Natt Uggla..


Jag är verkligen en natt uggla jag. Det är inget vidare att vara en natt uggla när man har ett jobb som startar tidigt på morgonen, men vad gör man? Det är ju inte så att man lyckas med att gå och lägga sig i tid inte.. Nee..
Kommer alltid på något mer som man bara måste göra innan man kan gå och lägga sig. Å uppe på det har man den fula vanan att somna till tv:n, det gör inte saken lättare.. Ne ne..

Nu var det ett tag sen jag skrev. Men jag har faktiskt egentligen inte en susning eller minsta aning om vad jag ska skriva..
Mamma och manen hennes har iaf varit här, manen han heter Sten. Det var jätte trevligt att ha dom här hos mig i lilla U-valla! Visst att det inte fanns så mycket att hitta på, fika två gånger på en dag är ju inget som dom är vana vid. Hehe..
Men det var ändå gott att bara få lite tid med dom.. Bara umgås. Härligt tycker jag. Nästa gång så får jag hoppas att det är lite bättre väder eller att jag får fingrarna ur och kan planera något riktigt bra till oss!
Åka båt och äta räkor kanske? Vad säger lilla mamma om det? Fast jag är ju inte alls säker på att du gillar räkor mamma.. Men men det var ju bara en tanke vilket fall. Får se när nästa gång blir. Brukar ju som det ser ut just nu bli en gång vartannat år iaf. Så jag har ju gott om tid att lista ut något bra ; )

Jag har målat om i min nya lägenhet!! Woopie! Det känns så jäkla bra! Längtar verkligen tills att jag flyttar. Nu när det är färdigmålat och det bara ser såå bra ut så känns det mer hemma än någonsin skulle jag nog vilja säga. Det är bara det där med alla detaljer som jag vill få ordning på nu. Men sånt kostar plenty! Så man får väl bara vänta och se hur det blir med det.. Blir nog bra iaf!


Andra tankar som snurrar i detta huvud har jag inte ens ord att förklara.. Det finns så mycket i mitt lilla huvud just nu men det finns inga ord.. Konstigt va? Dom som känner mig trillar nog av stolen nu! Hon är tyst, har inget att säga..

Men jag hoppas att det blir bra av allt tillsist hur det nu än blir..
Önskar verkligen och vill att det blir så bra som det bara kan bli, vilken riktining allt nu tar.
Det har ju bara gått några dagar. Men det känns, fast jag kan inte sätta fingret på hur det känns..
Det bara känns..


Natti natti nu folket.. Jag ska faktiskt vara vaken och jobba om några timmar...

Mamma...


Mamma är på vägen nu.. Lr kanske inte nu ,men snart! Mamma och Gubben hennes kommer. Dom kommer hit till mig :)
Jag ska få besök! Hoppas verkligen att jag hinner få nycklarna till nya lyan så att dom kan få se den! Så förstår mamma varför jag är så glad för den lägenheten.. Det står liksom mitt namn på den. Haha..
Den är så jag iaf! Om inte annat kommer den att bli när jag får sätta igång med allt det som jag vill göra :)

Nu ska jag dricka kaffe och äta brownie. Se film och den sooova..
Fattar inte att jag är så trött som jag är.. Men men.. Mer järn till mig kanske? :S

Ha det folket!

Mitt sommar regn..

Att regn kan vara så förtrollande, magiskt och lättande på samma gång.. Jag glömmer det från år till år..
Just i går eller kanske rättare sagt inatt så regnade det. Det regnade sådär mycket så man egentligen bara borde vilja linda in sig i en filt och sitta inne.. Men inte jag!
Jag kan inte motstå att gå ut när det regnar så mycket. Det blir som feber i mig, ett rus som gör att jag bara vill springa ut..
Regnet har en förmåga att omfamna mig och sudda ut mina tårar. I regnet kan ingen se dig gråta.
Det var så sjukt befriande att bara stå där och titta upp mot himmlen. Känna dropparna mot kinderna, rinna längs hela mig. Det var som att för stunden så bara rann alla bekymmer av mig. Det var bara jag, ensam i mörkret. Där i regnet kände jag mig lättare än innan, kändes som att en sten lyftes från mina axlar. Även fast att jag inte blev en smula klokare än innan så kändes det bara så mycket lättare.


Efter regn kommer sol?
När det regnar blir jag lugn. När det blixtrar och åskar så myser jag..
Raka motsatsen till min momma som bara ville gömma sig när det regnar som värst. Sitta vid bordet i rummet och lägga en patians..
Men jag kommer ihåg när jag var liten. En sommar hos momma. Det regnade massor! Jätte mycket. Det var den enda sommaren som jag kan komma ihåg att jag och Ragnars barn barn var där samtidigt. Vi sprang ut i regnet. Sprang runt, runt och bara skrattade. På bron stod momma och Ragnar med varsin handduk till oss. Momma tyckte vi skulle springa ner till granntanten. Men så ångrade hon sig och sa att då skulle hon nog bli rädd. Två små bleka barn som springer halvnakna i regnet. Det kan sätta igång fantasin hos en gammal dam. Kommer ihåg att momma kramade om mig med handduken och viskade något i mitt öra. Men vad kan jag inte komma ihåg..
När jag tänker på det så tror jag nog att jag har varit ute i en ordentlig regnskur varje år utan att vara klädd för det. Det är något med regnet som gör att jag bara myser. Det känns nästan som att dom är med mig när det regnar. Jag som har bett så länge om att dom ska komma och hjälpa mig lite..Var ni där i regnet hos mig? Var det därför jag inte frös?

Momma, du är mitt sommar regn!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


När orden är slut men tankarna ändå är tusen, vad gör man då?
När man känner fast det inte går att förstå, vad gör man då?

Allt bara snurrar runt i mitt huvud. Det krampar i magen och det känns bara förvirrat. Jag drömmer samtidigt som jag förnekar. Jag vill samtidigt som jag inte vill.. Varför?
Jag förstår inte alls. Det känns bara rätt fast att det känns fel. Jag kan se det framför mig fast att jag inte kan se det alls. Inte nu i alla fall.. Är det rädsla eller vad är det? Jag kan inte sätta fingret på det men något är det. Det är nog bara jag. Jag som trodde att allt var så självklart att jag visste precis vad jag ville. Det finns där och jag kan får det, men jag kan inte förmå mig själv av ta av det. Varför?
Jag känner tårarna fast dom vill inte falla. Jag ser smärta och jag känner men kan ändå inte göra rätt. Vad är rätt och vad är fel?
Förstår om det är nog nu. Förstår att osäkerheten växer och att det inte blir bättre. Men jag kan inte hjälpa det. Något i mig säger nej. Men jag vet inte varför!
Ena minuten känns allt så självklart men nästa så skakar jag igen. Det finns där, men jag kan inte fånga det. Ber till högre makter att hjälpa mig på traven och visa vad som är rätt. Men just nu strå jag handfallen för det finns inget svar. Jag är lika tankspridd som innan och vet inte vad. Slits mellan alla tankarna. Slits så det gör ont.
Innan jag är färdig med en tanke börjar nästa att gnaga..
Varför? Tänk om? Ska jag? Går det?
Det finns ingen rubrik för det här. Hur skulle man kunna sammanfatta allt som jag känner och tänker till en kort rad?
Jag har ingen aning. Vet inte vilken fot jag ska stå på. Önskar ibland att jag var liten så att någon kunde bestämma åt mig, berätta för mig vad som var det bästa. Men det finns ingen som kan veta vad som är det bästa. När jag inte själv kan känna, när jag inte själv vet. Hur ska då någon annan kunna veta det?


Jag kan inte sluta undra om det var ett tecken.. Att den satt der precis bredvid mig.
Precis samtidigt som du kom och ställde dig vid min sida så gav han sig av.
Är det ett tecken eller är det bara min fantasi?
Är det som i sagorna?
Blev grodan min prins?

Hur får jag ordning på mig och förstår mig?
Önskar att jag kunde förstå mig själv och bara ha en förklaring..
Har försökt, man det går inte.. Jag förstår dig! Men jag vet inte om du förstår mig. Jag förstår om du har fått nog. Kan inte begära mer från dig.
Det är bara jag.. Det är inte du och inte någon annan.. Det är bara jag..
Snälla var inte rädd..
Jag vill inte heller att det ska ta tid. Det är inte bra för någon..

Två år och elva månader...

Saknaden är stor..
Större än många tror..
Två så starka vackra..
Finns egentligen inte ord för allt..
Det blir så tomt när någon dör..
Borta med vinden men kvar är ert eko..
Jag hör er..
Jag känner er..
Men ändå saknar jag er..
Det är tomt och jag gråter..
Men aldrig kommer ni åter..Mini semester

Så sjukt bra va! Har haft en mini semester.. Jag har BADAT.. Lillamy badar inte ofta.. Speciellt inte i havet för det är LÄSKIGT. Det finns en massa djur. Visst att det gör det i sötvatten med. Men dom är jag van vid..
Krabbor å maneter.. Huuva! Vilket fall som hellst så har jag faktiskt badat, jag har simmat och haft mig. Det är nog första sommaren jag gjort det sedan jag flyttade till västkusten.. Starkt jobbat av mig!
Men inte nog med det. Jag har fått köra vattenskoter!! Å hur kul var inte det?! Jag blir ju som barn igen. Man ska inte släppa lös mig på sådana maskiner. Livs farligt! Snabbt går dom och kör man på STORA våger så hoppar man : )
Woopiie! Hehe.. Gillar sådana leksaker jag, nästan samma som snöskoter.. Hehe..

Vad mer då? Jo några dagars ledigt så det har varit bad, god mat, trelvigt sällskap och utgång på krogen.
Inte hemma bara hemma.. Åkte även till Lidköping sådär appropå ingenting.. Lite en impuls grej kan man säga..
Men det var jätte kul! En måndag dessutom.. Haha.. Det är rätt ovanligt..
Nästan så att jag är sugen på att köra en ordentlig party runda. Då kan man festa fredag, lördag, söndag och måndag..
Tänk så dåligt man ska må på tisdag då.. Haha..Udda beställning?


Måste bara.. Hur vanligt tror ni att det är att dom får denna beställningen på donken?Gillade namnet med på den som tog emot beställningen.. Swen hade långt blont hår i tofs och väldigt kvinnliga former.. Haha.. Detta var min tisdags frukost.. Nyttigt värre va? Haha..
Men men.. Jag tyckte att det var lite roligt iaf..

Lördagen


Min fina soliga lördag. En toppen dag! Ledig dag till och med. Inte på dagen men på kvällen. Så mysigt vi hade det.
Gjorde mig en egen drinklista kan man nästan säga.. Haha.. Vi hade det så bra så! Jag, Donnan, Donnans Boy och Robban.  Goa drinkar och dans på dansgolvet : ) Fint väder hade vi med. Vad mer kan man begära av en lördagskväll?

 


Vad säger man om dessa goa drinkar? Kan det bli bättre? Kalla goda.. Mm.. Kanske en aning söta.. Så det fick bli en vända nötter in emellan.. Hehe..

RSS 2.0