var dax för dem båda att sova. Godskitar! En teckning fick jag precis innan hon hoppa ner i säng. Inte långt kvar innan jag trillar ner i en med.. Lång men härlig dag. Imorgon kommer en ny. Gruvar mig.. Ont gör de när jag tänker. Borde kanske låta bli..


Vad är klockan?

Det kan man allt undra över. Man ställer den på 09.35 och den ringer som den ska.. När man då kliver upp, kokar sitt kaffe och sedan startar tv:n. Då är den helt plötsligt 08.32. Vad hände där? Min mobil är alltså nu 10.23 och fröken ur och tv:n säger 09.00. Vem skall man lita på? Vad är klockan egentligen? Snacka om att det är förvirrande när man är nyvaken. Hm.. Får se till att få i mig den här kaffen och kanske en till så hoppas jag få ordning på detta ;) Jag har ju lärt mig att man inte alltid skall lita på tv:n men jag kanske borde det i detta fall när ändå tv:n och fröken ur säger samma sak..?! Jisses. Vilet sätt att vakna! Haha..
God morgon...

Nissar

Tomtetider och tomtar på loftet.. Eller? Nee inte riktigt men nu har vi iaf stigit in i december. Sista månaden på detta året. Ssnart dax för ett nytt år med nya utmaningar.. Undra just vart det kommer attl leda mig?
Idag har faktiskt varit en lite kreativ dag. Fick ju inte bakat något igår men kände att jag måste ju göra något så idag när jag kom hem från jobbet och hade fått städat lite slängde jag ihop lite trolldeg. Bläddrade igenom en tidning och läste om det för ett tag sedan. Känns som att man totalt glömt bort att det fanns. När kom man senast i kontakt med det liksom? Dagis? Har varit  ganska så sugen på det sen dess men det har liksom inte blivit av. Kanske att det blir lite mer av det nu när jag har en jätteklump att använda upp innan den blir allt för gammal.. Lite optimst som man är så tänkte jag att det blir allt för lite deg med de lilla mjölet så jag slängde i lite mer. Dumt! Hade jag verkligen inte behövt.. Hur som haver så har jag mixa, knådat, skurit och pillat.. Ungefär halva kvällen.
Så det bidde iaf två små luvor, nissar eller vad man ska kalla det. Ganska så nöjd faktiskt. Funderar på om jag skall göra ett par eller två till. Får se hur det blir. Men lite sugen är jag! Måste dock ut till panduro en sväng och köpa mig lite mera färg. Inte lätt när man endast äger svart, vit och silver. Det blir inte så stor variation på det. Så kommer jag mig iväg blir det nog lite grönt, rött och brunt så kan jag göra ännu mer juliga grejer. Kanske man kan komma på nåt annat att göra med. Förbereda påsken kanske?

RSS 2.0